W Lednicach zaopatrzyłam się w 5 butelek wina sygnowanych etykietą z lednickim zamkiem. Wydałam niecałe 20 euro za wszystko. Takie ceny to ja rozumiem

Lednice napisał(a): Morawy kojarzą nam się z Brnem i granicą z Austrią w Mikulovie .
Mało kto z jadących tranzytem nad Jadran robi sobie przerwę w trasie w Lednicach oraz Valticach
dangol napisał(a):Lednice napisał(a): Morawy kojarzą nam się z Brnem i granicą z Austrią w Mikulovie .
Mało kto z jadących tranzytem nad Jadran robi sobie przerwę w trasie w Lednicach oraz Valticach
Jdąc nad Jadran, faktycznie nigdy jakoś nie zatrzymałam się ani w Lednicach, ani w Valticach, co najwyżej w Znojmo... Morawy Południowe poznałam jednakże znacznie szerzej, zwłaszcza przy okazji rowerowych długich majowych weekendów. Co nieco o tych moich wypadach pisałam na cropelce, udało się podczas nich odwiedzić także Lednice i Valtice.
Z przyjemnością wróciłam teraz w te miejsca wirtualnie, Twoim okiem.
Fatamorgana napisał(a):Dangol, właśnie Twoje opisy zaraz sobie przypomniałem, gdy Lednice napisał o...Lednicach.![]()
![]()
![]()
Tam jest taki spokój...sielskie strony.
dangol napisał(a):Spokój to jest na Lastovie. Już się nie mogę doczekać fotek z tej części Twoich tegorocznych wakacji, chociaż te z Mljetu też są przecudne i kuszą do ponownych odwiedzin Cro...