Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

lekcje języka chorwackiego

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barbaraprag
Autostopowicz
lekcje języka chorwackiego

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbaraprag » 25.02.2009 20:49

Ogłoszenie nieaktualne.
Ostatnio edytowano 01.03.2009 09:28 przez barbaraprag, łącznie edytowano 2 razy
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 25.02.2009 21:08

barbaraprag napisał(a):Osób zainteresowanym językiem chorwackim z przyjemnością pomogę.

Na Forum działała Akademia Języka Chorwackiego

Ale Ty reklamujesz prywatne lekcje :?

Przypominam o pkt.10 regulaminu forum
Zamieszczanie reklam wymaga zgody administratora forum
Ostatnio edytowano 27.02.2009 10:01 przez jorgus111, łącznie edytowano 1 raz
Serb333
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Serb333 » 26.02.2009 17:43

Ova djevojka prica bolje hrvatski od tebe posto ga ti na znas,jer odgovaras na poljskome,druga stvar ja sam iz Hrvatske i rodjen sam u Hrvatskoj i ona nije nista lose mislila sa time sto je nekoga hjela nauciti hrvatski...toliko isto tako bas me briga ako ti moj psedunim smeta.ciao
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 26.02.2009 18:02

Serb333 napisał(a):...toliko isto tako bas me briga ako ti moj psedunim smeta.ciao

Kuku lele bre Serb333, kaže se:pseudonim(pseudonymus) a ne psedunim :lol:
Nitko nije spominjao tvoj pseudonim :(
Možda si ti odabrao taj pseudonim da bi nekome smetao :wink:

more ciao
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.02.2009 18:19

Serb333 napisał(a):Ova djevojka prica bolje hrvatski od tebe posto ga ti na znas,jer odgovaras na poljskome,druga stvar ja sam iz Hrvatske i rodjen sam u Hrvatskoj i ona nije nista lose mislila sa time sto je nekoga hjela nauciti hrvatski...toliko isto tako bas me briga ako ti moj psedunim smeta.ciao

Čini mi se, da niste shvatili, o čemu se radi... Nitko ovdje ne dovodi u pitanje znanje Vaše supruge (iz prve tako ste oslovili autoricu ove teme; ispravite me molim, ako griješim). Radi se o tome, da na forumu nije dopušteno reklamirati svoje usluge; a pretpostavljam, da satovi hrvatskog, koje nudi korisnik Barbaraprag nisu besplatni... I to je bit problema. Ništa drugo.
Osim toga ovo je forum na poljskom jeziku i moderator ne mora znati hrvatski; sasvim je normalno da odgovara na poljskom...
Pozdrav

P.S. Póki co, reklama się trzyma.. i nawet nieźle kręci...
Halo, Jorgus111... teraz wszystko w Twoich rękach :wink: (reklama jako cytat w Twoim poście się "ostała"... ).
Pozdrówki
Serb333
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Serb333 » 26.02.2009 18:41

Hvala vam svima od srca,jer pogotovo mi se svidja koza tj.grb istre koji je Gosp.Mirko stavio na sajt,posto sam ja iz Umaga a Umag znate gdje jest,isto tako nismo znali da je reklamiranje zabranjeno,poruka je vec preradjena,jos jedanput hvala......A Serb333 koristim od 2003 otkada sam otisao iz Hrvatske.Pozdrav svima od Serba 333
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 26.02.2009 18:53

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Halo, Jorgus111... teraz wszystko w Twoich rękach :wink: (reklama jako cytat w Twoim poście się "ostała"... ).
Pozdrówki

W cytacie został ślad złamania regulaminu :wink:
Katarzyno prośba o przetłumaczenie tych postów :) , bo nie będę się domyślał o czym pisaliście...i wybaczcie że proszę o tłumaczenie w
nieodpowiednim do tego wątku :wink:

Serb333 napisał(a):Ova djevojka prica bolje hrvatski od tebe posto ga ti na znas,jer odgovaras na poljskome,druga stvar ja sam iz Hrvatske i rodjen sam u Hrvatskoj i ona nije nista lose mislila sa time sto je nekoga hjela nauciti hrvatski...toliko isto tako bas me briga ako ti moj psedunim smeta.ciao

mirko napisał(a):Kuku lele bre Serb333, kaže se:pseudonim(pseudonymus) a ne psedunim :lol:
more ciao

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Čini mi se, da niste shvatili, o čemu se radi... Nitko ovdje ne dovodi u pitanje znanje Vaše supruge (iz prve tako ste oslovili autoricu ove teme; ispravite me molim, ako griješim). Radi se o tome, da na forumu nije dopušteno reklamirati svoje usluge; a pretpostavljam, da satovi hrvatskog, koje nudi korisnik Barbaraprag nisu besplatni... I to je bit problema. Ništa drugo.
Osim toga ovo je forum na poljskom jeziku i moderator ne mora znati hrvatski; sasvim je normalno da odgovara na poljskom...

Serb333 napisał(a):Hvala vam svima od srca,jer pogotovo mi se svidja koza tj.grb istre koji je Gosp.Mirko stavio na sajt,posto sam ja iz Umaga a Umag znate gdje jest,isto tako nismo znali da je reklamiranje zabranjeno,poruka je vec preradjena,jos jedanput hvala......A Serb333 koristim od 2003 otkada sam otisao iz Hrvatske.Pozdrav svima od Serba 333
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 26.02.2009 19:18

Jestem ciekaw, jak brzmi, "kuku lele bre" po polsku :roll:
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 26.02.2009 19:40

mirko napisał(a):Jestem ciekaw, jak brzmi, "kuku lele bre" po polsku :roll:

Może "trele morele" :?:
Slavko S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko S. » 26.02.2009 20:22

Albo "Sratatata!"

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ;)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.02.2009 20:32

jorgus111 napisał(a):

Katarzyno prośba o przetłumaczenie tych postów :) , bo nie będę się domyślał o czym pisaliście...i wybaczcie że proszę o tłumaczenie w
nieodpowiednim do tego wątku :wink:

Się robi!
I niechaj będzie tu. A co tam

Ta dziewczyna mówi po chorwacku lepiej niż ty (tu zwraca się do Ciebie Jorgusie), bo Ty chyba nie mówisz wcale, skoro odpowiadasz po polsku; po drugie ja jestem z HR i urodziłam się w HR, a ona nie miała złych zamiarów, tylko chciała kogoś nauczyć j.chorwackiego. I w nosie mam, jeśli nie podoba ci się mój psedunim.ciao

mirko napisał(a):Kuku lele bre Serb333, kaže se:pseudonim(pseudonymus) a ne psedunim :lol:
more ciao

do Serb333
Początek pozowolę sobie opuścić, choć tłumaczenie Iwony Baśki jest moim zdaniem trafne ; objaśnię tylko iż "bre" to partukuła charakterystyczna dla gwary mieszkańców Belgradu

[...]mówi się: pseudonim (pseudonymus), a nie psedunim. Nikt tu słowa nie powiedział na temat twojego pseudonimu. A może ty sam wybrałeś go, by komuś przeszkadzał.

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Čini mi se, da niste shvatili, o čemu se radi... Nitko ovdje ne dovodi u pitanje znanje Vaše supruge (iz prve tako ste oslovili autoricu ove teme; ispravite me molim, ako griješim). Radi se o tome, da na forumu nije dopušteno reklamirati svoje usluge; a pretpostavljam, da satovi hrvatskog, koje nudi korisnik Barbaraprag nisu besplatni... I to je bit problema. Ništa drugo.

do Serb333

Mam wrażnie, że nie zrozumiałeś, o co tu chodzi. Nikt tutaj nie kwestionuje wiedzy (w sensie poziomu znajomości j.chorwackiego) twojej żony (pierwotnie tak nazwaleś autorkę tego tematu, jeśli się mylę, popraw mnie, proszę)*. Rzecz w tym, że na forum zabrania się reklamowania swoich usług, a wydaje mi się, że lekcje j.chorwackiego, które oferuje użytkownik Barbaraprag nie są bezpłatne. I to właśnie sedno problemu. Nic więcej.
Poza tym to forum polskojęzyczne i moderator nie ma obowiązku posługiwać się j.chorwackim; to naturalne, że udzielił odpowiedzi po polsku.

* Pierwotnie post zaczynał się od "moja żona", ale zanim zdażyłam "zacytować" po odświeżeniu strony zauważyłam, że użytkownik Serb333 znienił to sformuowania na "ta dziewczyna"

Serb333 napisał(a):Hvala vam svima od srca,jer pogotovo mi se svidja koza tj.grb istre koji je Gosp.Mirko stavio na sajt,posto sam ja iz Umaga a Umag znate gdje jest,isto tako nismo znali da je reklamiranje zabranjeno,poruka je vec preradjena,jos jedanput hvala......A Serb333 koristim od 2003 otkada sam otisao iz Hrvatske.Pozdrav svima od Serba 333

Dzięki wsztystkim ze szczerego serca. Szczególnie podoba mi się koza tzn. herb Istry, który na stronę www wrzucił pan Mirko, bo jestem z Umagu, a wiecie przecież gdzie Umag leży. Poza tym nie wiedzieliśmy, że reklamowanie na forum jest zabronione; post jest już zmianiony, jeszcze raz dziękuję. A nick Serb333 używam od 2003 od kiedy wyjechałem z Hr.
Serb333 pozdrawiam wszystkich

jorgus111 napisał(a): W cytacie został ślad złamania regulaminu :wink:

Racja. Ale swoją funkcję reklamową spełnia (bez przeszkód).

Nic dziewnego, że Serb333 tak bardzo nam dziękuje, bo temat ciągle "na wierzchu" (wraz z namiarami na "dzikiego" reklamodawcę), ciągle się kręci ...
Pozdrówki

Powrót do Kultura chorwacka