Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lekko uszkodzone auto - przetare drzwi czy jakieś problemy?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ola84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola84 » 31.07.2009 07:52

Witam,

Mam lekko przetarte prawe drzwi przednie i wybieram się do Chorwacji 8.08.2009r Czy wie ktoś czy będą jakieś problemy z tego powodu na granicy ? Może ktoś miał podobny problem? Generalnie uszkodzenie nie ma wpływu stan techniczny po Polsce jeżdżę z tym od marca :)
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 31.07.2009 07:59

Nie będzie żadnych problemów. Gdybyś miał pękniętą szybę lun uszkodzony reflektor, mogliby się do tego przyczepić. Ale do przytartych drzwi? Bez przesady :) Przy okazji obejrzyj sobie w Chorwacji niektóre samochody, Zastawy, Renault 4 itp.... Wyluzujesz się przy nich ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.07.2009 08:04

Uważaj, aby nie poprawić na jakimś kamieniu przy parkowaniu w cro... :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.07.2009 08:07

Mundziu mylisz się :? Powinni mieć jakiś papier że samochód wyjechał z Polski już uszkodzony. Dlaczego - celnicy lub policja krajów przez które przejeżdżasz mają prawo a nawet obowiązek sprawdzać czy nie spowodowałeś kolizji/wypadku na terenie danego państwa i nie próbujesz z tego kraju wyjechać a tym samym uciec od odpowiedzialności. Mieliśmy taki przypadek - kuzyn miał uszkodzone auto w wyniku kolizji w Chorwacji (nie z jego winy). Wracając (były jeszcze wszystkie granice) na każdej granicy musieliśmy pokazywać protokół policji sporządzony przez Chorwatów na miejscu zdarzenia, Węgrzy porównywali nawet czy opisane uszkodzenia zgadzają się z tymi na aucie. :idea:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 31.07.2009 08:17

No tak, ale tu mówimy o drzwich, a w dodatku lekko przetartych... No ale skoro tak mówisz, to na policję, po protokół, a poźniej do tłumacza przysięgłego i na angielski. ;)
Ola84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola84 » 31.07.2009 10:07

Kurde no te drzwi trochę przetarte i kawałek progu wgniecione. Jakoś postaram się trochę zakamuflować te drzwi i jakiś papier z policji Kurde ale z tym tłumaczem to przesada. Ciekawe ile będzie kosztowało takie tłumaczenie? Mam nadzieje, że mniej niż naprawa
KRIS_WLKP
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRIS_WLKP » 31.07.2009 10:34

tłumaczenie ok. 40 zł za stronę
piotrulex
Koneser
Re: Lekko uszkodzone auto - przetare drzwi czy jakieś proble

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 31.07.2009 10:46

Ola84 napisał(a):Witam,

Mam lekko przetarte prawe drzwi przednie i wybieram się do Chorwacji 8.08.2009r Czy wie ktoś czy będą jakieś problemy z tego powodu na granicy ? Może ktoś miał podobny problem? Generalnie uszkodzenie nie ma wpływu stan techniczny po Polsce jeżdżę z tym od marca :)

Nie

znajomi wracali z cro autem w takim stanie i nikt sie nie czepial

zostawili auta w Puli kolo koloseum na miejscu parkingowym i takie zastali po powrocie. oczywiscie nikt nic nie widzial :cry:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.07.2009 12:51

Właśnie kluczem tutaj jest na ile to przetarcie jest widoczne i czy wygląda na świeże czy widać że to stara sprawa. W naszym przypadku było to dobrze widoczne i mocno rzucało się w oczy, a i granice wtedy były inne.

Jak to swego czasu mówiono "Panie stan igła, tylko 2 małe ryski na dachu... ślady po kołach od pociągu" :wink:

Ps. Nie masz jakichś papierów z ubezpieczalni na wszelki wypadek :?:

Edit: Jak będziesz miał papier z polskiej policji to pieprz tłumaczenie, w razie czego to ich brocha żeby poczytali bo samochód nie stracił dopuszczenia do ruchu a nikt upierdliwy raczej nie jest na tyle.
:)
aga79
Croentuzjasta
Re: Lekko uszkodzone auto - przetare drzwi czy jakieś proble

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 31.07.2009 13:09

Ola84 napisał(a):Witam,

ja w tym roku byłam z przytartym tylnym nadkolem - luzik - nawet do głowy nikomu nie przyszło sprawdzać to
LABUZKA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LABUZKA » 31.07.2009 13:36

Ja byłam 2007 r Mazda 6 miała lekko wgniecony tylni zderzak,gdyż cofając przywaliłam w słupek :) i nikt na to nie zwrócił uwagi,może dlatego że z tyłu, a celnik podchodził do nas po paszporty z boku od kierowcy ,więc siłą rzeczy nie widział uszkodzenia ew.jak odjeżdzaliśmy ale nikt za nami nie gonił :D Także myśle jedz spokojnie ,a dojedziesz i wrócisz
Ola84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola84 » 31.07.2009 14:52

Tak ale aby wyjechać trzeba wjechać. Czy nie będzie problemu z wjazdem.
Andrzej1331
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej1331 » 31.07.2009 16:25

Wróciłem w tym tygodniu z Chorwacji .Mam przerysowany cały bok w omedze ,a po spotkaniu ze sarną mam niekompletny zderzak z przodu i nikt nigdzie nie zwracał na to uwagi ,a jechałem przez Austrię i Włochy .Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 02.08.2009 13:29

Andrzej1331 napisał(a):Wróciłem w tym tygodniu z Chorwacji .Mam przerysowany cały bok w omedze ,a po spotkaniu ze sarną mam niekompletny zderzak z przodu i nikt nigdzie nie zwracał na to uwagi ,a jechałem przez Austrię i Włochy .Pozdrawiam

Miałem podobne spotkanie z młodym koziołkiem (przed wyjazdem) , wczoraj wróciłem , mam ubite nadkole . W praktyce żadnych problemów pomimo strachu przed wyjazdem .
Ola84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola84 » 02.08.2009 22:16

Mi też się wydaje, że powinno być ok a jak będą chcieli się czepić to zawsze coś znajdą. Mam tylko ,że to nie będzie powodem do zaczepki :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone