Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LGBT na rodzinnych kempingach - już tam są!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 25.11.2023 14:31

Obelgą jest tytuł tego wątku.
Do tego "zwierzyniec" pod adresem ludzi i czym zaczyna cuchnąć ... ?
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 26.11.2023 00:02

Habanero napisał(a):LGBT na rodzinnych kempingach - już tam są!.... 8O
Cóż za tytuł, jak z pasków dla :jelen:
Prawdziwy polski patriota niech omija te kempingi szerokim łukiem.
To siedlisko zła i :devil:
pobrane.jpg

P.S.
Co za ciemnogród :roll:

Twoje zdjecie profilowe przedstawia Ciebie z córką ,tak mi sie wydaje,
hipotetycznie oby NIGDY nie,
giniesz Ty i małżonka w wypadku samochodowym lub innym,
(mam taką sytuacje w sąsiedztwie)
czy dzis,
jesteś w stanie napisac że po Twojej/waszej śmierci będzie OK jeśli by Twoją
Córkę adoptowała para
panów/pań ?
nie musisz odpowiadać ,
chodzi o to abyś "pomyślał",
aby Ci zaoszczedzić "wynurzeń" napiszę
że od lat mam kontakt z "inną" parą,
sympatyczni ludzie jednak nie latąją "po mieście" ze swimi preferencjami,
wiem
"co za ciemnogród,"
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.11.2023 06:29

599 napisał(a):taka scena z życia wzieta ,
kilka lat do tyłu podczas manifestacji srodowisk "innych" w Poznaniu przy ulicy stała rodzina,
(musieli stac bo nie szło przejść na drugą strone)
Tata,mama, i na oko ich 6-7 syn,
i chłopiec pyta:
"Tato dlaczego ten pan ma siusiaka na czole ?"
Pytanie jak najbardziej zasadne w tym wieku.
A tatuś... jeśli nie odpowiedział (lub odpowiedział źle), to cóż, nie zdał tam jakiejś części "egzaminu rodzicielskiego".
599 napisał(a):nie mam nic przeciw tym srodowiskom tylko nie bardzo rozumiem dlaczego
na siłę ja mam wiedzieć że ta czy ina para nie jest hetero,
jest mi to obojetne,jednak nie podoba mi sie że ktoś na ulicy wszystkim
wykrzykuje że on/ona jest "inny/inna",
Ale "na siłę" jesteś informowany, że dana para jest hetero.
Tylko, że to już tak spowszedniało, iż nie zwracasz na to uwagi.
A ci inni "krzyczą" po to, aby też mogli przejść w tym samym stylu co zakochana "hetero-parka" obok bandy dresów*, potraktowani taką samą obojętnością.
Nic więcej nie chcą.
empire13 napisał(a):
ApropoDefacto napisał(a):Z roku na rok społeczeństwo jest co raz głupsze i to są niestety fakty.

Masz na ten temat jakieś badania?
To prawda. O ile od początku XX-wieku średni IQ wyraźnie i prężnie rósł, to pod koniec owego XX-wieku w krajach przemysłowych/zachodnich zaczął spadać. Niedawno czytałem jakieś "studia" na temat. Jeśli znajdę to podlinkuję.

Edit:
dodałem gwiazdkę * przy dresach i wyjaśniam: nie o ubiór chodzi, a o stan umysłu.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.11.2023 08:16

599 napisał(a):...
jesteś w stanie napisac że po Twojej/waszej śmierci będzie OK jeśli by Twoją
Córkę adoptowała para
panów/pań ?
...

Jestem w stanie napisać. Będzie ok, ale z pewnymi warunkami :idea:

Żadna z osób (bez znaczenia czy para gejów, lesbijek, czy osób heteroseksualnych)
nie mogą cierpieć na chorobę psychiczną ( tu całe spektrum psycholi "od sadystów po pedofila"),
nie może być uzależniona od środków psychotropowych, alkoholu, narkotyków,
nie może być fanatycznym/ortodoksyjnym wyznawcą jakiejkolwiek wiary, nie może być osobą notowaną.
Jeżeli, przykładowo, Twoja córka okazałaby się (hipotetycznie) lesbijką,
spełniającą, wraz z partnerką, te kryteria, to nie miałbym nic przeciwko temu by zostały jej rodzicami.
Szkoda tylko, że musiałaby mieć dziadka, który stał na drodze do szczęścia własnego dziecka.
KOMENTARZ MODERACJI
KOMENTARZ MODERACJI:
W tej dyskusji prosimy przede wszystkim o argumentację merytoryczną! Tak zwane wycieczki osobiste będą skutkowały zawieszeniem konta. Argumenty merytoryczne rozumiemy przez badania naukowe, twarde dane, fakty oraz logiczne wnioski wysnuwane na podstawie tych faktów wraz z jasnym przedstawieniem ścieżki wnioskowania. Własną opinię również można wyrazić, ale należy pamiętać o postanowieniach obowiązującego regulaminu, a w szczególności: § 8 Szczegółowe zasady pisania postów pkt. 10: Niedopuszczalne jest prezentowanie własnych poglądów politycznych i religijnych oraz krytykowanie w jakiejkolwiek formie takich poglądów u innych Użytkowników. Ponadto § 7 Korzystanie z Forum pkt. 12 - zawierających prowokacje, ataki personalne i odpowiedzi na ataki. A także: § 4 Treści o charakterze bezprawnym pkt. 2: znieważanie, pomawianie lub zniesławianie innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej niemającej osobowości prawnej oraz inne działania godzące w dobra osobiste.

Proszę o tym pamiętać!

empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 29.11.2023 11:33

boboo napisał(a):
empire13 napisał(a):
ApropoDefacto napisał(a):Z roku na rok społeczeństwo jest co raz głupsze i to są niestety fakty.

Masz na ten temat jakieś badania?
To prawda. O ile od początku XX-wieku średni IQ wyraźnie i prężnie rósł, to pod koniec owego XX-wieku w krajach przemysłowych/zachodnich zaczął spadać. Niedawno czytałem jakieś "studia" na temat. Jeśli znajdę to podlinkuję.

No i to byłby jakiś konkret a nie obserwacje kogoś w jakiejś szkole w Pcimiu Górnym.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 29.11.2023 11:37

boboo napisał(a):Trzy strony "dyskusji", tylko dlatego, że autor wątku źle zrozumiał przekaz reklamy.
Jest zasadnicza różnica między "Pink Panthers"
https://en.wikipedia.org/wiki/Pink_Panthers
a "The Pink Panthers"
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Pink_Panthers
A na reklamie wyraźnie i jednoznacznie napisano: "Pink Panthers". Bez "The".
I widać jak na dłoni, że panowie omawiają ostatni "skok", lub planują następny(?).
Różowe szlafroczki i flaming? No cóż, jakoś się trzeba kamuflować.
Choć wprawne oko zauważy, że klapki ma jednak niebieskie...

Nie wiem czy twoja interpretacja to żart, czy piszesz poważnie?
Serio myślisz, że to zaproszenie na kemping nie dotyczy gejów, tylko członków międzynarodowej siatki przestępczej, bo brakuje przedimka "the" w ogłoszeniu?

Taka literalna wykładnia ma czasem zastosowanie w prawie, ale nawet tam najważniejsza jest intencja prawodawcy, co w przypadku tego zaproszenia wynika już z treści samego zdjęcia. A gdyby nawet i to ciebie i innych nie przekonało, to w drugim wysłanym przez ciebie linku czytamy wyrażnie że:
"The Pink Panthers Patrol (often shortened to Pink Panthers)", a to oznacza, że nazwa The Pink Panthers była często skracana do formy bez przedimka "The". Dalej czytamy, że w 2012 r. ten ruch LGBT został wskrzeszony pod nazwą Pink Panthers i obecnie nie używa już wspomnianego przedimka.

Dlatego zanim czymś się podeprzesz, przeczytaj to wcześniej w całości i ze zrozumieniem, a jeśli to "taki żarcik/prowokacja" (mam nadzieję) to w kolejnym wpisie przynajmniej tłumacz to "leniuchom" na bardziej przystępną formę, bo jak widać niektórzy już by chcieli z tego powodu likwidować wątek (!!!).

"Zbigniew74": Brawo To co wątek do skasowania?

Tak to niestety jest, że obecnie ludzie czerpią "wiedzę" z memów i samych tytułów artykułów, nie starając się nawet poświęcić chwili na czytanie i analizę.

Do osób których boli termin zwierzynieć, jakiego użyłem na początku wątku, to uwierzcie, iż obserwując parady tego towarzystwa, to raczej tym niewinnym określeniem nie jestem w stanie ich obrazić. (zdjęcie poniżej)

pies.jpg
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.11.2023 18:47

@SingSing74,
niektórzy sportowcy na Igrzyskach Olimpijskich występują pod tzw. "białą flagą".
Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że będę tu często/czasami występować pod "perską flagą".
Tak sobie to "skróciłem" z: persiflage, persyflaż.

Oprócz postów, w których piszę powołując się na badania, statystyki itp.
oraz oprócz moich "relacji z podróży", potraktuj część reszty postów :sm: :lol:
Które to są? Wprawne oko dostrzeże - jak te niebieskie klapki.

Edit:
Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie o pewnych poglądach nie są dla mnie partnerami do dyskusji.
A taki bal maskowy, to ci dopiero "zwierzyniec".

Przy okazji: 9,4% mężczyzn i 19,5% kobiet czuje pociąg erotyczny do swojej płci.
(do sejmu wystarczy mniej [5% ?] i już można decydować o innych :roll: )
Na liście chorób WHO, homoseksualizm istniał do 1992 roku.
Przyczynkiem (niemałej wagi) do wykreślenia z listy było użycie "ich własnej broni".
Jeśli dobrze pamiętam, zaczęło się w Wielkiej Brytanii:
skoro jest to choroba, to "chorzy ludzie" zaczęli masowo brać zwolnienia lekarskie...
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 29.11.2023 20:09

Ten wątek, to podpucha. Gdzie tu są kempingi ??// Słuchajcie. Tu chodzi o szum, apropos konfliktu ideologiczno światopoglądowego. Konserwatyści (o różnych odcieniach szarości od light do hard), kontra liberałowie (zwani w niektórych kręgach lewakami??)). ;) ...(z resztą, także o różnych odcieniach szarości)
Kiedyś, co niektórzy straszyli siebie i dzieci, kempingami w Chorwacji z nudystami i babkami, powszechnie latającymi po plażach z gołymi cyc//kami ...Kiedyś 8O :) ... A teraz, co ///?? ... Młyny wolno mielą, ale mielą. Nie tylko te kościelne ??//
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 05.12.2023 13:34

boboo napisał(a):potraktuj część reszty postów :sm: :lol:

Taką miałem nadzieję ;)

AdamSz napisał(a):Ten wątek, to podpucha. Gdzie tu są kempingi ????//

A tu:
https://www.camping-adriatic.com/specia ... ack-friday

Tylko się spiesz, bo i black friday kiedyś się kończy ;)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 14.12.2023 18:18

SingSing74 napisał(a):
AdamSz napisał(a):Ten wątek, to podpucha. Gdzie tu są kempingi ????//

A tu:
https://www.camping-adriatic.com/specia ... ack-friday

Tylko się spiesz, bo i black friday kiedyś się kończy ;)

Sing,... Słuchaj
Jak masz swój światopogląd, to go miej ... Jest taka grupa ... Mocno teflonowa.. Była, jest i pewnie zostanie (chociaż młyny wolno mielą) ;)

A jak ktoś ma inny pogląd, to od tej grupy, od razu przylepiona etykietka: pewnie gej, żyd i cyklista ... Węszenie "who is who", to ulubiony sport tej grupy \

I jak ja olewam te poglądy, to oczywiście wszystko powyższe pasuje.. Na uzasadnienie tezy. Miałem w Chorwacji rower i byłem w czapce :) .... Acha, i byłem z kumplem .... No kurcze, bingo :)

Wyłapałeś jakieś sześć niby gejowskich kampów w Chorwacji i robisz szum. Spójrz lepiej co masz za rogiem. Wszystko ok ?? ... I w sumie dziwię się, że różni nasi ideologiczni ekstremiści, tak chętnie jeżdżą na ten zgniły Zachód. A zamknąć się w tych swoich niby czystych ścianach i nie jeździć ?? ...Ale czy na pewno, takich czystych ?? :oczy:

Acha, i straszysz jakimiś obleśnymi fotkami wygrzebanymi z netu... Nie ma sprawy, mogę wygrzebać i dołożyć jakiś zbocz//ków Hetero. On na smyczy. A ona z pejczem ;) ....Mało trudne

Mam propozycję ... Idź w weekend do kina na film p.t. "20000 gatunków pszczół". Hiszpański. Aktualnie w kinach.
Temat poboczny, ale też w zainteresowaniu tych, którzy tak bardzo interesują się gejami.
Młyny wolno mielą, ale może coś drgnie po tym filmie ... Pozdrawiam
Bidon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bidon » 14.12.2023 21:07

AdamSz napisał(a):Wyłapałeś jakieś sześć niby gejowskich kampów w Chorwacji i robisz szum.

Akurat dla mnie to ważna informacja. Może dlatego, że nie jeżdżę z kumplem rowerem.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 15.12.2023 07:44

Bidon napisał(a):
AdamSz napisał(a):Wyłapałeś jakieś sześć niby gejowskich kampów w Chorwacji i robisz szum.

Akurat dla mnie to ważna informacja. Może dlatego, że nie jeżdżę z kumplem rowerem.

Dla mnie ważna informacja, to czy latają po kempach z gaśnicami, palą kukły i wieszają wizerunki innych ludzi .
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 15.12.2023 09:01

A w sumie. Jakim prawem, Chorwaci zapraszają gejów do Chorwacji i jeszcze tworzą im tam warunki. Skandal. Trzeba napisać list protestacyjny do Ambasady Chorwacji ;)

A do kolegi Bidona... Rower bez bidona, to rozumiem, ale Bidon bez rowera w Chorwacji 8O :) ...Koniecznie do poprawki :) .....I jeździj do Chorwacji budżetowo.. To nigdy nie trafisz na gejowski camp :)
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 18.03.2024 11:31

Na szczęście jeszcze każdy swobodnie może komunikować własne odczucia czy opinie i mam nadzieję, że to się nie zmieni.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 18.03.2024 12:16

SingSing74 napisał(a):Na szczęście jeszcze każdy swobodnie może komunikować własne odczucia czy opinie i mam nadzieję, że to się nie zmieni.

Nie każy może, naziści i komuniści np. nie mogą. Państwo ogranicza im wolność wygłaszania ich przekonań. Mam nadzieję, że to się zmieni i państwo rozszerzy to ograniczenie na inne grupy głoszące mowę nienawiści.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko