napisał(a) realista2 » 12.06.2007 14:24
Lanterna to całkiem fajne miejsce pod warunkiem, że nie szukacie samotności. Jest drożej niż w apartamentach wynajmowanych u Chorwatów, ale pod każdym względem lepiej. Przede wszystkim jest to nasze czasowe, ale własne mieszkanie, nie czuje się obecności gospodarzy. Mieszkałem w apartamencie 7 osobowym który składa się z kuchni z aneksem jadalnym, 3 dużych sypialni, dwóch łazienek po jednej na każdym piętrze i trzech dużych balkonów. Basenów nie widziałem, ale przyznaję, ze zwłaszcza w Chorwacji zupełnie mnie nie interesują. Można natomiast poskakać do wody bo jest trampolina i wieża. Jest też fajny ośrodek tenisowy i mały porcik w którym można wypożyczyć łódkę żaglową lub z silnikiem. Można też bezpiecznie trzymać własną łódkę Co do grila to obok apartamentu raczej nie, ale na plaży sam grilowałem i było OK. Lodówka w kuchni ma zamrażalnik ale otwarty i nieduży więc wiele się w nim nie zmieści. Lubię to miejsce jest nieporównanie lepsze od wyjątkowo paskudnych i mało adriatyckich miejscowości w stylu Zatonu czy Umagu, ale nie tylko. W tym roku spędziłem tydzień w hotelu Arkada na Hvarze w Starim Gradzie i miałem okazję obejrzeć bardzo chwalony Ivan Dolac. Byłem bardzo zawiedziony o wiele bardziej podobało mi się w Lanternie.