Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lanterna Poreć apartamenty - wspomnienia

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 12.06.2007 08:53

:D Witam wszystkich, którzy spedzaja wyczekane wolne chwile w pieknej Chorwacji.
Wybieramy sie ze znajomymi i dzieciakami??? (12-16 lat) do apartamentów Lanterna W Poreć, wiem już, że napewno są super baseny, życie nocne pełne zabawy, "miasteczko w wiosce" jeszcze tylko nie moge znaleźć czy w apartamentach są lodówki z zamrażalnikami, czy można urządzać obok apartamentów imprezy grilowe...
Może ktoś zechcialby mnie oświecić???
dzieki, chetnie nawiążemy kontakt z wyjeżdżającymi 14-28 lipiec
Beatka - pozdrawiam 8) :hearts:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.06.2007 09:13

W Plitvickich Jezerach można bez problemu znaleźć nocleg na kwaterze. My w tamtym roku szukaliśmy pół godziny a raczej wybieraliśmy między kwaterami do wzięcia. Poza tym są jeszcze Jezerce, sąsiadujące z Plitvickimi, które składają się prawie w 100% z kwater do wynajęcia. Także spokojnie w ciemno można jechać ;).

Pozdrav :papa:
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 12.06.2007 10:29

Leszek Skupin napisał(a):W Plitvickich Jezerach można bez problemu znaleźć nocleg na kwaterze. My w tamtym roku szukaliśmy pół godziny a raczej wybieraliśmy między kwaterami do wzięcia. Poza tym są jeszcze Jezerce, sąsiadujące z Plitvickimi, które składają się prawie w 100% z kwater do wynajęcia. Także spokojnie w ciemno można jechać ;).

Pozdrav :papa:

no... fajowo... byliśmy tam w zeszlym roku, wspomnienia mniam, mniam... trzeba to zobaczyć na własne oczy - żaden opis nie odda tego widoku i "wycieczki"

ale... ja pytalam o mieszkanie w apartamentach w Poreć Lanterna ???
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.06.2007 10:35

O żesz 8O :? :oops:. Przepraszam :oops: tematy mi się popściły :? Przepraszam :oops:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 12.06.2007 14:24

Lanterna to całkiem fajne miejsce pod warunkiem, że nie szukacie samotności. Jest drożej niż w apartamentach wynajmowanych u Chorwatów, ale pod każdym względem lepiej. Przede wszystkim jest to nasze czasowe, ale własne mieszkanie, nie czuje się obecności gospodarzy. Mieszkałem w apartamencie 7 osobowym który składa się z kuchni z aneksem jadalnym, 3 dużych sypialni, dwóch łazienek po jednej na każdym piętrze i trzech dużych balkonów. Basenów nie widziałem, ale przyznaję, ze zwłaszcza w Chorwacji zupełnie mnie nie interesują. Można natomiast poskakać do wody bo jest trampolina i wieża. Jest też fajny ośrodek tenisowy i mały porcik w którym można wypożyczyć łódkę żaglową lub z silnikiem. Można też bezpiecznie trzymać własną łódkę Co do grila to obok apartamentu raczej nie, ale na plaży sam grilowałem i było OK. Lodówka w kuchni ma zamrażalnik ale otwarty i nieduży więc wiele się w nim nie zmieści. Lubię to miejsce jest nieporównanie lepsze od wyjątkowo paskudnych i mało adriatyckich miejscowości w stylu Zatonu czy Umagu, ale nie tylko. W tym roku spędziłem tydzień w hotelu Arkada na Hvarze w Starim Gradzie i miałem okazję obejrzeć bardzo chwalony Ivan Dolac. Byłem bardzo zawiedziony o wiele bardziej podobało mi się w Lanternie.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 12.06.2007 14:26

Zapomniałem dodać. Można grilować na balkonie apartamentu.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 12.06.2007 14:29

[quote="ulsy1"]:D Witam wszystkich, którzy spedzaja wyczekane wolne chwile w pieknej Chorwacji.
Wybieramy sie ze znajomymi i dzieciakami??? (12-16 lat) do apartamentów Lanterna W Poreć, wiem już, że napewno są super baseny, życie nocne pełne zabawy, "miasteczko w wiosce" jeszcze tylko nie moge znaleźć czy w apartamentach są lodówki z zamrażalnikami, czy można urządzać obok apartamentów imprezy grilowe...
Beatka - pozdrawiam 8) :hearts:[/quote]

O ile dobrze pamietam przed apartemantami jest grill.
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 13.06.2007 09:17

realista2 napisał(a):Lanterna to całkiem fajne miejsce pod warunkiem, że nie szukacie samotności. Jest drożej niż w apartamentach wynajmowanych u Chorwatów, ale pod każdym względem lepiej. Przede wszystkim jest to nasze czasowe, ale własne mieszkanie, nie czuje się obecności gospodarzy. Mieszkałem w apartamencie 7 osobowym który składa się z kuchni z aneksem jadalnym, 3 dużych sypialni, dwóch łazienek po jednej na każdym piętrze i trzech dużych balkonów. Basenów nie widziałem, ale przyznaję, ze zwłaszcza w Chorwacji zupełnie mnie nie interesują. Można natomiast poskakać do wody bo jest trampolina i wieża. Jest też fajny ośrodek tenisowy i mały porcik w którym można wypożyczyć łódkę żaglową lub z silnikiem. Można też bezpiecznie trzymać własną łódkę Co do grila to obok apartamentu raczej nie, ale na plaży sam grilowałem i było OK. Lodówka w kuchni ma zamrażalnik ale otwarty i nieduży więc wiele się w nim nie zmieści. Lubię to miejsce jest nieporównanie lepsze od wyjątkowo paskudnych i mało adriatyckich miejscowości w stylu Zatonu czy Umagu, ale nie tylko. W tym roku spędziłem tydzień w hotelu Arkada na Hvarze w Starim Gradzie i miałem okazję obejrzeć bardzo chwalony Ivan Dolac. Byłem bardzo zawiedziony o wiele bardziej podobało mi się w Lanternie.

:P :P :P Bardzo ci dziekuje
huraaa jest zamrażalnik!!!
odpowiedź jest satysfakcjonująca :papa:
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 13.06.2007 09:45

może jeszcze jakies opinie i potwierdzenie zamrażalnika w lodówkach???
beata0610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata0610 » 13.06.2007 15:45

:lol:

Witaj na forum!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzięki za pozdro i ode mnie też duża buźka!!!!!!!!
Ale fajnie - jedziemy w tym samym czasie?!
Kto po kogo podjedzie Wy po nas, czy my po Was? :lool:
beata0610
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 14.06.2007 07:50

moze spotkamy sie na srodku :hut:
aninia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aninia » 21.06.2007 11:49

ulsy1 napisał(a)::D Witam wszystkich, którzy spedzaja wyczekane wolne chwile w pieknej Chorwacji.
Beatka - pozdrawiam 8) :hearts:

Witam będe w Lanternie od 08.07.do 20.07. z dwoma 12 latkami ! Pozdrawiam :D
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 22.06.2007 08:57

Super,
mam nadzieje, że sie spotkamy na wspolnym leniuchowaniu, a może imprezce???
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 28.06.2007 17:23

Cześć !
Ja też jadę do Lanterny od 14 do 29 lipca. Chętnie skontaktuję się z jadącymi w tym samym czasie. Mój e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Piszcie wymienimy się wiadomościami.
Pozdrawiam
Sławek
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 29.06.2007 08:59

witam
jedziemy w dwie rodzinki samochodami - wyjazd z Krakowa w piątek w nocy ( z calym ekwipunkiem: dzieci, sprzet plażowy, napoje, jedzenie)
z jakiego biura jedziecie??? czy bezpośrednio zaletwialiście noclegi (apartamenty czy kamp)
pzdr
Ulsy1

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone