A ja wam powiem, że w pewnym sensie podziwiam ludzi o których mowa w tym wątku. Jest ich niespełna 1% całego światowego społeczeństwa, a w ciągu kilkudziesięciu lat na "zachodzie" i zaledwie dwudziestu w Polsce, zdołali zmielić zdrowy rozsądek ogromnej, pozostałej części ludzkości.
Nie dostaniesz Oscara, bo nie ma tęczowej i rasowej reprezentacji nie tylko w obsadzie ale i ekipie, zwolnimy cię z IKEI, bo nie wspierasz lgbt, nie kupujcie jej książek, bo osoby menstruujące śmiała nazwać kobietami, a najgorsze jest zawieszanie czy zwalnianie zasłużonych naukowców za stwierdzenie, że są tylko dwie płcie.
Czy dalej sądzicie, że w imię koślawo pojętej tolerancji musimy zgadzać się na wszystko, odwracać świat na głowie, negować miliony lat ewolucji i setki lat nauki tylko dlatego, że garstka ludzi przy wsparciu Hollywood, kilku platform w Internecie i telewizji każe wam w nich widzieć osoby, którymi nie są i nigdy nie będą?
Wracając do tematu, czyli ich obecności na kempingach. Wakacje na kempingu to moja dwutygodniowa odskocznia od wszystkich problemów, również tych które bombardują mnie prze cały rok poprzez okienko TV lub komputera. Kiedy widzę, że także i tam powoli próbują się wśliznąć, to powiem szczerze, mam tego dosyć. Wiem także, że to "niewinne" zdjęcie to ich wypracowany, "niezauważalny" sposób wnikania w kolejne sfery życia, ale to zaledwie początek.
Nawet nie obawiam się tego, że zaleją wszystkie kempingi, i że nie staczy dla mnie miejsca, ale mogą (i już powolutku to robią) przejmować kierowanie animacjami dla dzieci, żeby od najmniejszych lat oswajać je ze swoimi skłonnościami i obok przedstawień inspirowanych np. "Królową Lodu" obok wystąpi sobie drag queen.
Jeżeli ktoś chce wtłaczać swoim dzieciom taką papkę, to proszę bardzo, ale dla mnie Bolek i Lolek to normalni chłopcy, a nie para geja i transseksualistki, jak by tego chciały chore niemieckie organizacje gejowskie, które podobnie jak ta z pierwszej strony wątku, bezprawnie przejęły wizerunek bohaterów naszego(mojego) dzieciństwa i w sposób obrzydliwy go okaleczyły.