Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kurs chorwackiego

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karolina123
Autostopowicz
Kurs chorwackiego

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina123 » 21.05.2010 10:09

Witajcie! Trafiłam na to forum, bo wybieram się na wakacje do Chorwacji. W ramach przygotowań do wyjazdu kupiłam sobie Chorwacki Kurs podstawowy na dwóch płytach CD (wyd. Edgard) - naprawdę fajny, niedrogi kursik, w sam raz przed wyjazdem, żeby poznać podstawy języka potrzebne w podróży. Może komuś z Was przyda się informacja o istnieniu takiego kursiku - można go kupić w Empiku albo przez internet, z resztą najlepiej wyszukać przez Google :)
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 12.06.2010 06:58

Ja korzystam z rozmówek. Konkretnie z tych:

TE POLECAM:
http://www.allegro.pl/item1057050268_hi ... wacja.html

TYCH NIE POLECAM:
http://www.allegro.pl/item1078445880_je ... wacja.html

W pierwszej książce jest dużo zwrotów przydatnych na co dzień i dialogów, w drugiej tylko słówka bez dialogów. Poza tym, dialekt w pierwszej jest łatwiejszy bardziej potoczny. W drugiej typowo uniwersytecki, nieprzyjazny dla zwykłego turysty.
xpictianoc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) xpictianoc » 17.06.2010 18:23

Pozdrav svima :)

Chyba tu będzie najlepsze miejsce na takie pytanie, mianowicie ze względu na studia w bułgarii musiałem przerwać naukę chorwackiego na przeszło rok czasu, obecnie jestem gdzieś na b1 może ciut wyżej. Jako że piszę pracę magisterską z ostatniej wojny domowej i 99% matariałów mam po chorwacku bądź serbsku chciałbym przez lipiec odświerzyć sobie język.
Z praktyki wiem że samemu to wychodzi jak "zwykle" a wakacyjne kursy w szkole w której się uczyłem są tylko na podstawowych poziomach a1 itd Czy zna ktoś kurs chorwackiego w warszawie bądz okolice północne wschodnie na poziomie b1? Może byłby chętny do współdzielenia prywatnych lekcji w szkole CE?

Powrót do Kultura chorwacka