Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Łagodne zejście do morza - Makarska Riviera i okolice

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AnkaP.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnkaP. » 03.05.2010 17:56

Witam.
Wybieram się pod koniec czerwca po raz pierwszy do Chorwacji. Od dłuższego czasu buszuję na tym forum i czytam, oglądam zdjęcia - jestem tym krajem zachwycona :D Już wiem, że chcemy pojechać w okolice Makarskiej ( od Omisa do Tucepi) ale jest problem i tu do Was wielka prośba - mam chore kolano i pomagam sobie w chodzeniu kulą, gdzie w tym rejonie znajdę łagodne zejście do morza, bez górek i schodów ( parę może być )? Podajcie, proszę, nazwy dzielnic, a nawet ulic, jeśli pamiętacie :wink:
Jadę z córą ( Ona prowadzi ) samochodem i w ciemno.....może ktoś poda nam namiary na apartament, z którego się stoczę prosto do morza :lol:
Pozdrawiam...
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 03.05.2010 18:23

W Tucepi cos znajdziesz napewno.Ja bylem w apartamencie na ul. Kamena 30, a od plazy dzielił mnie tylko deptak okolo 5m i cztery stopnie na plaze.Na parterze pokoj bez barier w lazience brodzik.
AnkaP.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnkaP. » 04.05.2010 11:22

Dziękuję za podpowiedź i proszę o więcej..... :)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 04.05.2010 19:47

Tućepi byliśmy w zeszłym roku z dziećmi bardzo fajnie dzieciaki zadowolone a nadmieniam iż do Cro jeżdzimy od 4 lat i byliśmy w kilku miejscach.
AnkaP.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnkaP. » 05.05.2010 19:55

Hey, hey Cromaniacy,
tyle razy byliście w Chorwacji, zwiedziliście całe wybrzeże i nie chcecie mi napisac gdzie jest łagodne zejście? Co jeszcze, oprócz Tucepi?
Proszę, proszę..... :) :) :)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 06.05.2010 09:26

Mimice, Drvenik,
AnkaP.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnkaP. » 06.05.2010 22:43

Wielkie dzięki, Hrehor :)
może jeszcze coś?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 07.05.2010 08:18

Od Breli po Gradac (to jest cała Makarska Riwiera) - jeśli znajdziesz dom przy samej plaży - masz płaskie zejście do morza... Tylko autem musisz zjechać nad samiutkie morze, no i szukać wolnych miejsc.
I czemu napisałaś w wątku o żeglowaniu, nurkowaniu, wedkowaniu?
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 07.05.2010 08:30

W Breli mieliśmy dom , gdzie od plaży dzielił nas deptak i TYLKo 108 schodów. Szukając więc domu nad "samym morzem" trzeba pamiętać, że dom może być rzeczywiście nad samym morzem, ale trzeba będzie się wspiąć po iluś tam schodach, aby dotrzeć do apartamentu. Ale mimo to było wspaniale.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 07.05.2010 08:59

Hetera napisał(a):W Breli mieliśmy dom , gdzie od plaży dzielił nas deptak i TYLKo 108 schodów. Szukając więc domu nad "samym morzem" trzeba pamiętać, że dom może być rzeczywiście nad samym morzem, ale trzeba będzie się wspiąć po iluś tam schodach, aby dotrzeć do apartamentu. Ale mimo to było wspaniale.

Taki dom nie jest nad samym morzem :) Dom nad samym morzem stoi na poziomie plaży :) Oglądając domy od strony plazy - widać czarno na białym. W Breli są domy przy samej plaży :)
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 07.05.2010 09:46

A my byliśmy w zeszłym roku w Zivagosce! Mała mieścinka, super plaże, blisko do Dubrownika. Naprawdę polecam!
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 07.05.2010 10:41

Halfo napisał(a):A my byliśmy w zeszłym roku w Zivagosce! Mała mieścinka, super plaże, blisko do Dubrownika. Naprawdę polecam!

Popieram, zwłaszcza Blato :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
AnkaP.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnkaP. » 07.05.2010 16:28

Dziękuję Wam bardzo.
Plumku - napisałam tu, bo pod tematem głównym jest wskazówka " Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza?"....no, ja potrzebuję właśnie :)
Tak właśnie zrobimy - z plaży będziemy wypatrywać kwater. Mam nadzieję, że zdążymy przed zapadnięciem zmroku. :roll:
stentor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stentor » 05.08.2010 11:28

Lubuszanin - odezwij sie proszę do krajana: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, gg: 2097399

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone