Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Łeba - Kwiecień 2014

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 29.05.2014 19:10

Moje ulubione plaże :)

Westerplatte

Obrazek

Kąty Rybackie

Obrazek
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 20.06.2014 18:56

Na mnie też wydmy zrobiły wrażenie i też poszliśmy z mężem "z buta", ale z powrotem już melexem, bo pogoda się zrobiła i pędziliśmy na plażę, bo to latem było...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.06.2014 23:37

Z buta , w towarzystwie małych dzieci odwiedziliśmy wydmy tą drogą . Mieszkaliśmy w Ulinii , na terenie parku przy pałacu .
Pamiętam dobrze spacery na niemal pustą pomimo sezonu plażę , ścieżką przez wydmy . Bardzo lubię tą część naszego wybrzeża 8)

Pozdrawiam
Piotr
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.09.2014 18:12

maniust napisał(a):Moje ulubione plaże :)

Westerplatte

W zeszłym roku po ...latach odwiedziłam ponownie Westerplatte i zachwyciła mnie poniższa plaża...szkoda, że już wracaliśmy i nie mogliśmy tam zostać. :(
gdansk652.JPG
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 02.09.2014 20:54

A podobno Bałtyk poza sezonem ( chciałem dodać w zimie :D ) jest mało ciekawy.Dlatego utarło się przekonanie ,że góry mają min. 2 sezony a morze tylko jedne i bardzo krótki .Ja mam odmienne zdanie na ten temat , uważam ,że Bałtyk jest najlepszy i najciekawszy wiosną i jesienią ( zwłaszcza początkiem). Wielu moich znajomych ma podobne zdanie nawet twierdzą ,że ,, jaki wariat odważy wejść do Bałtyku ". Jest coś u nas magicznego w tym morzu oj jest.
Jakoś mnie nie po drodze , ale ostatni raz nad Bałtykiem byłem 15 lat temu mieszkałem w Gdyni ale codziennie na plaże do Łeby .Potem już tylko Adriatyk (ale od drugiej strony niż Chorwacja) i Śródziemne(Tyrreńskie i Liguryjskie) Chętnie bym jednak wrócił nad Bałtyk tak z czystego sentymentu. Miałem w tym roku ale nie wyszło.A szkoda bo podobno był to wyjątkowy rok.
Pozdrawiam
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.09.2014 13:36

Roland90 napisał(a):Miałem w tym roku ale nie wyszło.A szkoda bo podobno był to wyjątkowy rok.

A no był , odkąd pamiętam , to nie przypominam sobie takiego lata jakie było w tym roku nad Bałtykiem i z tego co widzę to nie zamierza się te lato skończyć , bo i teraz we wrześniu można śmiało plażować. :)
Poprzednia strona

Powrót do Polska

Łeba - Kwiecień 2014 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies