JoannaG napisał(a):Ja myślałam o godzinie, góra dwóch, warto na tak krótko?
JoannaG napisał(a):Jak zwykle niezawodny Pan Janusz Bardzo dziękuję
Ja myślałam o godzinie, góra dwóch, warto na tak krótko?
woojtekg napisał(a):My tez planujemy wracac z Chorwacji przez Austrie, wstepny plan zakłada przejazd Grosslockner Hochalpenstrasse, a potem nocleg w okolicach Zell am See ( jedna albo dwie noce ). No i chcielibysmy zaliczyć jakąs jednodniową wycieczke w wysokie Alpy. Ma może ktos jakies sugestie ? Myslałem o tym, żeby wjechać na Kitzenhorn, potem zjechac troche niżej i gdzies tam połazić, czy to jest dobry pomysl ? Może jakieś namiary na stosunkowe tanie noclegi ? Bo to widziałem w necie nie nastraja optymistycznie.
Ewa Zuber napisał(a):JoannaG napisał(a):Jak zwykle niezawodny Pan Janusz Bardzo dziękuję
Ja myślałam o godzinie, góra dwóch, warto na tak krótko?
Joasiu jak najbardziej warto. Twoim chłopakom tym małym i oczywiście dużemu na pewno się tam spodoba. Oprócz budowli w Minimundus jeżdżą miniaturowe kolejki, pływają miniaturowe statki oraz startuje rakieta w kosmos. Po prostu bajka
Ewa Zuber napisał(a):woojtekg napisał(a):My tez planujemy wracac z Chorwacji przez Austrie, wstepny plan zakłada przejazd Grosslockner Hochalpenstrasse, a potem nocleg w okolicach Zell am See ( jedna albo dwie noce ). No i chcielibysmy zaliczyć jakąs jednodniową wycieczke w wysokie Alpy. Ma może ktos jakies sugestie ? Myslałem o tym, żeby wjechać na Kitzenhorn, potem zjechac troche niżej i gdzies tam połazić, czy to jest dobry pomysl ? Może jakieś namiary na stosunkowe tanie noclegi ? Bo to widziałem w necie nie nastraja optymistycznie.
Noclegu radzę szukać nie w Zell am See ale raczej w okolicznych mniejszych miejscowościach np. Bruck, Piesendodf, Maishofen. Każda z nich posiada Tourismusverband ( biuro informacji turystycznej oznaczone zieloną literką "i" ). Tam pracownicy chętnie pomagają w znalezieniu noclegu.
Propozycją na jednodniową wycieczkę może być wyjazd nad Weisssee ( o czym piszę wcześniej w tym wątku) lub wycieczka do doliny Kapruner Tal i zwiedzanie jezior zaporowych.
Powrót do Austria - Österreich