Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lawendowy miesiąc miodowy (HVAR 2013)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 14.04.2014 00:55

Widzę masa ludzi ma podobny gust do mojego, też lubię przytulić jakąś puściutką zatoczkę na Hvarze :D

:papa:
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 14.04.2014 10:42

ruwado napisał(a):warto - poznałem Korculę, Peljesac i Hvar. Wszystkie trzy miejsca cudowne. Ale polecam jeszcze Mljet.

Dzięki ;) Niestety na Mljet już nie starczy czasu w tym roku, w tym i tak "poupychanym programie" (jeżeli uda się wyjechać...) :lol:
Następnym razem! :)

Natko_ napisał(a):Martyna - dzięki jeszcze raz za relację - niezmiernie mi umila czekanie do własnych wakacji i pewnie posłuży, jako jedna z kilku, do opracowania miejsc "musisz tam być" :)

Też zawsze tworzymy sobie listy "must have", must see" i... "must eat" :lol:
Pozdrawiam

Fajnie, że piszecie o hvarskiej robinsonadzie - być może jak następnym razem zlądujemy na Hvarze... :?: Choć mojego M. muszę przekonać, bo on nie do końca chyba przekonany (głównie w kwestii elektryczności). Woli też chyba pomieszkiwanie w uroczych wioseczkach... Natomiast mi aż oczy się świecą, jak czytam Wasze posty :mrgreen:
Pozdrawiam Was serdecznie
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 14.04.2014 11:22

minimartini napisał(a):
My w tym roku mamy zamiar zdradzić Hvar... "Na chwilę" :wink:
Trzeba poznać inne miejsca, żeby utwierdzić się, że... najpiękniej na Hvarze :lol:

Dopóki ta zdrada jest w obrębie Chorwacji, to jeszcze nie jest prawdziwa zdrada :lol:
Czasem ,,zdradzamy" Cro z jakimś innym miejscem.
I nie trafiliśmy jeszcze na takie, które dorównałoby Chorwacji.
Napisałaś bardzo fajną relację.
Z radością pooglądam inne miejsca widziane Twoim okiem.
Mam nadzieję, że relacja z Korculi też będzie :papa:
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 14.04.2014 12:22

Magdalena S. napisał(a):Napisałaś bardzo fajną relację.
Z radością pooglądam inne miejsca widziane Twoim okiem.
Mam nadzieję, że relacja z Korculi też będzie

Dziękuję ;) relacja jeszcze "się pisze" :lol: Może wieczorem uda mi się wrzucić kolejną część :wink:
Jeżeli wyjazd dojdzie do skutku, na pewno poczynię kolejną relację.

Magdalena S. napisał(a):Dopóki ta zdrada jest w obrębie Chorwacji, to jeszcze nie jest prawdziwa zdrada :lol:
Czasem ,,zdradzamy" Cro z jakimś innym miejscem.
I nie trafiliśmy jeszcze na takie, które dorównałoby Chorwacji.

I to ostatnie zdanie zamierzam pokazać mężowi, który narzeka, że dla mnie istnieje "tylko Chorwacja". Toż On już chyba niedługo szantażu użyje, bym zachwyciła się Jego ukochanymi Włochami, czy Francją :roll: :lol:
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 14.04.2014 12:34

Dziękuję ;) relacja jeszcze "się pisze" :lol: Może wieczorem uda mi się wrzucić kolejną część :wink:
Jeżeli wyjazd dojdzie do skutku, na pewno poczynię kolejną relację.

już mi lepiej :) zaglądam tu do was i czekam...a z tego co czytam to moja cierpliwość będzie nagrodzona :lol:
więc czekam... Pozdrawiam Jacek miłego dnia i samego dobra :D
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 14.04.2014 17:09

jacek73 napisał(a):już mi lepiej :) zaglądam tu do was i czekam...a z tego co czytam to moja cierpliwość będzie nagrodzona :lol:
więc czekam... Pozdrawiam Jacek miłego dnia i samego dobra :D

Dziękuję! :) Życzę miłego wieczoru!
Tymczasem uciekam pozmniejszać zdjęcia do relacji :lol:
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 14.04.2014 20:21

BAJECZNA JELSA
30.08.2013

Jak tu kolorowo!
Wszędzie porozwieszano girlandy, porozstawiano rozmaite stragany, wiatr kołysze różnobarwnymi balonami, a w powietrzu unosi się zapach grillowanych owoców morza i słodkiej waty cukrowej.

Miejscowi krzątają się od rana, ruch turystów też jakby zwiększony, a przecież nie ma jeszcze dziesiątej.

Zupełnie jak nie Jelsa. A jednak. Ona. Tak samo piękna. Tylko bardziej kolorowa.

Na 30-31.08. zaplanowano Festiwal Wina.
Ohhh jak chciałoby się zostać… Tyle atrakcji. Sami zobaczcie:

Obrazek

Tyle byśmy dali, by pokosztować wina na degustacjach, wsłuchiwać się w tamtejsze nuty, zgubić się w tłumie roześmianych festiwalowiczów, pokibicować osiołkom w wyścigach. Gdybyśmy mogli tak przedłużyć pobyt. Choć o jeden dzień… Lecz terminarz jest nieubłagalny, drugiego września musimy być już w Polsce :roll:

Zapraszam na spacer po przepięknej Jelsie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wyglądało tu przed remontem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 14.04.2014 22:09 przez minimartini, łącznie edytowano 1 raz
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 14.04.2014 21:51

Zauważyłam, że Picasa psuje jakość zdjęć...
Czy ktoś mógłby coś doradzić :?: Może jest jakaś opcja w Picasie, czy coś?

Zdjęcia z Jelsy nie są już linkowane z Picasy, więc od razu jakość o wiele lepsza (żałuję, że od początku relacji nie korzystałam z czegoś innego :roll: :? ):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Chillout :lol:

Obrazek

Obrazek
Kościółek Sv. Ivana

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 14.04.2014 22:11 przez minimartini, łącznie edytowano 1 raz
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 14.04.2014 22:01

Obrazek
Piękny, prawda?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ja :wink:

cdn.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 15.04.2014 05:47

minimartini napisał(a):Zdjęcia z Jelsy nie są już linkowane z Picasy, więc od razu jakość o wiele lepsza (żałuję, że od początku relacji nie korzystałam z czegoś innego :roll: :? ):

Hej :D
Polecasz ten serwis, który użyłaś tinypic, który użyłaś ? Można ładować zdjęcia hurtem z linkami ? Po probelmach z imageshaciem mam dużego zgryza co używać

PS. Na tym portalu co podałaś jest chyba opcja zmniejszania zdjęć z autmatu do np 800x600

:papa:
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 15.04.2014 06:49

witam :) no i o to chodziło to miód na serce z samego rana takie widoki tym bardziej ze za oknem pogoda nie rozpieszcza
Pozdrawiam Jacek :hut:
karalajna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karalajna » 15.04.2014 07:19

zgadzam się z Jackiem73, aż serce się raduje oglądając takie zdjęcia z rana :)
oooo taki festiwal wina to musi być coś rewelacyjnego, w tym roku na pewno nie da rady, bo na urlop wybieram się na przełomie czerwca i lipca, ale może w przyszłym roku? :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 15.04.2014 11:52

Martynko,Jelsa Jelsą,ale ja nie byłabym sobą gdybym nie zwróciła uwagi na zielone butki i zieloną koszulkę a w tle zieloną latarnię :)
No jak zwykle piękne foty ,z przyjemnością obejrzałam,poczytałam i zapamiętam wiadomość o Festiwalu wina ,też chciałabym być o tej porze w tym miejscu...może kiedyś to się uda . :papa:
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 15.04.2014 23:05

Ech.... nie mogę tej Jelsy zapomnieć. Tych kilka uliczek starówki, po prostu inny świat. Wspaniała mieścina. Nie minął rok, a już tęsknię :(
winylka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) winylka » 16.04.2014 09:07

Przepiękne zdjęcia a relację czyta się błyskawicznie- świetne opisy. Zawsze chciałam odwiedzić Hvar ale do tej pory ciągle było "nie po drodze". Może w przyszłym roku w końcu się zbuntuję i postawię na swoim :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Lawendowy miesiąc miodowy (HVAR 2013) - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone