Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop + GPS

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorz Bryła
Globtroter
Laptop + GPS

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Bryła » 19.06.2006 14:39

Witam,
to więc tak: mam jakiegoś tam laptopa i chcę kupić moduł GPS Nokii, żeby mieć w nim nawigację. Pomóżcie bo nie jestem w temacie jaką mapę mam kupić żeby dojechać (za jej pomocą a nie wogóle dojechać ;-) ) do CR - no i żeby to była mapa na laptopa a nie palma czy telefon.
Aha - słyszałem że niektóre mapy non stop łączą się z gprs żeby się aktualizować - ale nie wszystkie - oczywiście wolałbym taką która się nie łączy...
Generalnie potrzebuję duuużo inormacji bo nie mam na ten temat pojęcia.

pzdr,
grzesiek
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 19.06.2006 14:50

Witajcie!
Dołączam się do tej prośby. Też jestem zainteresowany taką mapą na Czechy, Austrię, Słowenię i oczywiście Chorwację.
Pozdrawiam.
Jacek
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 19.06.2006 14:52

Jakoś mój malutki rozumek nie zajarzył...
Co ma GPRS do GPS ??
Jak laptok nie będzie podłączony do internetu (a w samochodzie nie będzie chyba), to jak mapa będzie próbowała się aktualizować to się po prostu nie zaktualizuje....
Są odbiorniki GPRS podłączane do laptoka za pomocą USB za jakieś 200zł. Po co do tego telefon ?
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 19.06.2006 14:57

szukac, temat byl juz poruszany na forum :P
od razu zaznaczam iz soft nie jest tani, baaa jest cholernie drogi. do tego raczej niedostepny innymi kanalami / nie ma takiego problemu z softem na PDA/
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10726&start=30
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 19.06.2006 15:13

fokstrot napisał(a):szukac, temat byl juz poruszany na forum :P
od razu zaznaczam iz soft nie jest tani, baaa jest cholernie drogi. do tego raczej niedostepny innymi kanalami / nie ma takiego problemu z softem na PDA/
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10726&start=30

Dzięki.
No właśnie, ale szukam niezbyt drogiego softa na laptopa . Nie wiem czy w ogóle coś takiego jest na rynku poza tymi omawianymi w innych tematach na forum :oops: . Mało się na tym znam. A chciałbym z tego móc korzystać tak jak z AutoMapy.
Pozdrawiam
Jacek
Jagoda i Zibi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jagoda i Zibi » 19.06.2006 16:13

softu jest duzo w necie, dobrze poszukaj. Na laptopa pełna mapa to około 2 gb, ale oczywiście możesz wgrac tylko określone mapy.
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 19.06.2006 22:41

moze ja zle szukalem, ale nie widzialem duuzo softu pod pc. owszem duzo jest ale pod pocket'a.
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 19.06.2006 23:33

Jagoda i Zibi napisał(a):softu jest duzo w necie, dobrze poszukaj. Na laptopa pełna mapa to około 2 gb, ale oczywiście możesz wgrac tylko określone mapy.

Witajcie "Jagoda i Zibi".
Dzięki za nadzieję. Jak coś takiego znajdziecie w necie, możecie podać linki.
Pozdrawiam.
Jacek
Jagoda i Zibi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jagoda i Zibi » 20.06.2006 06:19

poszukajcie np tu http://peb.pl
NIe dam bezpośredniuego linka bo mnie pseudo legaliści zakrzyczą.
Owszem jest tam soft do palmfonów ale jak poszukacie to jest też soft do laptopów.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 20.06.2006 10:53

Jagoda i Zibi napisał(a):poszukajcie np tu http://peb.pl
NIe dam bezpośredniuego linka bo mnie pseudo legaliści zakrzyczą.
Owszem jest tam soft do palmfonów ale jak poszukacie to jest też soft do laptopów.

Mam pytanie czy mapa Chorwacji "viagps" jest na laptopa bo nie mode jej zainstalować?
To samo pytanie tyczy mapy i-go.
Pozdrowienia.
Niestety w tym temacie amator!!!!
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 20.06.2006 18:15

skoro nie chce sie zainstalowac znaczy ze nie dziala na pececie :P
iGO na 100% jest pod ppc
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 20.06.2006 18:22

fokstrot napisał(a):skoro nie chce sie zainstalowac znaczy ze nie dziala na pececie :P
iGO na 100% jest pod ppc

Czyli może chodzić, zainstalowany w laptopie z GPS?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.06.2006 18:24

daisykf napisał(a):
fokstrot napisał(a):skoro nie chce sie zainstalowac znaczy ze nie dziala na pececie :P
iGO na 100% jest pod ppc

Czyli może chodzić, zainstalowany w laptopie z GPS?

Laptop to także pecet. Chodzi o oprogramowanie do pocketa, a nie peceta.

FUX
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 20.06.2006 18:26

Czyli nie będzie chodził na laptopie??
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.06.2006 19:09

daisykf napisał(a):Czyli nie będzie chodził na laptopie??

Tak z tego wynika...
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies