Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Leszna Górna-przejście graniczne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 20.05.2010 10:48

Teoretycznie dość dobre rozwiązanie,tak wynika z mapy.Przed Cieszynem odbijamy na Ustron i w Czechach wylatujemy już prawie przed Słowacką granicą.
Czy ktoś kierował się na to przejście?Jaki jest stan drogi?
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 20.05.2010 10:56

Stan dróg jest dobry ale jest wąsko i kręto (jak to w górach). Jak jedziesz bez aktualnych map to patrz uważnie na drogowskazy (przebudowana S1 w okolicach Skoczowa - nie ma jednopoziomowych skrzyżowań i można się trochę nakręcić). Ale generalnie skrót warty polecenia. Odpada stres związany z wjazdem na płatny odcinek obwodnicy Czeskiego Cieszyna.
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 20.05.2010 11:02

No dokładnie.Przejście Zwardoń stanowczo odpada ze względu na stan dróg.
Dzięki.
Pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.05.2010 11:04

Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 20.05.2010 11:13

Lider16 napisał(a):Odpada stres związany z wjazdem na płatny odcinek obwodnicy Czeskiego Cieszyna.

Kto to powiedział że ten odcinek jest płatny? Od kiedy obwodnice miast sa płatne? Skąd kolega wytrzasnął taką informację? Wg Google Map, płatna czeska autostrada rozpoczyna się dopiero ZA zjazdem nr 70 z drogi E462 na drogę E75 w kierunku Słowacji (przejście w Cadca), było to już przerabiane w innym wątku. Jak się zrobi zbliżenie dróg na Google Maps to te płatne drogi są oznaczone kolorem czerwonym a te bezpłatne - pomarańczowym.
Ostatnio edytowano 20.05.2010 11:46 przez Liquid, łącznie edytowano 3 razy
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 20.05.2010 11:22

JacYamaha napisał(a):Leszna Górna by hepik

Szerokości :)
i stała się "prawie jasnośc"
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 20.05.2010 11:31

Oooo, znalazłem ten wątek, tutaj jest wszystko ładnie pięknie opisane o bezpłatnej obwodnicy Czeskiego Cieszyna:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=222 ... yn&start=0
Panie i Panowie, proszę nie siać wrogiej propagandy: Jadąc obwodnicą Czeskiego Cieszyna, odbijając na E75 na zjeździe nr 70 na Cadcę, nie zapłacimy żadnego złamanego czeskiego halerza za ten przejazd. TA DROGA JEST BEZPŁATNA ! 8O
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 20.05.2010 13:13

podszywacz napisał(a):Oooo, znalazłem ten wątek, tutaj jest wszystko ładnie pięknie opisane o bezpłatnej obwodnicy Czeskiego Cieszyna:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=222 ... yn&start=0
Panie i Panowie, proszę nie siać wrogiej propagandy: Jadąc obwodnicą Czeskiego Cieszyna, odbijając na E75 na zjeździe nr 70 na Cadcę, nie zapłacimy żadnego złamanego czeskiego halerza za ten przejazd. TA DROGA JEST BEZPŁATNA ! 8O
Spokojnie !Nikt nie sieje propagandy,taka tylko wymiana myśli.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 20.05.2010 13:52

KB napisał(a):Spokojnie !Nikt nie sieje propagandy,taka tylko wymiana myśli.

Stwierdzenie że dany odcinek jest płatny i pisanie tego na forum może wprowadzić w błąd. Przeanalizuj wątek w załączonym wcześniej linku. Mimo że łopatologicznie wytłumaczono co poniektórym że OBWODNICA CZESKIEGO CIESZYNA JEST BEZPŁATNA to i tak znalazły się osoby które pytały "czy aby na pewno?".
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 20.05.2010 14:05

podszywacz napisał(a):

Stwierdzenie że dany odcinek jest płatny i pisanie tego na forum może wprowadzić w błąd. Przeanalizuj wątek w załączonym wcześniej linku. Mimo że łopatologicznie wytłumaczono co poniektórym że OBWODNICA CZESKIEGO CIESZYNA JEST BEZPŁATNA to i tak znalazły się osoby które pytały "czy aby na pewno?".
Lider 16 pisze że odpada stres związany z wjazdem na płatny odcinek.NIE PISZE ŻE JEST PŁATNY.
Przy złych warunkach zdarzyła się przeoczyć zjazd i mały stresik gotowy.
Adam Sz.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Sz. » 20.05.2010 14:09

Lider16 napisał(a): ... Jak jedziesz bez aktualnych map to patrz uważnie na drogowskazy (przebudowana S1 w okolicach Skoczowa - nie ma jednopoziomowych skrzyżowań i można się trochę nakręcić

Nie wiem czy ma to sens pchać się teraz przez Leszną Górną. Jest trochę przepychania się przez kręte drogi i nie wiem czy wiele się na tym skorzysta.

Ogólnie to S1 BB-Cieszyn jest już dawno skończona, a w Skoczowie buduje się chyba tylko lokalne połączenie. Żeby dostać się na Leszną jadąc S1 od Bielska należy zjechać w Skoczowie na 941 na Wisłę, potem skręcić w Ustroniu na Cieszyn, a przed Goleszowem na Leszną (mozna też przez Skoczów, Międzyświeć, Godziszów, Goleszów). Od Ustronia sa na pewno drogowskazy na przejście graniczne. Kto nie zjedzie w Skoczowie to następny zjazd ma w Cieszynie.

Obecnie skomplikowała się jazda na Skoczów drogą 81 od Katowic przez Żory. Przed samym Skoczowem pod tzw. Kępą Wiślicką po powodzi droga jest popękana i zamknięta. Objazd osobówek z Ochab przez Kiczyce lub trochę dalej przez Wiślicę. (http://wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,12851,wislanka-pekla-na-4-pasach.html)

Ogólnie - lepiej jechac teraz głównymi drogami.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 20.05.2010 14:12

KB napisał(a):Lider 16 pisze że odpada stres związany z wjazdem na płatny odcinek.NIE PISZE ŻE JEST PŁATNY.

Rozumiem co on napisał i co Ty chcesz powiedzieć lub wyrazić ale zrozum, są osoby na forum które przeczytają i skopiują tekst do innego wątka i już inni będą pisać że obwodnica CC płatna. Nie napisał że droga jest płatna ale "dał do myślenia", czyli nie napisał tego jednoznacznie że jest bezpłatna. Tego zjazdu nie da się przeoczyć bo jest on oznakowany jak na autostradzie. Nie skręcałem ale kiedyś zimą w drodze do Austrii przejeżdżałem i widziałem. Na znakach "jak byk" oznaczenie drogi E75, nazwa miejscowości, SK w owalu informujący o przejściu granicznym ze Słowacją.
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 20.05.2010 14:20

KB napisał(a):
podszywacz napisał(a):

Lider 16 pisze że odpada stres związany z wjazdem na płatny odcinek.NIE PISZE ŻE JEST PŁATNY.

Dokładnie to miałem na myśli :) Złe warunki, zmęczenie, późna lub wczesna pora i ... "pokuta" gotowa
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 20.05.2010 14:23

Lider16 napisał(a):Dokładnie to miałem na myśli :) Złe warunki, zmęczenie, późna lub wczesna pora i ... "pokuta" gotowa

To w takim razie ja źle Lidera16 zrozumiałem. Przepraszam w związku z tym :oops: No i właśnie, mam przykład na sobie jak można czyjąś wypowiedź niefortunnie dwuznacznie zrozumieć.
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 03.06.2010 12:53

A czy ktoś mógłby napisać jak wygląda skrót przez Leszną Górę po powodziach, tj. czy trasa jest bezproblemowo przejezdna?
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone