A kto Ci udowodni, że nie pękł dopiero co? np. jak wsiadałeś do samochodu jadąc na wczasy?
Możesz zrobić bardzo wielkie oczy i zdziwioną minę jak celnik zauważy Miłych wakacji
gloriosa1 napisał(a):Witam serdecznie
byłam w chorwacji 2 lata temu i wjeżdzałam na paszport proszę mi powiedzieć czy za okazaniem dowodu osobistego też można wjechać bo tak właśnie czytam i sie zastanawiam czy było by to możliwe
pozdrawiam
arturac napisał(a):gloriosa1 napisał(a):Witam serdecznie
byłam w chorwacji 2 lata temu i wjeżdzałam na paszport proszę mi powiedzieć czy za okazaniem dowodu osobistego też można wjechać bo tak właśnie czytam i sie zastanawiam czy było by to możliwe
pozdrawiam
jak nie jedziesz daleko pod Dubrownik (trzeba przekroczyć granicę BiH), lub/i nie masz zamiaru odwiedzać Mostaru np. to możesz na dowód. na Dubrownik jest jeszcze sposób - wodą na promie raczej paszport nie potrzebny.
Jacek S napisał(a):arturac napisał(a):gloriosa1 napisał(a):Witam serdecznie
pozdrawiam
jak nie jedziesz daleko pod Dubrownik (trzeba przekroczyć granicę BiH), lub/i nie masz zamiaru odwiedzać Mostaru np. to możesz na dowód. na Dubrownik jest jeszcze sposób - wodą na promie raczej paszport nie potrzebny.
arturac - Granice państwową można przekraczać na podstawie ważnego paszportu lub ważnego dowodu osobistego.
FAQ
Jacek S napisał(a):Chodziło mi tylko o to, że do BiH można wjechać na podstawie D.O.
Jeśli ktoś nie ma paszportu to nie musi uciekać na prom jadąc do Dubrovnika czy Mostaru (tu nawet nie ucieknie na prom).