Fajnie, że piszesz znowu.
Chyba trzeba tam pojechać wiosną - dla kwitnącej glicynii.
Może na Limnos kiedyś uda nam się dotrzeć, bo wyspa mi się spodobała....kulka53 napisał(a):Przypomniała mi się trochę mniej słynna ale podobna deptakowa główna uliczka w Mirinie na Limnos.
Też mam taką nadzieję Choć wiele już nie zostało, bo jeszcze 2 pełne dni....kulka53 napisał(a):Fajnie że odświeżyłaś wątek , może teraz już pójdzie z górki
Było by pewnie fajnie. Może Kulki się kiedyś skuszą...Mikromir napisał(a):Chyba trzeba tam pojechać wiosną - dla kwitnącej glicynii.
piekara114 napisał(a):Może Kulki się kiedyś skuszą...
piekara114 napisał(a):Kulki - to nie jest dobre miejsce na nocleg!
Nie, już nie było kiedy. Już do żółwiowej plaży było pieszo od nas daleko, a ta jeszcze dalej, a akurat niedziela (właśnie ją opisuję) to był ostatni dzień jak mieliśmy samochód wypożyczony Teraz żałuję, że jak w sobotę wracaliśmy z niedoszłego plażowania w Kallonii (ta wcięta zatoka z full wodorostami) to mogliśmy tam podjechać. Ja przy planowaniu jakoś na tą plażę nie zwróciłam uwagi, polecane były na północnym wschodzie w okolicy Agios Stefanos i te miałam zaznaczone, ale tyle nam wtedy zeszło czasu na muzeum oliwy i flamingi i zatokę, że już nie chcieliśmy jechać na polecane plaże, nie wiedząc, co wyniknie z tego i wybraliśmy naszą pewną w Anaxos... teraz trochę szkoda, że za róg nie podjechaliśmy, choć podejrzewam, że dojazd nie będzie szybki i wygodny (nachylenie i stan drogi).... W Grecji mocno włącza mi się tryb lenistwa zgodnie z lokalnym siga, siga, no i nic na siłę, na spokojnie, powoli i luzie....kulka53 napisał(a):A na pobliską Tsichrantę nie podjechaliście? Tu już znacznie lepiej
Plaża jest dużaaaaa, myślę, że miejsce na nocleg pod klifem nie byłby zły, ale nie wiem czy całkiem spełniłby Wasze oczekiwania (tam jest plaża FKK, oficjalna). Najbardziej znane FKK na Lesbos to S.Eresau, Eftalou k. Molyvos (tu są też wody termalne!!), Faneromeni koło Sigri (więc 3in1), Vatera... W ogóle na Lesbos opalanie toples nie wywoływało żadnego zainteresowania w żadnym miejscu, a nigdzie nie byliśmy całkiem sami. Pod tym kątem plażowanie na Lesbos jest idealne dla każdego....kulka53 napisał(a):Koniec plaży Skala Eresou już kiedyś zwrócił moją uwagę, też pod względem noclegowym, ale chyba to za blisko dużej miejscowości...