Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witam
czy ktos z was musiał korzystac z pomocy lekarskiej w cro czy rzeczywiscie wystarczy tylko paszport czy nie potrzeba zaswiadczenia z zus prosze o wypowiedz tylko tych ktorzy leczyli sie w cro
Cześć. Ja miałem wypadek na skuterku ( pościnane kolana, wstrząsnienie mózgu , itd). Nie potrzebowałem żadnych zaświadczeń z Zus, zobaczyła tylko na ubezpieczenie i nawet nic z niego nie spisywała
Ps. Ja korzystaem z kliniki Na Korculi
Ostatnio edytowano 18.06.2004 09:27 przez patrykoo7, łącznie edytowano 1 raz
Moj syn trzy lata temu w trakcie wakacji w Rovinij miał operację wyrostka robaczkowego.Pech diabelski.
Był operowany w Puli w klinice. Nie miałem żadnych problemów z ubezpieczeniem i płaceniem za operację.
Nawet nie chcieli numeru polisy. Ale to było trzy lata temu i może dzisiaj sie coś zmieniło.
Podobnie 2 lata temu , chcieli jedynie paszport. Nic ich nie obchodziło ubezpieczenie. Jest umowa między Polską a Chorwacją o świadczeniu bezpłatnej pomocy medycznej w nagłych wypadkach.
kilka lat temu bylam w osrodku zdrowia ( nie w szpitalu czy klinice) i pomimo , że mialam ubezpieczenie z WARTY musialam zaplacic za poradę . Po powrocie WARTA zwróciła pieniądze bez problemu.
Myślę , ze gdybym poszła do szpitala to nie musiałabym płacić.