piekara114 napisał(a):Rodzina to nie tylko mama+tata+dzieci, ale także dwoje osób tej samej płci i dzieci. Oni też stanowią rodzinę, więc kamping rodzinny jest też i dla nich.
Chyba masz problem z akceptacją innych niż standardowe podejścia do życia.
wikol napisał(a):PWojtek napisał(a): Świat niestety zmierza w złym kierunku i ten kierunek chyba jest bardziej niebezpieczny niż zmiany klimatyczne.
Większej bzdury dawno nie czytałem.
Tak, LGBT oraz uchodżcy są totalnym zagrożeniem ale to Polscy ojcowie latają z nożami i robią krzywdę żonom którym przysięgali przed Bogiem oraz swoim dzieciom.
Zagrożenie stanowią imigranci, geje i lesbijki. A tu proszę. Polak katolik lata z maczetą.
PWojtek pomyśl 3 razy zanim napiszesz głupotę.
piekara114 napisał(a):Rodzina to nie tylko mama+tata+dzieci, ale także dwoje osób tej samej płci i dzieci. Oni też stanowią rodzinę, więc kamping rodzinny jest też i dla nich.
Chyba masz problem z akceptacją innych niż standardowe podejścia do życia.
ziemniak napisał(a):W tym roku przed rozpoczęciem szkoły na zebraniu z 16 rodziców, jeden wstał i powiedział, ze nie życzy sobie krzyża w klasie, bo jest ateistą i to rani jego i jego dziecka uczucia. Po chwili wstał drugi rodzic i powiedział: mamy zdjąć krzyż, który dla Ciebie nic nie znaczy, a jednak rani twoje uczucia, a co z uczuciami pozostałych 15 rodziców/dzieci?
empire13 napisał(a):ziemniak napisał(a):W tym roku przed rozpoczęciem szkoły na zebraniu z 16 rodziców, jeden wstał i powiedział, ze nie życzy sobie krzyża w klasie, bo jest ateistą i to rani jego i jego dziecka uczucia. Po chwili wstał drugi rodzic i powiedział: mamy zdjąć krzyż, który dla Ciebie nic nie znaczy, a jednak rani twoje uczucia, a co z uczuciami pozostałych 15 rodziców/dzieci?
No bo to jest jednak dyskryminacja. Istnieje rozdział kościoła od państwa i wieszanie wszędzie gdzie się da krzyży jest niepotrzebnym znaczeniem terenu.
Są różne wyznania, są też ateiści. Dlaczego tylko jedna grupa ma być uprzywilejowana?
Ma dla kogoś znaczenie krzyż to niech go sobie w domu wiesza w każdym pomieszczeniu i niech go nosi na szyi.
Poza tym jeśli ktoś w coś szczerze wierzy to nie potrzebuje do tego symboli. Symbole są na pokaz.
piekara114 napisał(a):To zdecydowanie odradzam wakacje w Hiszpanii, a tym bardziej na Wyspach Kanaryjskich. Będziesz żałował wyjazdu w każdym momencie.
SingSing74 napisał(a):
W Hiszpanii byłem dwa lata temu i rzeczywiście w Barcelonie widziałem uniwersytet obwieszony tęczowymi flagami oraz kilku - czasem nieogolonych - facetów, w sukienkach mini, co moim zdaniem wygląda po prostu karykaturalnie, ale nie leżeli na parceli obok i nie musiałem oglądać jak ubrani w bikini smarują się olejkami, więc wakacji mi nie zepsuli.
Na szczęście poza stolicą, a także na kempingu nie musiałem więcej oglądać takich przebieranek, dlatego wyjadu nie żałuję i chętnie znowu bym się tam wybrał, ale synek chce do Chorwacji, więc w przyszłym roku będzie Chorwacja.
piekara114 napisał(a):To zdecydowanie odradzam wakacje w Hiszpanii, a tym bardziej na Wyspach Kanaryjskich. Będziesz żałował wyjazdu w każdym momencie.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko