Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lastovo - czy ktos tam byl?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2007 10:27

Witam!
Po malych komplikacjach technicznych i pomocy Rysia rzucam ambitny i tajemniczy temat LASTOVO
Kilka postow dalej precyzuje o co mi biega.
Ostatnio edytowano 11.04.2007 11:30 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.04.2007 10:33

Poszukaj trochę po forum zanim zaczniesz zakładać wątki, których i tak jest już dużo i niektóre bez sensu
A tu jest odpowiedź na twoje pytanie

Pozdrav :papa:

P.S. Naprawdę się zastanów następnym razem zanim założysz kolejny wątek ;)
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 11.04.2007 10:34

Witaj
Przed założeniem nowego tematu warto czasami się rozglądnąć, tym bardziej, że daleko szukać nie trzeba było.
Poczytaj tutaj: forum/viewtopic.php?t=11079&postdays=0&postorder=asc&start=255
Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty
sorrry

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2007 10:47

Chcialem sie dopisac do istniejacego ale mi sie porabalo. Bede sie pilnowal ale strugajcie mnie bez krepacji. Merytoryczna krytyka jest zdrowa.
Pozdro

P.S. Chce zalozyc nowy watek na temat wyspy Lastowo. Interesuje mnie dokladna mapa i wszelkie pomocne info a to malo popularny temat. Chyba ze nie znalazlem. Moze cosik poradzicie?
asikx
Cromaniak
Off Topic

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 11.04.2007 10:48

Leszek Skupin napisał(a):Poszukaj trochę po forum zanim zaczniesz zakładać wątki, których i tak jest już dużo i niektóre bez sensu
A tu jest odpowiedź na twoje pytanie

Pozdrav :papa:

P.S. Naprawdę się zastanów następnym razem zanim założysz kolejny wątek ;)

Uważaj Leszek, bo zaraz tak jak ja dostaniesz burę za zwracanie uwagi w temacie zaśmiecania forum. :lol:
Parafrazując jedną z użytkowniczek tego forum po prostu "nie każdy zaczyna od czytania regulaminu i archiwum"...

Pozdrawiam
Rafał
Rysio
Weteran
Re: sorrry

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.04.2007 10:54

Ostatnio edytowano 12.04.2007 07:22 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2007 11:11

No to mamy watek lastovski.

Z forum (czytam ze 2 tygodnie) wynika ze nie jezdzicie zbyt czesto na Lastovo. Pewnie cena przewozu auta jest wysoka. Ja z moja zona ktora bede dalej zwal Finezja poruszamy sie bez autka (zostaje w Varazdin) i ceny sa juz super (Split - Ubli ok 6 euro). Ale nie wiem co dalej nas spotka.

Plan: 2-3 dni Ubli i okolice, 2-3 dni Lastovo i okolice. Zdobywamy wszystkie dostepne zatoki i Humy i przenosimy sie na Korcule lub Hvar.
Do tego jest potrzebna dobra mapa i to jest prosba nr1. Gdzie jej szukac?

A poza tym interesuje mnie wszystko co wiecie o tym rejonie a nie da sie wyczytac na komercyjnych www. Jaka specyfika, ludzie, uroki, ceny, czego sie wystrzegac - kazda informacja bedzie cenna!!!

Celujemy w sobe lub skromne apartmany w cenie 16-25euro za dobe(2osoby), tyle placilismy na Korculi i Hvarze 2006. Tylko w Korculi bylo drozej. Czy to jest w miare aktualne?

Piszcie piszcie piszcie co kto wie pleace!!!

Moge cos poopowiadac na temat: Stari grad, Milna, Hvar, Velaluka, Cara, Zavalativa , Korcuka, Sucuraj, Makarska

Licze ze ktos to Lastovo z mapy wybral i sie wiedza podzieli.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.04.2007 11:16

Trochę jest jeszcze tu
forum/viewtopic.php?t=2223&postdays=0&postorder=asc&start=15
Jest jeszcze relacja ale po tego linka to zapraszam np na GG :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2007 11:32

Nie mam GG moze emalia adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty
puk, puk!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2007 07:11

Pomozcie prosze troszke pociagnac ten watek.
Chocby zeby potomni wchodzac na forum nie zawracali d... wciaz tymi samymi zapytaniami (wiem i tak beda).

Kto ma w miare swieze wspominienia z Lastova prosze sie podzielic zanim sie zatra

Lastovo Ubli Zakoplatica Pasadur Skrivena Luka Prezba Mrcara Lasovici i inne miejscoweczki na wyspie moze mi odradzicie? Tylko czemu?

Wiem ze ktos cos musi wiedziec moze Leon sie odezwie?

Do Rysia: ta relacja moze duzo wniesc!!!

Pozdrawiam Igor Dziedzic
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.04.2007 07:59

o Lastovie http://www.hrvatska.fora.pl/viewtopic.php?t=149

Pytałem Autora pozwolił nawet na plagiat jak trzeba będzie to tu wkleję całość z podaniem kto jest autorem a na dysku zabezpieczone jakby co 8)
Ostatnio edytowano 12.04.2007 13:57 przez Rysio, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2007 08:18

Przez chwile myslalem za na Lastovie ma byc GameOver ale chyba nie.
Otworzylo sie nawet szybko. Jak serwer przestanie odpowiadac to dam znac i sie wytnie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2007 09:28

Dzieki Rysio!
Nie znam zasad honorowych spolecznosci ale ja bym zostawil linka. To jest internet tzn wszyscy wszedzie grzebia w twoich postach tez. Ale jak mowilem nie znam oficjalnego stosunku do "tamtych".Hej
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2007 13:41

Glupio mi troche pisac trzeciego posta z rzedu ale pomimo wypasionej relacji goscia z linku rycha (wycieczki juz mam w wyobrazni) to uwazam ze temat mozna pociagnac.

Moze kilka slow od kogos kto nie mieszkal na kempi tylko cos wynajmowal? Jak w tym temacie? Same eksklusivy czy cos skromnego i taniego da sie wyszukac?
Np w Milnej na Hvarze oddali nam pokoik babci (extradycja do wnuczkow) posprzatali na 100% i za 2 noce 2 osoby 35E!

Moze ktos polecic jak zalapac sie z rybakami na sasiednie wysepki?

Pewnie za trzy lata Lastovo bedzie jednym z modniejszych tematow ale wtedy juz nie bedzie pewnie tak niekomercyjne.
piszcie ludziska!
Spakojny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spakojny » 14.04.2007 21:03

igggid napisał(a):Glupio mi troche pisac trzeciego posta z rzedu ale pomimo wypasionej relacji goscia z linku rycha (wycieczki juz mam w wyobrazni) to uwazam ze temat mozna pociagnac.

Moze kilka slow od kogos kto nie mieszkal na kempi tylko cos wynajmowal? Jak w tym temacie? Same eksklusivy czy cos skromnego i taniego da sie wyszukac?
Np w Milnej na Hvarze oddali nam pokoik babci (extradycja do wnuczkow) posprzatali na 100% i za 2 noce 2 osoby 35E!

Moze ktos polecic jak zalapac sie z rybakami na sasiednie wysepki?

Pewnie za trzy lata Lastovo bedzie jednym z modniejszych tematow ale wtedy juz nie bedzie pewnie tak niekomercyjne.
piszcie ludziska!

Hm... bylem na Lastowie kilkanascie razy ale jachtem to co innego na pobyt staly ...nie wiem czy bym sie zdecydowal. najfajniejsze miejsca dostepne sa z jachtu lub lodzi ale na romantyczne te ta tet niezle, hotel z restauracja NA PÓŁ OD UBLI W Jurjeva Luka taki sobie swietna knajpa na Preżbie ale gdybym mial spedzic tam pare dni to na pewno na MRĆARA tam jest małla restauracyjka Morski Konijic tel 098-328238 lub 091-5834186 mysle ze i pokoje maja jednak wydaje mi sie ze ceny w Lastowi nie sa najnizsze cenia sie!!!
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone