jorgus111 napisał(a): Katarzyno prośba o przetłumaczenie tych postów
, bo nie będę się domyślał o czym pisaliście...i wybaczcie że proszę o tłumaczenie w
nieodpowiednim do tego wątku
Się robi!
I niechaj będzie tu. A co tam
Serb333 napisał(a):Ova djevojka prica bolje hrvatski od tebe posto ga ti na znas,jer odgovaras na poljskome,druga stvar ja sam iz Hrvatske i rodjen sam u Hrvatskoj i ona nije nista lose mislila sa time sto je nekoga hjela nauciti hrvatski...toliko isto tako bas me briga ako ti moj psedunim smeta.ciao
Ta dziewczyna mówi po chorwacku lepiej niż ty (
tu zwraca się do Ciebie Jorgusie), bo Ty chyba nie mówisz wcale, skoro odpowiadasz po polsku; po drugie ja jestem z HR i urodziłam się w HR, a ona nie miała złych zamiarów, tylko chciała kogoś nauczyć j.chorwackiego. I w nosie mam, jeśli nie podoba ci się mój psedunim.ciao
mirko napisał(a):Kuku lele bre Serb333, kaže se:pseudonim(pseudonymus) a ne psedunim
Nitko nije spominjao tvoj pseudonim
Možda si ti odabrao taj pseudonim da bi nekome smetao
more ciao
do Serb333Początek pozowolę sobie opuścić, choć tłumaczenie Iwony Baśki jest moim zdaniem trafne ; objaśnię tylko iż "bre" to partukuła charakterystyczna dla gwary mieszkańców Belgradu[...]mówi się: pseudonim (pseudonymus), a nie psedunim. Nikt tu słowa nie powiedział na temat twojego pseudonimu. A może ty sam wybrałeś go, by komuś przeszkadzał.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Čini mi se, da niste shvatili, o čemu se radi... Nitko ovdje ne dovodi u pitanje znanje Vaše supruge (iz prve tako ste oslovili autoricu ove teme; ispravite me molim, ako griješim). Radi se o tome, da na forumu nije dopušteno reklamirati svoje usluge; a pretpostavljam, da satovi hrvatskog, koje nudi korisnik Barbaraprag nisu besplatni... I to je bit problema. Ništa drugo.
Osim toga ovo je forum na poljskom jeziku i moderator ne mora znati hrvatski; sasvim je normalno da odgovara na poljskom...
do Serb333Mam wrażnie, że nie zrozumiałeś, o co tu chodzi. Nikt tutaj nie kwestionuje wiedzy
(w sensie poziomu znajomości j.chorwackiego) twojej żony (pierwotnie tak nazwaleś autorkę tego tematu, jeśli się mylę, popraw mnie, proszę)*. Rzecz w tym, że na forum zabrania się reklamowania swoich usług, a wydaje mi się, że lekcje j.chorwackiego, które oferuje użytkownik Barbaraprag nie są bezpłatne. I to właśnie sedno problemu. Nic więcej.
Poza tym to forum polskojęzyczne i moderator nie ma obowiązku posługiwać się j.chorwackim; to naturalne, że udzielił odpowiedzi po polsku.
*
Pierwotnie post zaczynał się od "moja żona", ale zanim zdażyłam "zacytować" po odświeżeniu strony zauważyłam, że użytkownik Serb333 znienił to sformuowania na "ta dziewczyna"Serb333 napisał(a):Hvala vam svima od srca,jer pogotovo mi se svidja koza tj.grb istre koji je Gosp.Mirko stavio na sajt,posto sam ja iz Umaga a Umag znate gdje jest,isto tako nismo znali da je reklamiranje zabranjeno,poruka je vec preradjena,jos jedanput hvala......A Serb333 koristim od 2003 otkada sam otisao iz Hrvatske.Pozdrav svima od Serba 333
Dzięki wsztystkim ze szczerego serca. Szczególnie podoba mi się koza tzn. herb Istry, który na stronę www wrzucił pan Mirko, bo jestem z Umagu, a wiecie przecież gdzie Umag leży. Poza tym nie wiedzieliśmy, że reklamowanie na forum jest zabronione; post jest już zmianiony, jeszcze raz dziękuję. A nick Serb333 używam od 2003 od kiedy wyjechałem z Hr.
Serb333 pozdrawiam wszystkich
jorgus111 napisał(a): W cytacie został ślad złamania regulaminu
Racja. Ale swoją funkcję reklamową spełnia (bez przeszkód).
Nic dziewnego, że Serb333 tak bardzo nam dziękuje, bo temat ciągle "na wierzchu" (
wraz z namiarami na "dzikiego" reklamodawcę), ciągle się kręci ...
Pozdrówki