Na dzień dzisiejszy euro jest 4.15 przynajmniej u mnie
Ciekawe jak wygląda na dzień dzisiejszy euro na kuny w Cro?
studencik napisał(a):Planuję zakup około 1700 kun oraz 400euro. W kantorze cena detaliczna to w tej
chwili 0,63zł/kuna ale za to hurt to 0,59. Tyle że ceny hurtowe obowiązują
przy zakupie za powyżej 3000zł. Zakup planuję jutro lub w piątek. Jestem z
Wawy. Jeżeli ktoś też planuje zakup kun w tych dniach to piszcie: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Możemy się umówić i wspólnie wybrać do kantoru i taniej kupić kuny
(ewentualnie również euro).
rolka68 napisał(a):1zł= 0.59kun z bankomatu w Chorwacji
agnieszka z ww napisał(a):Np. w ING (to mój bank) powiedziano mi, że za wypłatę w bankomacie pobierają 3% prowizji (bo obcy bankomat) oraz ok. 2,89% za przewalutowanie. Prawdopodobne te opłaty pojawiają się na naszym koncie, po naszym powrocie do kraju. Przypuszczam, że wtedy okazuje się, że nasz przelicznik jest inny niż ten, w którym trzymamy kasę w garści przy bankomacie.
pankufur napisał(a):agnieszka z ww napisał(a):Np. w ING (to mój bank) powiedziano mi, że za wypłatę w bankomacie pobierają 3% prowizji (bo obcy bankomat) oraz ok. 2,89% za przewalutowanie. Prawdopodobne te opłaty pojawiają się na naszym koncie, po naszym powrocie do kraju. Przypuszczam, że wtedy okazuje się, że nasz przelicznik jest inny niż ten, w którym trzymamy kasę w garści przy bankomacie.
A może zrób tak: załóż sobie konto w mbanku. Zakładanie i prowadzenie konta jest bezpłatne. Mbank nie pobiera prowizji za korzystanie z bankomatów za granicą i jak i za transakcje bezgotówkowe. Pobierana jest tylko 2% prowizja za przewalutowanie. Po powrocie konto możesz zlikwidować, jeśli będzie Ci niepotrzebne. Pytanie tylko, kiedy jedziesz i czy zdążysz?
bartekomega napisał(a):tydzień temu w Breli za 1 euro płacili 7.19 kuny.
płatność kartą kredytowa lukas bez prowizji.przelicznik wg kursu dziennego