piekara114 napisał(a):Sigri ma inne ważne i ciekawe miejsce, jedyne takie w Europie, a drugie na świecie, więc po plażowaniu udamy się właśnie tam…
I zostawiła nas w pełnym napięcia oczekiwaniu.
piekara114 napisał(a):A to miejsce, do którego się udamy, było ciekawe, pouczające i zaskakujące, choć pewien niedosyt pozostał, ale to już wina..... zostawię na następny odcinek ....
Lidia K napisał(a):Lesbos już wystarczająco zainteresowała nas aby ją sobie uwzględniać w planach na greckie wakacje
piekara114 napisał(a):Ja będę Was zachęcać, bo wyspa jest mało skomercjalizowana, cicha i spokojna.
Lesbos nie ma wiele do zaoferowania jeśli chodzi o zwiedzanie
Ma sporo i to różnych plaż, a na tłumy nie ma co liczyć, więc myślę, że spokojnie będzie mogli tam znaleźć swoją miejscówkę. Jedyni może być problem ze stacjonowaniem w nocy na samej plaży bo jednak po tych kilku miejscach, co odwiedziliśmy, to nie jest idealnie płasko. Ale pewno byście sobie z tym poradzili.kulka53 napisał(a):Poprzyglądałem się wyspie trochę... ma zaskakująco dużo plaż a niektóre z nich są totalnie dzikie.
No nie może byćkulka53 napisał(a):Krajobrazowo, no cóż, nie wszędzie może być spektakularnie
Dokładnie tak. Tak jak pisałam wcześniej, jak nie będziemy szukać uchodźców, wpychać się w okolice obozu, to wyspa jest spokojne, mega leniwa...kulka53 napisał(a):Poczytałem trochę opinii i wynika z nich ze migranci mogą stanowić problem właściwie jedynie w okolicach stolicy , poza tym jest raczej spokojnie.
Teraz będzie zwiedzanie Plażowanie dopiero kolejnego dniaBeata W. napisał(a):Beatka możemy plażować dalej
Idealne odbicie …
Żebyś wiedziała. Tam było sporo eksponatów, gdzie odbita była np. gałązka drzewa iglastego i widać było dokładnie igłę i to zgrubienie igły z kuleczkami przy gałązce. Niestety skamieniałości takie były w szklanych gablotach i ciężko było mi zrobić ich zdjęcie, aby były wyraźne, dobra lustrzanka byłaby potrzebna, no i umiejętności.... Wiedziałam o tej ekspozycji, ale i tak mnie zaskoczyła mega pozytywnie.Kapitańska Baba napisał(a):To wygląda jak rzeźba Co natura potrafi dla nas zrobić ...Idealne odbicie …
Ja jechałam na spokojnie, na konflikty się nie nastawiałam i nie zamierzałam też ich szukać... I dokładnie tak było...ZytaS napisał(a):Wracając do dyskusji z początku tego wątku (napływ imigrantów i perturbacje z tym związane min. na Lesbos), można stwierdzić, że temat "poszedł w odstawkę" na rzecz koronowirusa
Wolałabym ten pierwszy temat, mimo wszystko Tym bardziej, że swoją relacją bardzo mnie uspokoiłaś...