Ale puchy na tych zdjęciach, aż niedowiary
Relacja super
czekor68 napisał(a):I ja pozwiedzam październikowa Makarską z wami.Należę niestety do tych co muszą jeździć w wakacje
wukor napisał(a):Ale puchy na tych zdjęciach, aż niedowiary
wukor napisał(a):Relacja super
fiolek napisał(a):Myślę jednak, że nie zamarznie się we wrześniu w namiocie.
Będąc we wrześniu w wielu miejscach wybrzeża widzieliśmy campingi pełne przyczep, kamperów i namiotów.
Pamiętam wrześnie, że do końca naszego pobytu chodziliśmy w cienkich koszulkach, a były też takie, że wieczorem trzeba było założyć bluzę polarową.
Anai napisał(a):We wrześniu w Cro zmarzliśmy znacznie mniej (w zasadzie to wogle) niż w sierpniu nad Bałtykiem, choć temperatury za dnia były podobne, a może nawet nad naszym morzem było cieplej.
W Chorwacji temperatura w zasadzie nie spadała poniżej 20 stopni (nocą), nawet po ulewie czy burzy.
ASIULA HK napisał(a):Aniu, patrząc na Twoje fotki, stwierdzam, że pogodę mieliście piękną
No i...cisza i spokój
Roland90 napisał(a): interesują mnie zdecydowanie bardziej następujące aspekty :
-zmiany cen na niższe ( za kwatery i w sklepach i restauracjach)
-mało ludzi (mniejszy ruch na drogach itp. )
-wysoka temperatura powietrza
-ciepłe morze
-mało opadów a najlepiej ich brak
Roland90 napisał(a):
Ja bardziej myślałem bardziej o październiku niż o wrześniu, choć wrzesień tez mnie interesował. Ja dopiero Chorwacji się uczę i poznaje na jakie szaleństwa i terminy można sobie w Chorwacji pozwolić. Niestety za późno w tym roku zacząłem obserwować temperatury w dzień i w nocy.
Roland90 napisał(a): Tak jak pisałem , szkoda ,ze przeoczyłem bo mogła powstać kolejna o wyprawie do Chorwacji w październiku.
Roland90 napisał(a):Rozumiem ,że szliście plażą i nie było żadnych przeszkód na Waszej drodze w postaci jakiś prywatnych ośrodków z własną zagrodzoną plaża. Pytam bo jak do tej pory ta relacja nasunęła mnie ogrom nowych pomysłów do zrealizowania w Chorwacji za co serdecznie dziękuje.
Pozdrawiam
Powrót do Nasze relacje z podróży