Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

leon w Krakowie

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pogodny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pogodny » 14.03.2004 16:25

Piotrze :idea:
leon3

Nieprzeczytany postnapisał(a) leon3 » 14.03.2004 16:49

Slapol dziekuje bardzo, nie wie ile nas bendzie ale cos kolo 18 osob. Wroclaw jest jeszcze pod znakiem zapitania poniewarz musze zobaczic ile studentom z spraw fachowich bende mog pokazac w okolicach Krakowa. Chodzi o sprawi zwiazanie z ochrona srodowiska i wilengarnie ryb do chodowli lub zaribiania. Pozdrawiam i dziekuej za zainteresowanie i kazda informacje.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 14.03.2004 18:54

Pogodny napisał(a):Piotrze :idea:

A Ty co ... żarowkami handlujesz??? :D :D

Piotr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.03.2004 20:00

leon3 napisał(a):Slapol dziekuje bardzo, nie wie ile nas bendzie ale cos kolo 18 osob. Wroclaw jest jeszcze pod znakiem zapitania poniewarz musze zobaczic ile studentom z spraw fachowich bende mog pokazac w okolicach Krakowa. Chodzi o sprawi zwiazanie z ochrona srodowiska i wilengarnie ryb do chodowli lub zaribiania. Pozdrawiam i dziekuej za zainteresowanie i kazda informacje.

Mam coś wg mnie atrakcyjnego, tutaj znajdziesz namiary na hotel Polonia:
http://www.odratourist.pl/pl_polonia.php3
Hotel położony w centrum, rzut beretem od rynku - specjalna oferta dla studentów: pok.1-os. - 52 zł, pok. 2-os.-84zł (bez śniadania). Śniadanie studenckie (tzn.podane do stolika a nie "szwedzki stół" - 8 zł).
Przed chwilką rozmawiałem telefonicznie z recepcją, oferta "studencka" jest aktualna dla studentów z całego świata na podstawie legitymacji, myślę, że dla ok. 18 osobowej grupy dotyczyć też będzie nauczyciela akademickiego :) Rozmawiałem na temat czasu promocji powyższych cen "studenckich" i mam zapewnienie, że w przypadku faxowej rezerwacji miejsc na kwiecień są w stanie zapewnić w/w cenę.
Inne propozycje:
www.marshotel.pl
Pokoje typu studio tzn. w jednym segmencie pok. 1os + pok. 2os. + łazienka z natryskiem + aneks kuchenny. Byłem osobiście - raczej OK. Wynegocjowana cena dla grupy to 45 zł/osobę (bez śniadania).
www.wieniawahotel.pl
Trochę wyższy standard:
oficjalne ceny: pok. 1os. - 95 zł, 2os. - 140 zł, 3-os. - 175 zł (wszystkie ceny ze śniadaniem). Możliwe negocjacje dla grupy. Dzisiaj nie było kompetentnej osoby do negocjacji.
Leonie, proszę przejrzyj oferty i jeśli coś wybierzesz to daj znać, możesz też na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Nie wiem czy mamy tu wylęgarnie ryb, ale jest piękne ZOO, ryby w rzece, na talerzach i na pewno coś tu studentom pokażesz :wink:
Pzdr
mafi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafi » 14.03.2004 20:06

hodowla ryb jest napewno w Ojcowie
Rafał B.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał B. » 14.03.2004 20:13

Myślę, że Wrocławia a w ściślej Państwowego Zakładu Budżetowego "Stawy Milickie" w Rudzie Sułowskiej nie da się pominąć w programie tym bardziej, że Stawy Milickie znalazły się w programie ONZ Living Lakes jako jeden z 13 unikalnych obszarów wodnych na świecie. Co prawda mieszkam stosunkowo niedaleko od Milicza, ale bywałem w Galicji i nie przypominam sobie aby w okolicach Krakowa było coś co może wzbudzić równe duże zainteresowanie w tym względzie. Ale może się mylę... Jeśli tak, to Krakusy poprawcie mnie.

:hut: Rafał B. :papa:
Ostatnio edytowano 15.03.2004 07:27 przez Rafał B., łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.03.2004 20:16

Dzięki Rafał za fachowe wsparcie :lol:
Pzdr
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 14.03.2004 22:24

A w drugą stronę od Wrocławia ,to jest w kierunku na Kłodzko zwiedzałem kiedyś hodowlę pstrągów.
extraoptymista

Nieprzeczytany postnapisał(a) extraoptymista » 14.03.2004 23:54

oj M. -lecz- i wstydu oszczędż
Natasza
spotkanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natasza » 15.03.2004 09:27

jolek napisał(a):Nie ma to jak Chorwat z Chorwatem....Po chorwacku i wszystko jasne!! :lol: Sympatyczne!!! Obu panów pozdrawiam serdecznie!!

Mi je isto jako drago cuti Vas jezik :D
Drodzy cromaniacy, moze spotkajmy sie wszyscy w Krakowie, lub Wroc.ławiu, kiedy bedzie Leon.
Przyznam, ze chętnie porozmawiałabym po chorwacku, bo tu w Warszawie, oprócz rozmowy z koleżanką Snjezką nie mam wielu okazji aby pogadac w tym cudownym jezyku! ( dopiero w w czasie wakacji) Co o tym myślicie, organizujemy spotkanie ?
Dakle, lijep pozdrav od Natasze :)
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 15.03.2004 09:28

Leon.
Teraz dopiero przeczytałem Twój post, ale widzę, że łańcuszek polskich przyjaciół już działa :P
Bardzo chciał bym Ci pomóc i to w kwestii pobytowej i zawodowej i...zresztą w każdej innej :)
Zawodowej dlatego, że mam wykształcenie związane z ochroną środowiska i paru kolegów pracuje w branży. Nie wiem co zaplanowałeś, ale jeśli jeszcze coś chciałbyś branżowego zwiedzić w Kraku to może można by coś zorganizować jeszcze.
A tak w ogóle to bardzo chciałem się z Tobą w tym roku spotkać w Splicie, ale może wyjdzie to wcześniej w Krakowie.
Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
8)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 15.03.2004 09:58

..jeszcze raz dziekuje wszistkim za pomoc i korzistne informacje. SNIPER Vaald mi probuje zorganizovac zwiedzanie oczisczalni sciekow w Krakowie. Mnie jeszcze interesuje czy jest gdziesz w okolicach do 100 lub 150 km zaklad do selekciowania, utilizacji lub wtornego wikozystania odpadkow (smieci). Co do ogulnego spotkania w Krakowie to ja bardzo chentnie ale w tych dniach ja bende bez internetu i tylko sie morzemo w "ciemno" gdziesz umowic w centrom w knajpie na date i godzine. :lol: :lol:
Co do spraw fachowich chce dodac ze chodowle pstrangow jusz studenci widzialy w Chorwacji. Ale i tak dziekuje tym ktory o tym tez pomiszlely.
marwyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwyk » 15.03.2004 10:09

Witaj Leon!
Jesli chcesz tani hotel blisko centrum to mam coś dla Ciebie.
Hotel znajduje sie 5 min od WAWELU (CENTRUM) na piechote.
Ceny są w zależnosci od tego jaki pokój chcesz wziąść?
Są 1,2,3,4 osobowe i cena może być nawet od 40zł/osobe.
Wyżywienie może być zapewnione w którymś z barów- możliwść dostarczenia na miejscu do Hotelu.
Włąscicielem hotelu jest mój znajomy wiec jesli bedziesz wiedział na ile dni przyjeżdżasz i jakie potrzebujesz pokoje to sie wszystko załatwi.
Jesli to bedzie grupa ok. 20 osób to moze bedzie jakiś rabat- np. TY BEDZIESZ GRATIS.
Jesli jesteś zainteresowany to pisz.
Pozdrawiam Marcin z Krakowa

Co do stawów hodowlanych to wiem że na pewno takowe znajduja sie w OJCOWIE. Jest to gdzieś ok. 20 km od Krakowa. Warto żwiedzic nie tylko ze wzgledu na stawy ale jest to PARK KRAJOBRAZOWY JURY KRAKOWSKO-CZĘSTOCHOWSKIEJ. Warto jak sie tam bedzie udać też do PIESKOWEJ SKAŁY - zamek położony blisko Ojcowa 3 km. Zresztą jest tam co zwiedzać bo okolica jest piekna.
marwyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwyk » 15.03.2004 10:15

Aha zapomniałem dodac że wyżywienie całodzienne może być w cenie 25 zł/osobe (sniadanie, obiad, kolacja) dla gup powyzej 5 osob dostarczane do pokoji czyli by Was obowiązywało.
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 15.03.2004 10:30

Leon napisał(a):..zwiedzanie oczisczalni sciekow w Krakowie.
zaklad do selekciowania, utilizacji lub wtornego wikozystania odpadkow (smieci).

Leonie.
Zaraz wykonam parę telefonów...
Jednym z dyrektorów oczyszczalni w Kraku jest mój kolega.
Drugi pracuje naukowo na Politechnice i zorientuje się w śmieciach.
A gdyby i pstrągi wchodziły w grę, to też kogoś tam znam.
Dam znać co uzyskałem wieczorkiem lub rano.
Spotkanie jak najbardziej na sztywną godzinę, ale może na mailu wymienimy się komórkami ... ( :oops: nr telefonów, żeby nie było wątpliwości :lol: )
8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko