Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kurs walut oraz ceny paliwa - zestawienie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 24.04.2008 19:38

woka napisał(a):Nie ma najmniejszego sensu śledzic cen paliw jeżeli chcemy i wiemy ze jedziemy na wakacje. Jedno jest pewne- taniej nie będzie. Czy drożej od rodzimych cen i ile .... po co sobie humor psuć. Przecież nie będzie dwa razy drożej. :!: Jeżeli u nas np. ON jest po 4,30 zł a zapłacimy gdzieś tam ( przeliczając na zł.) po 4,70 to przeciez tego nawet nie zauważymy w ogółu wydatkach.
Bardziej niech sie martwią ci co jeżdzą na LPG, stacje z tym paliwem nie są aż tak gęsto. Więcej kłopotu niż oszczędności.

Na cene ON nawet nie patrze,ile bedzie kosztowac to bedzie,nie patrze,zeby tankowac na trasie taniej,leje tam gdzie rezerwa sie zapali i to ON Ultimate,Super,Euro,czyli ta lepsza.To jest roznica kilku zlotych na baku.
Gandaliela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandaliela » 24.04.2008 19:38

a to zalezy od miejscowości i bliskości morza jak zapewne wiesz.No i komforcik pokoiku tez jakby wazny.
Ja w zeszlym roku widzialam od 40do 50 euro. w tym roku te ceny to już 45 minimum a nawet 60. Więc to mowi samo za siebie.
A ceny raczej malo się różnią nawet jak sie jedzie w jasno :-)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 24.04.2008 19:42

Gandaliela napisał(a):a to zalezy od miejscowości i bliskości morza jak zapewne wiesz.No i komforcik pokoiku tez jakby wazny.
Ja w zeszlym roku widzialam od 40do 50 euro. w tym roku te ceny to już 45 minimum a nawet 60. Więc to mowi samo za siebie.
A ceny raczej malo się różnią nawet jak sie jedzie w jasno :-)

Ciekawy jestem jak bedzie w tym roku.W zeszlym za apartament dla trzech osob,z klima,nowy dom zreszta,miejsce w garazu,placilem 20 eu za osobe.Omis Nemira.
Gandaliela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandaliela » 24.04.2008 19:47

ja podaję cene za apartament. na Makarskiej trochę są one wyzsze niz w moim rejonie
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 24.04.2008 19:51

Gandaliela napisał(a):ja podaję cene za apartament. na Makarskiej trochę są one wyzsze niz w moim rejonie

Pozyjemy zobaczymy,dzieki za rozmowe.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.04.2008 19:53

Gandaliela napisał(a):ja podaję cene za apartament. na Makarskiej trochę są one wyzsze niz w moim rejonie

.... tzn. w jakim rejonie :?:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.04.2008 19:55

Haweł napisał(a):
woka napisał(a):Nie ma najmniejszego sensu śledzic cen paliw jeżeli chcemy i wiemy ze jedziemy na wakacje. Jedno jest pewne- taniej nie będzie. Czy drożej od rodzimych cen i ile .... po co sobie humor psuć. Przecież nie będzie dwa razy drożej. :!: Jeżeli u nas np. ON jest po 4,30 zł a zapłacimy gdzieś tam ( przeliczając na zł.) po 4,70 to przeciez tego nawet nie zauważymy w ogółu wydatkach.
Bardziej niech sie martwią ci co jeżdzą na LPG, stacje z tym paliwem nie są aż tak gęsto. Więcej kłopotu niż oszczędności.

Na cene ON nawet nie patrze,ile bedzie kosztowac to bedzie,nie patrze,zeby tankowac na trasie taniej,leje tam gdzie rezerwa sie zapali i to ON Ultimate,Super,Euro,czyli ta lepsza.To jest roznica kilku zlotych na baku.

Dokładnie tak. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2008 20:02

woka napisał(a):....Bardziej niech sie martwią ci co jeżdzą na LPG, stacje z tym paliwem nie są aż tak gęsto. Więcej kłopotu niż oszczędności.

Woka - nie strasz ludzi.
Tak źle z LPG na trasie np. RP-SK-H-HR wcalenie nie jest. Oczywiście, że sieć LPG w innych krajach na trasie do HR nie jest tak duża jak u nas ale spoko :wink:
Bez problemu na gazie można jechać i nigdzie nie trzeba krążyć, żeby znaleźć stację.
Kilka lat temu to i owszem zgoda. Ale nie mówmy o historii przejazdu a o tym co jest teraz.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 24.04.2008 20:08

Piotrek_B napisał(a):
woka napisał(a):....Bardziej niech sie martwią ci co jeżdzą na LPG, stacje z tym paliwem nie są aż tak gęsto. Więcej kłopotu niż oszczędności.

Woka - nie strasz ludzi.
Tak źle z LPG na trasie np. RP-SK-H-HR wcalenie nie jest. Oczywiście, że sieć LPG w innych krajach na trasie do HR nie jest tak duża jak u nas ale spoko :wink:
Bez problemu na gazie można jechać i nigdzie nie trzeba krążyć, żeby znaleźć stację.
Kilka lat temu to i owszem zgoda. Ale nie mówmy o historii przejazdu a o tym co jest teraz.

Potwierdzam,jak dwa lata temu jechalem na LPG do HR,zadnych klopotow nie bylo z tankowaniem i na SK,H,HR.W HR stacji coraz wiecej z LPG i cena stala za LPG,nie tak jak u nas...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2008 20:14

dodatkowo w sieci jest dużo stron www z lokalizacją stacji LPG, więc z planowaniem tankowania przez "nowicjuszy" również problemu nie ma
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.04.2008 20:14

Piotrek ..... skaro tak sądzisz to ja zwracam honor.
Fakt, z LPG nie mam teraz nic wspólnego ale za bardzo nie kojarzę sobie widoku tych stacji. Być może po prostu nie zwracałem należytej uwagi ( bo po co). Jednak na początku lat 90-tych miałem automobila na LPG ( porządna holenderska instalacja). Na Wegrzech jak chciałem zatankować to ........ trafiłem aż do jakiegoś PGR-u. Na normalnej stacji nie można było tego uświadczyć. Teraz być może jest tak jak piszesz, ale ........ No, nie, Ty wiesz lepiej.
Gandaliela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandaliela » 24.04.2008 20:15

Woka w rejonie Trogiru, tam stacjonuję
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.04.2008 21:26

Gandaliela napisał(a):stacjonuję

no to można u Gandaleli wypić ,a i pewnie noclegu w skromnej chacie na podłodze nie poskąpi :wink:
Gandaliela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandaliela » 24.04.2008 21:30

a no mozna. a jak sie nie bedziecie mieli gdzie przespac to za drzwi teznie wyrzucę :D
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

kurs walut oraz ceny paliwa - zestawienie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone