Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kwestia telefonu-pytania

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 28.07.2011 15:18

Nasza Era tak się niestety niekorzystnie połączyła z T-Mobile, że w tym roku złapaliśmy się za głowę po przekroczeniu granicy.
Połączenia wychodzące 5 zł ( jak od lat) i połączenia przychodzące 5 zł za minutę!
Dla porównania odebrana minuta w Play tylko 1 złotówka.

Szlag z T-mobile!

Mając wi-fi w apartamencie dzwoniłam do firmy i pisałam ze skype...
Koszt na komórkę za minutę to około 0,80 zł sms to 34 grosze.

Korzystałam też pre paida z chorwackim numerem.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 28.07.2011 16:01

madzia1981 napisał(a):Nasza Era tak się niestety niekorzystnie połączyła z T-Mobile, że w tym roku złapaliśmy się za głowę po przekroczeniu granicy.
Połączenia wychodzące 5 zł ( jak od lat) i połączenia przychodzące 5 zł za minutę!

Szlag z T-mobile!

...hmm, właśnie przeglądałam ich stronę, na której oferują 30 minut do wykorzystania przez 14 dni na rozmowy międzynarodowe, za ok. 9 zł brutto, w sieci T - mobile, nie korzystaliście z tej oferty?
gralec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gralec » 28.07.2011 16:21

Ja proponuje zaopatrzyć się w kartę tele2 (Tourist tariff) za 50 Kun+ Gratis 100 MB internetu (w zupełności wystarcza na sprawdzenie wiadomości, długich sesji GG i przeglądania internetu w granicach rozsądku). bardzo tanie połączenia na stacjonarne do Polski i nie tylko:
- Na stacjonarne 0,07 Kuna za minute + 0,2 Kuna-(jednorazowo za ustanowienie połączenia)
- Na numer komórkowy 3 Kuna +0,2 Kuna
- SMS 0,85 Kuna

Internet aktywuje się wysłaniem darmowego SMS na numer 777 (dodaje się wtedy pakiet internetowy za 200 Kuna do wykorzystania)
- 2Kuna za MB

Sprawdzanie środków
*130#

Przetestowane wykonane ok 20 telefonów na stacjonarne i komórkowe w ciągu 14 dni i jeszcze zostało na koncie, pakietu internetowego tez wystarczająca ilość
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 28.07.2011 21:43

majeczka napisał(a):
madzia1981 napisał(a):Nasza Era tak się niestety niekorzystnie połączyła z T-Mobile, że w tym roku złapaliśmy się za głowę po przekroczeniu granicy.

Szlag z T-mobile!

...hmm, właśnie przeglądałam ich stronę, na której oferują 30 minut do wykorzystania przez 14 dni na rozmowy międzynarodowe, za ok. 9 zł brutto, w sieci T - mobile, nie korzystaliście z tej oferty?

czytac dokladnie warunki uslugi
"Usługi roamingowe w ramach pakietu obowiązują w strefie roamingowej 1A: Austria, Azory, Belgia, Bułgaria, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja,
Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Madera, Malta, Martynika,
Norwegia, Niemcy, Portugalia, Reunion, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Watykan, Węgry, Wielka Brytania, Włochy, Wyspy Kanaryjskie "

Chorwacja = dziki swiat wg T-mobile = orzniemy cie rowno, mimo, ze korzystasz z uslug naszej firmy-corki.
memaka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) memaka » 29.07.2011 11:05

dakard napisał(a):Jeśli ma być mega tanio np. 7 gr na stacjonarne i 35 gr na komórki to polecam następującą konfigurację:

1. Warunek konieczny to posiadanie komórki z możliwością wykonywania połączeń intretowych i WiFi ( w moim przypadku to Nokia E51, ale moze też byc dowolny smartfon np LG GT540 z odpowiednią aplikacją )
2. Wykupienie usługi u operatora witualnego ( w moim przypadku to freeconet )
3. Dostęp do sieci bezprzewodowej na miejcu ( często mamy WiFi w apartamentach i hotelach, a jeśli nie to naprawdę łatwo trafić na miejsce gdzie coś takiego jest np. w dużym markecie w pobliżu jakiegoś pensjonatu, hotelu lub restauracji )

Miałem problem z autem i dzieki temu nie wydałem majątku na komórkę.

Potwierdzam działa :D , w zeszłym roku rozglądałem się za jakąś usługą obniżającą koszty :idea: za naszą granicą i tak jak dakard zarejestrowałem się w freeconet (z tym samym telefonem). Z dzwonienia byłem zadowolony ( i jestem nadal bo w kraju też korzystam jak się trafi WiFi). W zasadzie w różnych miejscach można złapać WiFi (no na plaży nie :cry: ). Taka opcja u dowolnego operatora telefonii internetowej i obsługującego tę usługę w naszym telefonie jest korzystna.
Jutro wyjazd, freeconet doładowany :D
Albino
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Albino » 30.07.2011 14:12

Podzielam opinię gralca !!! Fajna sprawa ze starterem Tele 2 ( niebieski kolor opakowania ) tylko należ pamiętac o aktywowaniu pakietu internetowego. Za pierwszym razem tego nie zrobiliśmy i córka wykonczyła konto w dwa dni , bo wtedy opłata za neta jest pobierana z konta !!! Pozdrawiam wszystkich szykujących się do wyjazdu !!!
kudrzyk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kudrzyk » 01.08.2011 10:53

Czy możecie podać w jakiej cenie są doładowania do tej promocji Tele2? oraz jakie doładowanie i za ile zwiększa limit internetu. Obawiam się, że 100MB może być za mało na cały urlop natomiast cena 2kuna/1mb to dość kosztowna oferta.
Co do rozmów sporo szukałem ale lepszej oferty jeszcze nie znalazłem. Widziałem na stonach tele2.cro że zeszłego roku była podobna promocja ale nieco wyższe ceny. Obecna jest bardzo atrakcyjna.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Kwestia telefonu-pytania - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone