Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Letnicy za drzewka oliwnego psuja mi wakacje.(

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.07.2013 21:44

bieder1 napisał(a):Więc wracam do sugestii - działka 1000m na 1000m dom na środku i będzie spokój.

...ale dla Ciebie ta działka i spokój będzie dla innych.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 01.07.2013 21:45

JackDaniels;) napisał(a): "Nie ruszaj goowna bo zacznie śmierdzieć" :oczko_usmiech:

Niby tak też staram się wyznawać tę zasadę, ale czasami człowiekowi nerwy puszczą i wcale nie musi być pod wpływem C2H5OH, jeden zniesie więcej drugi mniej, co innego widzieć jak rodzice próbują zając się dzieckiem, ale to nic nie daje bo akurat ten typ tak ma że bez krzyku czy płaczu nie umie funkcjonować, a co innego jak nieraz się widzi jak nawalone towarzystwo tak się opiekuję dziećmi na urlopie jakby źli byli że je zabrali, a to już wkurw..., przynajmniej mnie, większość takich to silni w grupie i im bardziej nawalony tym większy kozak, a z reguły taki typ jak się tylko ściemnia, to z domu nie wyjdzie, bo michę by mu oklepali w pierwszej knajpie jakby zaczął tak kozaczyć
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 01.07.2013 21:50

jara napisał(a):
bieder1 napisał(a):Więc wracam do sugestii - działka 1000m na 1000m dom na środku i będzie spokój.

...ale dla Ciebie ta działka i spokój będzie dla innych.

moje dzieci nie wyją i są szczęśliwe (no może przy interpretacji "autora" to było by wycie )
po całym dniu w cro padają jak muchy

i działki nie potrzebuję bo ja takich walniętych tematów nie zaczynam
jakoś mi nigdy nikt nie przeszkadza

a jak widzicie że się dzieje dzieciom krzywda to z tym coś zróbcie!!! ja przynajmniej tak robię
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.07.2013 21:54

bieder1 napisał(a):a jak widzicie że się dzieje dzieciom krzywda to z tym coś zróbcie!!! ja przynajmniej tak robię

I niech tak będzie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2013 22:12

bieder1 napisał(a):
a jak widzicie że się dzieje dzieciom krzywda to z tym coś zróbcie!!! ja przynajmniej tak robię

Jak krzywda, nikt je nie bije :!: :?: Wyją z nudów
Opikunowie zareagują ze wściekłością, bo co to kogo obchodzi :roll:
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 01.07.2013 22:50

Lednice napisał(a):
bieder1 napisał(a):

Jak krzywda, nikt je nie bije :!: :?: Wyją z nudów
Opikunowie zareagują ze wściekłością, bo co to kogo obchodzi :roll:

nie widziałem jeszcze dzieci wyjących z nudów
przewrażliwionych obcych tak!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2013 22:59

To jeszcze mało widziałeś :roll:

1.Ewidentnie dzieci opiekunowie mają tam, gdzie cielę ma ogon
2. Te próbują desperacko zwrócic na siebie uwagę.
3. Ponieważ obowiązuje punkt 1, pomysł dzieci z punktu 2 nie wypala, a cierpią inni wczasowicze

Ja kiedyś w Słowenii widziałem, jak wściekłe czeskie dziecko wielkim kijem próbowało zabijać pstrągi w górskim jeziorze Bohinj, w ścisłym rezerwacie. Rodzice nie reagowali, siła spokoju :wink:
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 01.07.2013 23:20

Lednice napisał(a):To jeszcze mało widziałeś :roll:

1.Ewidentnie dzieci opiekunowie mają tam, gdzie cielę ma ogon
2. Te próbują desperacko zwrócic na siebie uwagę.
3. Ponieważ obowiązuje punkt 1, pomysł dzieci z punktu 2 nie wypala, a cierpią inni wczasowicze

Ja kiedyś w Słowenii widziałem, jak wściekłe czeskie dziecko wielkim kijem próbowało zabijać pstrągi w górskim jeziorze Bohinj, w ścisłym rezerwacie. Rodzice nie reagowali, siła spokoju :wink:

mam dwójkę... od 7 lat moje całe życie się kręci wokół nich = chwila dla siebie to rzadkość ...
codziennie ścieram się z małymi "słodkimi terrorystkami" które mają naprzemiennie dobry, zły nastrój... raz chcą to później tamto ...
czy mało widziałem??? hmmm ja jestem w centrum akcji a ty walisz piwko i patrzysz spod krzaka wypisując jak to widziałeś chłopca z kijem ...

kiedyś byłem w Lidlu i moja mała biegała między kasami ... aby jej się krzywda nie stała wołałem ją do siebie bo stałem już przy innej kasie ... jedna "Pani" (w moim wieku ok. 35) zwróciła mi uwagę że mam tak nie krzyczeć ...
zapytałem ją "WHAT?????????????" i tłumaczę jej że nie krzyczę a wołam dziecko żeby przyszło... ona mi na to że mam być ciszej ... dalej już nie będę opisywał - wytłumaczyłem jej że jest w błędzie

może to wyjące dziecko, może chłopiec z kijem, czy klient przy kasie to była normalka ale w oczach przewrażliwionych ludzi to było złe wychowanie, zaniedbanie i co tam jeszcze wolisz etc.
aquavita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavita » 01.07.2013 23:26

bieder1 ,,popieram
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2013 23:32

Ja nie twierdzę, że to jest normalne, jest to nienormalne.

I nie waliłem piwo zza krzaka, tylko razem z moim dziećmi patrzyliśmy zdumieni, jak dzieciak chce pozabijac pstrągi :roll:
Na szczęście żadnej ryby nie trafił, po prawdzie nie miał szans.
gdyby trafił, to by opiekunowie mieli przeje...
Bo obserwowali to też inni i skończyłoby sie na wezwaniu policji.

A mandat kilkaset euro byłby nieunikniony.

Ale jak nie doszło do złamanie prawa, to nic nie zrobisz :roll:
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 01.07.2013 23:55

Lednice napisał(a):Ja nie twierdzę, że to jest normalne, jest to nienormalne.

I nie waliłem piwo zza krzaka, tylko razem z moim dziećmi patrzyliśmy zdumieni, jak dzieciak chce pozabijac pstrągi :roll:
Na szczęście żadnej ryby nie trafił, po prawdzie nie miał szans.
gdyby trafił, to by opiekunowie mieli przeje...
Bo obserwowali to też inni i skończyłoby sie na wezwaniu policji.

A mandat kilkaset euro byłby nieunikniony.

Ale jak nie doszło do złamanie prawa, to nic nie zrobisz :roll:

Łojezu chłopiec poza prawem hehe
To dopiero przykład!!!!!!

Jak byłem mały to też często miałm niezłe pomysły:
Wybiłem kamieniem sąsiadce szybę na balkonie
Przebiłem butem drzwi w szkole
Połamałem krzesło na lekcji muzyki
Itd.

Ale nie uważam żeby moii rodzice byli temu winni. Jedyne co to musieli płacić za mnie. Miałem po prostu tendencję do władowania się w kłopoty.

Więc wyluzuj i nie bądź "Panią z lidla" dzieci są tylko dziećmi i to jest wspaniałe!!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2013 00:02

No, teraz to już nie wiem, o co ci chodzi.

Najpierw wielkie halo, że dzieci są krzywdzone, bo wyją na kwaterze prywatnej,
histeria, zabrakło tylko tekstu o zabraniu praw rodzicielskich,
a teraz wyluzuj, jak ci dzieciak wybije szybę w oknie :roll:

Nudzi ci się i wypisujesz coraz większe głupoty

Dobranoc
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 02.07.2013 05:45

Lednice napisał(a):No, teraz to już nie wiem, o co ci chodzi.

Najpierw wielkie halo, że dzieci są krzywdzone, bo wyją na kwaterze prywatnej,
histeria, zabrakło tylko tekstu o zabraniu praw rodzicielskich,
a teraz wyluzuj, jak ci dzieciak wybije szybę w oknie :roll:

Nudzi ci się i wypisujesz coraz większe głupoty

Dobranoc

Oj chyba ty nie rozumiesz.
W tym całym temacie drażni mnie fakt iż koniecznie próbuje się znaleźć winnego w sytuacjach które tak naprawdę są całkowicie normalne.
Nie powiedziałem że dzieci są krzywdzone a jedynie jeżeli ktoś to zaobserwował to powinien zareagować a nie pisać wątki.
Dla mnie dzieci+rodzice to zawsze dużo szumu który niekoniecznie dla osób postronnych wydaje się normalny, a tak naprawdę jest = winnych brak.
Nie zrozumiałem twojego zbulwersowania chłopcem z kijem ponieważ potrafię sobie przypomnieć setki takich pomysłów dziecięcych, które mogły by się skończyć niejednym mandatem etc. :papa:
kreciki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kreciki » 02.07.2013 05:53

....no i rozpętało się małe ,polskie "piekiełko" :twisted:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.07.2013 05:59

kreciki napisał(a):....no i rozpętało się małe ,polskie "piekiełko" :twisted:

No i znowu dzieci powodem... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Letnicy za drzewka oliwnego psuja mi wakacje.( - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone