Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Habanero
Mistrz Europy UEFA
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.05.2018 09:52

Różnica jest taka, że zawodnicy Realu szukają CR7 . Lewandowskiego nikt w Bayernie nie szuka. Szczytem wszystkiego była gra Riberyego, który robił największy wiatr na skrzydle z którego kompletnie nic nie wynikało. Egoista jakich mało. Gdyby Lewandowski
miał takie wsparcie w Bayernie jak CR7 w Realu, wynik mógłby być inny. Śmierdzi mi to jakąś ustawką w klubie. Mimo wszystko uważam, że Lewandowski zagrał dużo lepsze zawody niż CR7. Przy Klopie takie numery by nie przeszły.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 02.05.2018 10:28

Jednak Lewandowski od momentu przejścia do Bayernu nie potrafi być decydującym ogniwem, kimś kto pociągnie zespół w trudnej sytuacji.

I co mnie bardzo razi w oczy to jego przewracanie się i wołanie o karnego. Zamiast za wszelką cenę nie dać się przewrócić tylko ciągnąć na bramkę, to on leży jak tylko ktoś położy na nim rękę. Sędziowie już to wiedzą, i kto wie czy dlatego nie widzieliśmy żadnego karnego dla Bayernu. Może gdyby nie przyzwyczaił do takiego zachowania to chociaż jednego by sędzia odgwizdał, bo podstawy były.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 02.05.2018 10:29

Habanero napisał(a):Różnica jest taka, że zawodnicy Realu szukają CR7 . Lewandowskiego nikt w Bayernie nie szuka. Szczytem wszystkiego była gra Riberyego, który robił największy wiatr na skrzydle z którego kompletnie nic nie wynikało. Egoista jakich mało. Gdyby Lewandowski
miał takie wsparcie w Bayernie jak CR7 w Realu, wynik mógłby być inny. Śmierdzi mi to jakąś ustawką w klubie. Mimo wszystko uważam, że Lewandowski zagrał dużo lepsze zawody niż CR7. Przy Klopie takie numery by nie przeszły.

A tu sie zgodzę. Czasem nawet żałowałem że Lewandowski wtedy nie skusił się na Real, tylko dotrzymał słowa Bayerniwi. A teraz Bayern mu się odpłaca zablokowaniem transferu.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 02.05.2018 13:14

rafalisko30 napisał(a):Ulrich - Navas 1-0, to bardziej pasuje do obrazu meczu

Dzisiaj dopiero w powtórkach na NC+ widziałem "popis" bramkarza Bayernu...jednym słowem MASAKRA...
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 02.05.2018 14:39

tranquilo napisał(a):
I co mnie bardzo razi w oczy to jego przewracanie się i wołanie o karnego. Zamiast za wszelką cenę nie dać się przewrócić tylko ciągnąć na bramkę, to on leży jak tylko ktoś położy na nim rękę. Sędziowie już to wiedzą...

100% Racji.
Od siebie dodam, że robi to coraz częściej i nagminnie.
I tak zapewne będzie na MŚ. Zresztą to już inna historia...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.05.2018 18:32

Gdyby nie (hipotetyczny póki co) transfer do Realu, nie byłoby tego niemieckiego jazgotu na temat Lewandowskiego.
Zapominamy, że grał w tym dwumeczu przeciwko jednemu z najlepszych obrońców na świecie (Ramos), a to już nie czasy BVB, kiedy nikt nie wiedział co to za gość, ten Lewandowski.

Trochę faktycznie drażni to jego przewracanie się w polu karnym, ale skoro ma iść do La Liga to już pewnie trenuje ten niezbędny element gry. :lol:

Choć moim zdaniem to tego Realu nie pójdzie.
I bardzo dobrze.

Ja go widzę w Liverpoolu. :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 02.05.2018 20:42

Dobry mecz w Rzymie :oczko_usmiech:
Wynik tez :mrgreen:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 02.05.2018 20:55

Jeszcze jakieś bramki padną
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 02.05.2018 20:56

A nie mówiłem :)
...już 2:2.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.05.2018 21:20

W porównaniu do wczorajszego meczu, ten dzisiaj cienki jak polsilver. :roll:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 02.05.2018 21:42

Liverpool większość meczu na zaciągniętym ręcznym...
Szkoda ,że Roma nie strzeliła szybciej bramki...bo wtedy dopiero byłby prawdziwy mecz...
Ale i tak walczyli dzielnie i jakby nie patrzeć klepnęli Liverpool 4:2.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.05.2018 21:49

Wczoraj i dziś sędziowie straszna lipa :twisted: :evil:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 03.05.2018 07:17

anakin napisał(a):Gdyby nie (hipotetyczny póki co) transfer do Realu, nie byłoby tego niemieckiego jazgotu na temat Lewandowskiego.
Zapominamy, że grał w tym dwumeczu przeciwko jednemu z najlepszych obrońców na świecie (Ramos), a to już nie czasy BVB, kiedy nikt nie wiedział co to za gość, ten Lewandowski.

Trochę faktycznie drażni to jego przewracanie się w polu karnym, ale skoro ma iść do La Liga to już pewnie trenuje ten niezbędny element gry. :lol:

Choć moim zdaniem to tego Realu nie pójdzie.
I bardzo dobrze.

Ja go widzę w Liverpoolu. :mrgreen:

No to fakt, 5 lat temu nikt go nie znał i nie wiedział że trzeba tak na niego uważać. Teraz grało mu się zdecydowanie odważniej. Jednak na Ronaldo czy Messiego wszyscy się od lat ustawiają żeby ich zatrzymać, a jednak potrafią pokazać swój geniusz. Może nie zawsze, bo znajdą się tacy obrońcy którzy dadzą radę ich zatrzymać ale nie w każdym kolejnym meczu.

Fakt, że jest to trochę inna charakterystyka napastnika. I może też to jest problem, Lewandowski nie ma czucia piłki ani jakiegoś podstawowego dryblingu, więc jeżeli ktoś nie poda mu dokładnie piłki to wtedy jest kompletnie niewidoczny. Co innego gdyby potrafił wziąć piłkę na 40 metrze, minąć dwóch gości i pieprznąć sprzed pola karnego pod poprzeczkę.

Wtedy powiedziałbym że jest napastnikiem kompletnym.
Teraz uważam że i tak jest zawodnikiem wybitnym, kimś o kim Polska marzyła (choć jako 40 milionowy kraj powinniśmy takich Lewandowskich dwóch rocznie produkować) ale zawsze czegoś brakuje w tym najważniejszych meczach na poziomie europejskim.
Może gdyby miał ten charakter w sobie, żeby tak jak już wcześniej pisałem, bez względu na trzymające go ręce przeciwnika za wszelką cenę się wyrwać i gnać na bramkę, a nie przewracać od pogłaskania, to wszystko inaczej by wyglądało. I zapewne miałby więcej bramek na koncie.

Mam jednak nadzieję że wszystko to co napisałem pójdzie do kosza, kiedy na Mistrzostwach Świata Lewy będzie rozrywał siatki rywali i pociągnie naszych w okolice ćwierć/półfinału. Czego jemu i sobie życzę.

ale żem felieton walnął, jakoś się tak dziwnie rozpisałem:)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.05.2018 08:43

Z punktami słabo, ale bonus jeszcze żywy, kto wie, choć Liverpool jak już dostał się do finału to mz tak łatwo się nie podda, a nawet może pokusić się o zwycięstwo. Inna rzecz to fakt, że teraz zamiast pisać o The Reds mógłbym tak napisać o Romie, która jednak realnie mogła, finalnie odprawić Liverpool, podobnie jak to zrobiła z Barcą. Mogła, gdyby nie decyzje sędziowskie, które w wypadku obydwu półfinałów były i mogły zaważyć o rozstawie pary finałowej. Roma - Bayern w finale brzmiało by dość dziwnie, ale pewnie byłoby ciekawie, a może wtedy nasz Lewy coś by pokazał.
Real jako pierwsza drużyna w historii 2 lata z rzędu sięgnęła po puchar, może być pierwszą w historii, która zrobi to po raz 3 z rzędu.
Ciekawy jestem komu kibicował będzie Dudek.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 03.05.2018 08:46

te kiero napisał(a):Ciekawy jestem komu kibicował będzie Dudek.

Ja na jego miejscu kibicowałbym Liverpoolowi. Jakby nie patrzeć był ważną częścią Liverpoolu. Wygrał z nim Ligę Mistrzów będąc bohaterem finału. A w Realu był na emeryturze, więc chyba jednak Liverpool...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 742
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone