Witam , wybieram sie z mężem do chorwacji od 7-21 września 2013 , w tamtym roku byliśmy tez we wrześniu w Baśka Voda i bardzo nam sie podobało , zależy mi by plaża była nie betonowa i nie na skałach , by zejście do wody było lagodne-jak dla osoby nie umiejącej pływać , by plaża i okolica była otoczona zielenią -jak w baśce czy breli ,by była w miejscowości jakaś promenada , deptak , sporo kawiarnii i knajp , na dyskotekach mi nie zależy , szukam miejscowości "romantycznej" na spacerki i plażowanie . W tym roku chcemy zwiedzić plitwickie jeziora i dubrovnik , i myśle by najpierw być z 5-7dni na kvarner -by było blisko z polski i do jeziorek i tu pytanie jaką mioejscowość polecicie by spełniała moje powyższe wytyczne????????????? myślałam o Crikvenicy ale sama nie wiem??????
Noi moje drugie pytanie to potem po tych 5-7dniach chcemy sie przenieść na kolejne 7dni gdszies blizej dubrovnika i jaką polecicie miejscowość ????? myślałam początkowo o Orebić bo 112km do dubrovnika i korcula pod nosem , ale moze lepiej jeszcze blizej dubrovnika i spedzić w nim wiecej czasu a jeśli tak to jak miejscowośc spełni moje kryteria???????????? czytałam o cavtat, mlini, soline, a moze jeszcze jakaś inna pomóżcie????????????????? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc