Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lekko pekniety dowod / foto

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wildovvsky
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wildovvsky » 02.07.2012 19:48

Witam , szykuje mi sie wypad do chorwacji jednak zauwazylem ostatnio ze moj dowod jest lekko pekniety z lewej strony przy zdjeciu , pekniecie nachodzi troche na zdjecie jednak wszystkie dane sa czytelne a samo uszkodzenie dosc malo widoczne , zalezy z jakiej perspektywy sie patrzy .
Myslicie ze bede mial problemy na granicy z chorwacja? dodam ze waznego paszportu nie posiadam a i nie mam czasu ani mozliwosci wyrobienia nowych dokumentow jako ze przebywam obecnie w Niemczech .
Ponizej link do zdjecia bo pekniecie , peknieciu nierówne.

Moze macie jakies wskazowki jak to zamaskowac , z góry Dzieki .
http://fotoo.pl//out.php/i297784_551.jpg
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.07.2012 19:59

Wildovvsky napisał(a):...Moze macie jakies wskazowki jak to zamaskowac...

Na granicy nie powinieneś mieć problemów.
Co do pęknięcia to pociągnij jeszcze jedną czarną poziomą linię :wink: :D .
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.07.2012 20:06

romuald22 napisał(a):
Wildovvsky napisał(a):...Moze macie jakies wskazowki jak to zamaskowac...

Na granicy nie powinieneś mieć problemów.
Co do pęknięcia to pociągnij jeszcze jedną czarną poziomą linię :wink: :D .

Sie tak zamaskowal tym pisakiem , ze nie przejedzie. :D
Wildovvsky
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wildovvsky » 02.07.2012 20:11

paint czyni cuda ; D dzieki wielkie za szybkie odpowiedzi .

Mam tez plan wrocic do Polski samolotem z Niemczech gdzie juz wspomnialem przebywam. No ale w tej sprawie juz zadzwonie bezposrednio na lotnisko i sie dowiem .

Moze ktos jeszcze mial w takiej sytuacji jakies doswiadczenia ?
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.07.2012 20:17

Wildovvsky napisał(a):
Mam tez plan wrocic do Polski samolotem z Niemczech gdzie juz wspomnialem przebywam. No ale w tej sprawie juz zadzwonie bezposrednio na lotnisko i sie dowiem .

Moze ktos jeszcze mial w takiej sytuacji jakies doswiadczenia ?

Nie ma co dzwonić na lotnisko. Trzeba przyjechać nań, wsiąść do samolotu i wrócić. Takie mam doświadczenia :D .
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.07.2012 20:30

Trafisz na służbistę i będziesz miał problem .......
Wildovvsky
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wildovvsky » 02.07.2012 20:36

moc tego peknietego dowodu bedzie wspierana oczywiscie przez niewazny paszport ktory byl do 2011r a takze przez prawo jazdy i niemiecka karte ubezpieczeniowa . Wymienilem oczywiscie dokumenty ze zdjeciem .

Sam niewiem co mam myslec o tym . Wydaje mi sie ze to tylko szczescie na kogo trafie , w jakim ten ktos bedzie humorze itd...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2012 20:37

Czy Twoja twarz, oraz dane, hologram itp są czytelne? Jeśli tak, to nie widzę problemu, w razie draki masz jeszcze w kieszeni prawo jazdy. Jak nie jesteś bardzo podobny do Kilera to przejedziesz :)
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.07.2012 20:38

Nie myśl, tylko jedź...

Miłego wypoczynku.
Wildovvsky
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wildovvsky » 02.07.2012 20:47

arturac , zadna literka , zaden znak nie jest naruszony , oczywiscie pekniecie wjezdza na zdjecie ale w zaden sposob nie niszczy tego zdjecia, mozna pomyslec ze to cienki wlos lezy na dowodzie i przechodzi mi przez szyje :lol:

madzia1981 dzieki wielkie , te same slowa uslyszalem od kolegi z pracy .

edit : znalazlem na allegro (niewiem czy moge podac link ale ryzykuje) http://allegro.pl/2-folie-na-dowod-osob ... 34606.html mysle ze takie cacko powinno zmniejszyc widocznosc i wyczuwalnosc w dotyku tej usterki .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2012 21:23

nic nie kombinuj, dawaj to sote z uśmiechem na ustach. Jedź ale przed wyjazdem złóż wniosek o nowy dowód i weź tę szmatę ze sobą. Przyda się w konsulacie :lol:
żartuję
Student22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Student22 » 03.07.2012 06:32

Ale nie żartujesz , trzeba zrobić tak jak mówisz, złożyć wniosek i jechać na urlop.
Teoretycznie tym dokumentem nie można się posługiwać ale wymiana powinna być gwarancyjna czyli bezkosztowa.
Wildovvsky
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wildovvsky » 03.07.2012 19:57

No nic tak czy siak sie wybiore i zobacze co to bedzie .
Po powrocie dam znac oczywiscie , moze kiedys ktos bedzie mial taki problem .
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 04.07.2012 07:46

Miłego wypoczynku!
hassanbey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hassanbey » 09.07.2012 11:09

No cóż taki sam dowód miałam jeszcze w zeszłym roku.
Na początku roku jechałem z wycieczką ze Szczecina do Pragi......za granicą w Kołbaskowie "lotna" kontrola niemieckich pograniczników. Efekt.....odtransportowanie mnie 300metrów z powrotem na granicę. Dowód nieważny !!! a nie miałem paszportu przy sobie.
Jakiekolwiek zmiany na dowodzie są nie dopuszczalne !!!
Dowód musiałem nowy wyrobić. Przy złożeniu podania w UM napisałem podanie do kierownika działu z uzasadnieniem że wyjeżdżam na urlop za granicę z rodziną i dowód mi jest potrzebny do wyrobienia paszportu. Miałem go w 4 dni !!! a normalnie czas oczekiwanie 8 tygodni !!!
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone