Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.12.2017 16:42

Marsallah napisał(a):...że poprzedni sezon (z wyeliminowaniem Barcelony) nie był przypadkowy.

No fakt, dwa finały LM w ostatnich 3 latach to przypadek :wink:
Takie drużyny jak Juve, Real, Barca czy Bayern nie muszą niczego udowadniać a słabszy okres może przytrafić się każdemu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.12.2017 21:07

Manchester City- Tottenham 4:1!
A powinno się skończyć wyżej ( m.in.przestlerzelony karny przez G.Jesusa).
Demola! 8O

Nie lubię City, ale to co teraz grają to kosmos!
A De Bruyne przechodzi sam siebie.

A Ronaldo przechodzi sam siebie....
http://eurosport.interia.pl/real-madryt ... Id,2478953
:lool: :lool: :lool:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 18.12.2017 10:52

alechandro napisał(a):
Marsallah napisał(a):...że poprzedni sezon (z wyeliminowaniem Barcelony) nie był przypadkowy.

No fakt, dwa finały LM w ostatnich 3 latach to przypadek :wink:
Takie drużyny jak Juve, Real, Barca czy Bayern nie muszą niczego udowadniać a słabszy okres może przytrafić się każdemu.

W sumie, to zgodzę się z Tobą, ale już wyjaśniam, dlaczego pisałem o udowadnianiu czegośtam ;) - kiedy Juventus rozniósł Barcelonę 3:0 i nie dopuścił do stworzenia choćby jednej dogodnej sytuacji w rewanżu na CN, chyba wszyscy widzieli w nich jeśli nie faworyta do wygrania trofeum, to przynajmniej równorzędnego rywala dla Wiadomo Kogo. A przecież Juve w finale zupełnie nie przypominał Juve z ćwierć- czy półfinału, to był jakiś dramat. 1:4? Nieważne, że od Realu, ale Juve tracący cztery gole w jednym meczu?!

anakin napisał(a):A Ronaldo...

Daj spokój, to przecież zwyczajowe gierki przed ważnymi meczami. Pewnie będzie jeszcze parę wypowiedzi, głównie Ramosa z jednej i Pique z drugiej strony cytowanych przez prasę sportową. Dziennikarze Marki, Sportu, Mundo Deportivo będą prześcigali się w zadawaniu coraz to bardziej prowokacyjnych pytań piłkarzom i członkom sztabów obu klubów, a potem będą wyciągali na wierzch co bardziej ogniste przytyki w stronę drużyny przeciwnej...

A co do meritum: Barcelona już wypowiedziała się oficjalnie (G. Amor) na temat szpaleru: "FC Barcelona wykonuje szpaler tylko w rozgrywkach, w których bierze udział.", co chyba w jedyny logiczny sposób podsumowuje temat. A że Ronaldo powiedział, że miło by było? No pewnie, że byłoby mu (Realowi) miło. A mnie byłoby miło, gdyby codziennie w grudniu spadał nowy, świeży śnieg i żeby cały czas było biało, ale co z tego? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2017 11:02

Marsallah napisał(a):A przecież Juve w finale zupełnie nie przypominał Juve z ćwierć- czy półfinału, to był jakiś dramat. 1:4? Nieważne, że od Realu, ale Juve tracący cztery gole w jednym meczu?!

Jako osoba postronna możesz tak to odbierać, ja ( nie tylko ja ) mam swoja teorię na temat tego meczu. Do przerwy Juve grało jak równy z równym, miało nawet przewagę. Juve nie wyszło na drugą połowię a kulisy tego wszystkiego wypłynęły długo po finale, wcześniej wszyscy nabrali wody w usta. Bonucci i Alves dymili podobno w szatni a Bonucci miał nawet uderzyć Dybalę. Alves w tym czasie zwyzywał kogoś tam ( podobno Mandżura ) bo ten kazał mu wyłączyć cholerną muzykę i doszło do kolejnej kłótni. Nikt niczego nie mówił, była tajemnicza aura i dopiero jeden z dziennikarzy ( wiarygodnych w środowisku włoskim ) rzucił tego typu rewelacje przed którymi nie cofnął się nawet po groźbach pozwu sądowego ze strony Bonucciego. Dziennikarz swoje zdanie podtrzymywał i publikował coraz to nowe szczegóły a pozwu jak Bonucci nie wytoczył tak do dziś go dziennikarz nie otrzymał. Wszyscy z zarządu włącznie z trenerem powtarzali, że żadnego konfliktu nie było ale co mają mówić. Wystarczy, że Bonucciego jak i Alvesa w klubie już nie ma i choć media były karmione różnymi historiami na temat rozstania to jednak nikt w nie nie wierzy. Bonucci został za marne 40 mln sprzedany do Milanu byle by ten odszedł a ze względu na chorego syna odmówił transferu za granicę. Alves pożegnał się po roku z Juve. Mam znajomych w Turynie, trochę ich już poznałem po tych wizytach i oni też swoje wiedzą ( jedni z nich pogonili wstawionego Vidala z knajpy dzień przed meczem kiedy ten zaczął podobno dymić ) tłumacząc mu, że jak na boisku będzie zdychał to inaczej będą rozmawiać następnym razem. Z Vidalem były też różne historie dlaczego odszedł ale i on przegiął. Przygarnął go Bayern w promocji ale i im już zaczął dawać się we znaki :wink: Nigdy nie dowiemy się jak było naprawdę, ja żałuję tylko, że w finale podczas życiowej formy zespołu to wyszło. Coś jednak musiało być, że drużyna wyszła na druga połowę rozsypana i uważam określenie "konflikt" za zbyt delikatne.

A ciekawostka dotycząca Vidala i Bonucciego. To byli w Juve najlepsi koledzy. Po tych wszystkich występkach Vidala drużyna odwróciła się od niego i o dziwo również Bonucci, który przestał go tolerować mimo, że był częstym i wiernym kompanem Vidala w eskapadach po turyńskich lokalach ( zasłyszana historia od znajomych Drughi ) .

Nie mam nic przeciwko aby jeszcze Dybala odszedł bo działa mi na nerwy.
Ostatnio edytowano 19.12.2017 17:47 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 19.12.2017 16:13

Myślę że szybko odejdzie. Jego Ego już go rozdyma.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 20.12.2017 07:48

Byle nie do Barcelony - dopiero co pozbyła się Neymara :P

alechandro - no tak, to rzuca inne światło na ten mecz. Ja tylko oglądam, nie czytam o kuluarach w necie (poza meczami swojej drużyny, ofkors).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2017 09:31

Ja już Dybale pożegnałem mentalnie bo sympatii jakoś do niego nie mam. Nie był nigdy wybitny a co do jego profesjonalizmu to ostatnio coraz to nowe rewelacje się pojawiają. Sprawa zaczęła się podobnie jak z Bonuccim, konflikty z trenerem, fochy a zarząd już w przeszłości pokazywał, że żaden z zawodników nie stoi ponad klub. Przejaw profesjonalizmu potrafią pokazać takie charakterki jak Mandżur, który mimo, że nieco drewniany to jednak walczak skupiony na swojej pracy przez co jest ulubieńcem kibiców w Turynie. Dybala został już rozpracowany a raczej jego lewa noga, którą ma perfekcyjną. W LM wyszedł mu do tej pory jeden mecz w zeszłym roku przeciwko Barcelonie ale mam tutaj raczej dwie strzelone bramki bo gra nie powalała. W tym roku 0 bramek i 0 asyst w LM a w Serie A zgasł już dawno. Chłopak niewątpliwie talent ma ale trochę do siebie wziął porównania do Messiego, którym nigdy nie będzie i już samo porównywanie go do Leo jest dla Messiego obrazą. Dybala gra już w Juve 3 sezon ale postępów nie zrobił, prawej nogi jak nie miał tak nie ma a ostatnio na temat jego podejścia do zawodu w sposób krytyczny wypowiedzieli się takie wzory jak Buffon, Marchisio czy Nedved, którzy zawsze stanowili wzór do naśladowania na boisku i poza nim. Oni raczej takich osądów publicznie nie wypowiadają więc coś musiało przelać czarę goryczy. Ostatnio Dybala nie łapie się nawet do składu.
Nie wiem dokąd odejdzie Dybala ale wiem, że podobnie jak w przypadku poprzednich sprzedaży to będzie dobry ruch z korzyścią dla klubu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.12.2017 21:39

Dziś koniec "wyścigu" o najskuteczniejszego strzelca w Europie.

Na tę chwilę Lewandowski, Ronaldo, Messi i Cavani po 53 bramki.

Dziś gra Bayern i PSG , zaś w sobotę El Clásico ( i to ostatnie ich mecze w tym roku).

H.Kane- 50 bramek (i 2 mecze do rozegrania).
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 21.12.2017 08:55

alechandro - wiele mi wyjaśniłeś, bo ja Juve oglądam właśnie od przypadku (czyli w fazie pucharowej LM) i mi Dybala zapadł w pamięć jako przekozak, po właśnie tym (pierwszym) meczu przeciwko FCB.

Żaden piłkarz nie może być ponad klubem - pełna zgoda. Weźmy na ten przykład Neymara, którego dopiero co nie tylko sama Barcelona nie chciała puścić do Paryża, ale oponował w imieniu La Liga i nienawidzący Katalończyków J. Tebas, a teraz w Paryżu mają z nim dopiero problemy. Podoba mi się reakcja Zidane'a, który odniósł się do spekulowanego transferu Neya do Realu i orzekł, że go wcale w Madrycie nie chce widzieć 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.12.2017 16:29

Real - Barcelona 0:3 :!:
:D :D :D

Obrazek

I po raz kolejny okazało się, że Messi grając w jednym bucie, potrafi zrobić to czego Ronaldo nie umie mając dwa. :mrgreen:

W tym meczu odnotowano jeszcze jedno historyczne wydarzenie.
Paulinho jako jedyny na świecie grał w El Clásico i....derbach Łodzi.
:oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.12.2017 13:35

anakin napisał(a):Dziś koniec "wyścigu" o najskuteczniejszego strzelca w Europie.

Na tę chwilę Lewandowski, Ronaldo, Messi i Cavani po 53 bramki.

Dziś gra Bayern i PSG , zaś w sobotę El Clásico ( i to ostatnie ich mecze w tym roku).

H.Kane- 50 bramek (i 2 mecze do rozegrania).

W 2 meczach H.Kane 6 bramek (dwa razy po trzy) ... i z 56 bramkami został Królem Strzelców w 2017 roku.
Brawo :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.01.2018 21:01

Philippe Coutinho oficjalnie piłkarzem FC Barcelona. :D

Za jedyne :roll: 120 baniek ojro (plus 40 w bonusach).
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 08.01.2018 09:39

Nie podoba mi się ten finansowy komin. Zaczyna się to samo, co w przypadku PSG po zakupie Neymara - Barcelona musi posprzedawać kilku graczy drugiego planu, żeby na papierze pokazać, że stosuje się do reguł Finansowego Fair Play. Takie tam bajeczki...

A sportowo - Coutinho poszerza wachlarz możliwości w ofensywie FCB. Coś mi się widzi, że będzie grał częściej w pomocy niż w ataku. Na papierze wygląda to tak, że wystawienie Brazylijczyka będzie oznaczało posadzenie na ławce Iniesty lub Rakiticia. Oczywiście, dobrze mieć takie kłopoty bogactwa, ale z drugiej strony zaczyna mi to przypominać galaktyczny Real sprzed kilkunastu lat, gdzie gwiazdy grały zawsze, kominy płacowe były olbrzymie, a grono niezadowolonych gracvzy drugiego planu spore. No, ale sukcesy sportowe też były...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.01.2018 10:00

Już za 27 dni pierwsze mecze 1/8 :wink: :D
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 17.01.2018 10:27

Nie mogę się doczekać tych meczów w 1/8, zwłaszcza dwóch rywalizacji...no cóż, w ramach przygotowań zaserwuję sobie dzisiaj derby Barcelony w Copa del Rey ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 702
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone