gospodarz napisał(a):Jeżeli byłoby to 8 osób to zastanowiłbym się nad wynajęciem powiedzmy mikrobusu typu ford transit disel. Przykładowo, znalazłem w necie firmę gdzie za 10 dni kosztuje to ok.3000 zł + dopłata za przekroczenie limitu kilometrów (ponad 200 km/dzień - 30 gr/km).
Jeżeli sierpień to kemping chyba wyjdzie najtaniej i największa szansa na mieszkanie w kupie.
Do takiego busa moozna wziąc ok 500 kg bagażu więc oprócz rzeczy osobistych i sprzętu kempingowego trochę żarełka też się zmieści.
AndrzejJ. napisał(a):gospodarz napisał(a):Jeżeli byłoby to 8 osób to zastanowiłbym się nad wynajęciem powiedzmy mikrobusu typu ford transit disel. Przykładowo, znalazłem w necie firmę gdzie za 10 dni kosztuje to ok.3000 zł + dopłata za przekroczenie limitu kilometrów (ponad 200 km/dzień - 30 gr/km).
Jeżeli sierpień to kemping chyba wyjdzie najtaniej i największa szansa na mieszkanie w kupie.
Do takiego busa moozna wziąc ok 500 kg bagażu więc oprócz rzeczy osobistych i sprzętu kempingowego trochę żarełka też się zmieści.
30 gr/km to chyba jakaś pomyłka ?
AndrzejJ. napisał(a):gospodarz napisał(a):Jeżeli byłoby to 8 osób to zastanowiłbym się nad wynajęciem powiedzmy mikrobusu typu ford transit disel. Przykładowo, znalazłem w necie firmę gdzie za 10 dni kosztuje to ok.3000 zł + dopłata za przekroczenie limitu kilometrów (ponad 200 km/dzień - 30 gr/km).
30 gr/km to chyba jakaś pomyłka ?
hot dog napisał(a):Tak wiec Bibcia
zaczynajac od funduszy 1500 - 1700 zl powinno wam wystarczyc w zupelnosci (ja w zeszlym roku zamknalem sie w cenie 400 euro za wszystko paliwo nocleg jedzenie i wcale nie oszczedzalem 8 dni pobytu)
Jezeli chodzi o transpoort ja proponuje samochod a to daletego zeby sie nie wiac z zadnymi srodkami transortu koszty przejazdu paliwo autostrady ewentalne promy to koszt ok 100 euro za osobe przy 4 osobach w samochodzie.Najlepiej odrazu zebrac te pieniadze i ma sie pozniej spokoj.Ja zakladam ze cena 1500-1700 wystarczy przy zalozeniu ze nocujecie w prywatnych kwaterach co zreszta Wam polecam. No i tu jest najwazniejsza sprawa poniewaz ceny sa rozne od 50 do 140 euro/doba za apartament chodzi mi o 4 osobowy.Jadnak jak dobze poszukacie to znajdziecie 8 osobowe i takich powinniscie szukac bo wowczas z zasady jest taniej.Jezeli chodzi o miejsce hmmm....co kto lubi wybrzeze Makarskie jest zatloczone i zdecydowanie drozsze od poszczegolnych wysp...w miare tanio jest na Korculi bylem tam dwa razy w tym roku tez sie wybieram.Na wyspach z reguly jest spokonjniej tak wiec musicie sie zastanowic czy jedziecie odpoczac czy poszalec....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi