Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop + GPRS

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
WoYo
Croentuzjasta
Laptop + GPRS

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 20.05.2005 13:42

Witam.

Czy w Chorwacji działa taki "zestaw"? ;-)
Bardzo proszę o Wasze doświadczenia w tej materii ;-)
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 23.05.2005 15:41

Jeszcze nie działa
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 23.05.2005 16:18

W czerwcu zabieram ze sobą laptopa, jednak nie spodziewam się często korzystać z roamingu gprs - cena zabija. 35-40 zł za 1MB i to taryfikowane w paczkach po 100kB. Przeglądałem ceny VipME (chorwacki simplus) i tam gprs wygląda podobnie jeśli chodzi o ceny.
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 23.05.2005 16:41

Ojjj to tu się zasmuciłem :-(
Jadąc na wakcje chciałbym mieć pod kontrolą swój interes. Chociaż ściągać poczte. Zamierzałem kupić w Idei tą kartę GPRS - teraz jest promocja.
Bardzo proszę o dalsze oświecenie mnie w tej materii.
Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 23.05.2005 19:59

Nie bardzo rozumiem sens kupowania karty GPRS w tej promocji idei, chyba że musisz być online nonstop. Chyba większość nowych telefonów posiada wbudowany modem gprs, moja trzyletnia n8310 ma i działa ok. Poza tym połączenie gprs nie blokuje połączeń przychodzących, więc po co ta dodatkowa karta? Pamiętaj też, że osobno zliczany jest ruch przychodzący i wychodzący (przynajmniej w idei), więc w roamingu jedno połączenie żeby jedynie zaciągnąć pocztę to już 8-10 zł :-(
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 23.05.2005 20:10

Jeśli chodzi o sprawdzanie poczty, to najtaniej jest chyba skorzystać z kafejki internetowej, choć może to nienajbezpieczniejszy i nienajwygodniejszy sposób... :(

PozdraV
J.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.05.2005 17:03

Jacunio napisał(a):Jeśli chodzi o sprawdzanie poczty, to najtaniej jest chyba skorzystać z kafejki internetowej, choć może to nienajbezpieczniejszy i nienajwygodniejszy sposób... :(

PozdraV
J.

:evil: Święte słowa. Ja w ubiegłym roku korzystałem z kafejek w Dubrovniku i Orebicu. Jakość bez zarzutu z jednym ALEEEEEEE!!!!
Ceny jak na MS Batory (pamiętacie taki transatlantyk?). Nie chcę przesadzić, ale godzina wychodziła coś 25 PLN w przeliczeniu. Masakra.
Pozdrowionka FUX :twisted: :twisted: :twisted:
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 02.06.2005 22:38

WoYo napisał(a):Czy w Chorwacji działa taki "zestaw"? ;-)

W ubiegłym roku działał (i to bez zarzutu). Korzystałem z niego z konieczności (komórka w Plusie - połączenie z laptopem Irda / BT).
Koszty nie były bez zarzutu, ale cóż...
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 03.06.2005 09:09

Mariusz napisał(a):
WoYo napisał(a):Czy w Chorwacji działa taki "zestaw"? ;-)

W ubiegłym roku działał (i to bez zarzutu). Korzystałem z niego z konieczności (komórka w Plusie - połączenie z laptopem Irda / BT).
Koszty nie były bez zarzutu, ale cóż...

I to jest właśnie odpowiedź na którą czekałem!! ;-)

Pozdrawiam :-)

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone