Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lato 2006 Orebić - Lato 2007? - gdzie warto pojechać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.01.2007 19:43

Dobrze a wiec te wyrzucę i wkleję raz jeszcze w wątku o plażach tam gdzie zamieściłam je po powrocie i podam wam link.
Pozdrawiam
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.01.2007 19:52

Wykasowałam bo napisałam dwa razy to samo :(
Ostatnio edytowano 16.01.2007 21:14 przez madzia1981, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.01.2007 21:13

To się nazywa uprzejmość. Wiadomo Cro-zakręcona. Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.01.2007 21:41

woka napisał(a):Madzia, zdjęcia cudne, autorka zdjęć .... nie mnie oceniać. Pozostaje jednak ale .. nic albo mało na tych zdjęciach widać. Zamieść jeszcze raz ale tak aby można było ich powiększyć. To sa krajobrazy które preferuję, godne uwagi. Może warto to zobaczyć na własne oczy. Pozdrawiam.

Czyżbyś Woka chciał "zdradzić" Krk dla Ciovo???
Jeśli nie byłeś jeszcze w Dalmacji-to radzę "zdradę" :wink:
A jeśli Ci się nie spodoba, zawsze możesz wrócić na Krk.
W linku poniżej kilka zdjęć z Ciovo troszkę większych niż Madzi
http://www.photocroatia.com/GALLERY/lis ... c&lang=eng
:papa:
AgaU
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaU » 16.01.2007 21:56

.... :D A wracając do tematu - ZDECYDOWAłAM lato 2007 jednak okolice Trogiru bo jak nie pojadę to będę żałować już w zeszłym roku miałam dylemat Trogir czy Orebić
Ja bym pojechała w ciemno bo podobno w połowie czerwca nietrudno o nocleg ale mój mąż nie chce ryzykować :( więc jeśli macie jakieś sprawdzone domy i możecie dać namiary to baaardzo proszę [laluga@buziaczek.pl]
Pzdr :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.01.2007 22:10

W tym terminie wydaje mi sie ze spokojnie możesz jechac w ciemno-zresztą zawsze jeśli sie nie spodoba ten rejon mozesz jechać sobie dalej...Ja zawsze jeżdżę w szczycie więc rezerwuję ale poza sezonem nie powinno byc problemu.
Jutro wrzucę powiększone zdjęcia z okolic-mam nadzieję ze się spodobają te rejony obejrzane moim okiem.
Pozdrawiam/Laku noc
madzia1981
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.01.2007 22:11

AgaU
Turysta

Mińsk Mazowiecki?
AgaU
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaU » 16.01.2007 22:48

Tak z Mińska a co :?: :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.01.2007 22:52

Moje rodzinne miasto...Na Kopernika mieszkałem,30 lat temu!
AgaU
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaU » 16.01.2007 22:57

A ja na Szczecińskiej a od 6 miesięcy w Barczącej. No to pozdrowienia Mińska :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 17.01.2007 16:11

woka napisał(a):To się nazywa uprzejmość. Wiadomo Cro-zakręcona. Pozdrawiam

link z poprawionymi zdjęciami-mam nadzieję że admin mnie nie zbanuje że są za duże ale przyjamniej są na temat i o chorwacji a nie jak co niektóre inne wątki fotograficzne itp :D

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=156 ... ht=#156623
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.01.2007 18:26

Janusz Bajcer napisał(a):
woka napisał(a):Madzia, zdjęcia cudne, autorka zdjęć .... nie mnie oceniać. Pozostaje jednak ale .. nic albo mało na tych zdjęciach widać. Zamieść jeszcze raz ale tak aby można było ich powiększyć. To sa krajobrazy które preferuję, godne uwagi. Może warto to zobaczyć na własne oczy. Pozdrawiam.

Czyżbyś Woka chciał "zdradzić" Krk dla Ciovo???
Jeśli nie byłeś jeszcze w Dalmacji-to radzę "zdradę" :wink:
A jeśli Ci się nie spodoba, zawsze możesz wrócić na Krk.
W linku poniżej kilka zdjęć z Ciovo troszkę większych niż Madzi
http://www.photocroatia.com/GALLERY/lis ... c&lang=eng
:papa:

Czy "zdradzić" oto jest pytanie. Jak oglądam zdjęcia to w zasadzie wszystkie ujęcia mogę dopasować do KRK. Madzia wkleiła wieksze .. i co zobaczyłem, ano puste skały bez zagospodarowania ( chyba że są to zdjęcia celowo takie). Ja lubię tak aby po wyjściu z wody była chciazby jakas budka z napojami, jakaś, choćby mała ale restauracyjka. Dzikie plaże owszem, jak najbardziej, czasem celowo ich szukam :lol: . Sam juz nie wiem,.... kręci mnie Murter. Nie byłem, była znajoma i tak opowiadała jakby to było niebo na ziemi. Tyle tylko, że jej za bardzo nie wierzę, jak kobieta lubi sobie pofantazjować. Odnośnie zwiedzania ... mam siostrę w tym biznesie. Była.... może inaczej, nie była na biegunach i ameryce południowej.
Jak powiada, wybierz tam gdzie lubisz, gdzie wg ciebie jest naj,..najlepiej, najładniej. Reszta to tylko psychologia, socjotechnika, psychika ludzka. Dla jasności, zwiedziła kawał świata...bo musiała, służbowo. ( trzeba wiedzieć co klientom sprzedajesz, baju-baju i już jest kasa).
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 17.01.2007 18:48

Zgadzam się z Tobą Jestesmy tak różni i to jest własnie wspaniałe, że każdy potrafi uchwycić piekno w czymś innym by sie zakochać bez pamięci. Dla jednego Dalmacja, dla drugiego Istria, dla jednego Chorwacja dla drugiego Czarnogóra, dla jednego córka dla drugiego matka :D
Pozdrawiam :D
Byłam na Murter pięknie tam :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.01.2007 18:51

Dla jednego córka z matką...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.01.2007 19:08

Wyspę Murter zwiedzałem dość dawno- w 2000 r. Wjeżdża się na nią mostem zwodzonym, są na niej w zasadzie trzy miejscowości: Murter, Betina, Jezera w których można wynająć apartamenty, jakie one są nie wiem bo ja jestem "kampingowiec" i m.inn. byłem na Murter sprawdzić warunki pobytu na nich.
Jeden z kempingów w Murter warunki pobytowe w tamtym czasie miał dobre ale jego położenie było w zatoce z widokiem na stały ląd, natomiast drugi, z widokiem na Kornati, czyli na morze - warunki jak na moje wymagania słabe. ciasno, brak ciepłej wody, teren skalisty i bardzo pochyły.
Troszkę zdjęć z tej wyspy jest tu:
http://www.adria-island.org/en/island_t ... and_murter
Oprócz zdjęć można w tym linku poszukać i kwatery
http://www.adria-island.org/pl/chorwacja/mapa_1/sibenik
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Lato 2006 Orebić - Lato 2007? - gdzie warto pojechać - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone