Nadgoniłam
Faktycznie oby to lato było normalniejsze. Wystarczy, że ferii nie ma
piekara114 napisał(a):Fajnie, że jesteś.
Co do ferii - my raczej wyjazdy w ferie odpuszczamy, bo w PL tłoczno na stokach w tym okresie zawsze, narty w Alpach czy Dolomitach to jednak nie mój poziom, a na prawdzie ciepło to jednak blisko nie ma co liczyć...
A w tym roku moja młodzież uczy się do II etapu olimpiady z geografii i robi prawko. Będziemy mieć w końcu kierowcę na imprezy
piekara114 napisał(a):Fajnie, że jesteś.
Co do ferii - my raczej wyjazdy w ferie odpuszczamy, bo w PL tłoczno na stokach w tym okresie zawsze, narty w Alpach czy Dolomitach to jednak nie mój poziom, a na prawdzie ciepło to jednak blisko nie ma co liczyć...
A w tym roku moja młodzież uczy się do II etapu olimpiady z geografii i robi prawko. Będziemy mieć w końcu kierowcę na imprezy
piekara114 napisał(a):Z tym Mosornym to różnie jest.... Tam efekt inwesji jest bardzo często..... No i ja na nim nie jeżdżę, dla mnie zbyt strony....
Często jeździliśmy na mniej znane stoku, niestety już od 3,4 lat i one mocno obłożone w ferie, nawet w godzinach wieczornych (choć stan stoków wtedy fatalny, bo nie są wcale w dzień ratrakowane).
piekara114 napisał(a):A w tym roku moja młodzież uczy się do II etapu olimpiady z geografii i robi prawko. Będziemy mieć w końcu kierowcę na imprezy
Jeszcze coś tam będzieBratwojciech napisał(a):A żeby nie było tylko o nartach, to oczywiście relacja z pięknego zakątka Grecji bardzo fajna
Ja tak samo ciepło i słońca wygrywapiotrf napisał(a):Chociaż bardzo podobają mi się zimowe , śnieżne obrazy gdy chodzę po górkach , to jednak zdecydowanie wolę cieplutkie klimaty greckie
Nie denerwuj Studia zdecydowanie w tereniepiotrf napisał(a):Nie cieszyłbym się tym faktem tak bardzo , bo to sprawa jedynie chwilowa ( przerabialiśmy ) chyba że studia będą na miejscu . . .
Nie jest tak źle. Ta plaża jest ogromna, 1,5 km długości. My byliśmy bliżej tej zorganizowanej części, bo tak zaparkowaliśmy, a totalny upał zniechęcał do spaceru z klamotami. Liczył się piasek i możliwość szybkiego zmoczenia się w morzu.... Poglądowo struktura plaży jest jak na poniższej grafice, ok. 800 m to część niezagospodarowana, więc jest miejsce.....kulka53 napisał(a):Fajna jest ta plaża...oczywiście poza tym że jest tak zorganizowana
piekara114 napisał(a): Poglądowo struktura plaży jest jak na poniższej grafice, ok. 800 m to część niezagospodarowana, więc jest miejsce.....
kulka53 napisał(a):
Za to jest piaseczek , a to ważniejsze niż jakieś tam lazury
Ja tam żadną plażą nie gardzę, jeśli jest cicho i czystodangol napisał(a):W wielu kwestiach mam podobne do Was upodobanie, ale co do plaż, zdecydowanie wolę te lazurowe, nieważne czy piaszczyste, czy nie. A tak w zasadzie, to chyba nawet bardziej lubię kamyczkowo- skaliste , chociaż tymi z piaskiem też nie gardzę .
Ale za to piękne górskie plenery odwiedziliście.dangol napisał(a):W ubiegłym roku niestety na żadnej morskiej plaży nie byłam ,
Jutro kolejny odcinek... ze zwierzakamitony montana napisał(a):Czy tu będzie jakiś dalszy ciąg? Społeczeństwo czeka....