Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kurier do / z Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zablo
Croentuzjasta
Kurier do / z Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) zablo » 05.05.2022 19:53

Czy ktoś miał doświadczenia z usługami kurierskimi z Polski do i z Chorwacji?
Może polecić firmę, usługę.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 05.05.2022 20:04

zablo napisał(a):Czy ktoś miał doświadczenia z usługami kurierskimi z Polski do i z Chorwacji?
Może polecić firmę, usługę.

Nadawałem dokumenty do Polski DHL-em w Splicie..
Nadałem w piątek przed południem w poniedziałek były u celu..
Koszt 340 kin..
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 06.05.2022 10:02

Kilka razy korzystaliśmy z usług kurierskich. Zawsze wysyłaliśmy duże, dwudziestokilowe paczki
z Chorwacji do Polski.
Kupowaliśmy to u pośredników:
Kurierzy i eurosender.com
Wszystko sprawnie.
Raz mniej sprawnie, bo w związku ze świętem przesyłka utknęła gdzieś na trasie. Ale to już nie ich wina i ostatecznie dotarła, tyle że opóźniona.
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 06.05.2022 11:52

Ja w tym temacie spróbowałbym się kontaktować z Namo. Na pewno coś doradzi
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 06.05.2022 20:12

cropag napisał(a):
yanek37 napisał(a):Koszt 340 kin..

To koszt a południowokoreańskiej walucie? KIN?

Jakbyś pomyślał tobyś takich pytań nie zadawał..
A widocznie jesteś tępy jak łeb karpia to pytasz ...
Więc odpowiadam .... pomyliłem się..
Esc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esc » 09.06.2023 19:13

Z racji tego ze w tym roku być może pierwszy raz od ponad 10 lat nie pojade, albo pojadę autem w ktore się po prostu nie zapakuje z rodziną - to szukam różnych rozwiązań jak przewieźć rzeczy tam i być może z powrotem. Oczywiście cenniki oficjalne każdy sobie może zobaczyć ale myślę że są one po prostu zaporowe jak na cięższe rzeczy. Realnie taniej jest kupic bilet na flixbusa i nadac sam bagaz niz wysyłać kurierem (być może jest to własnie sposób).

Do czego zmierzam. Przypomina mi się jak ileś tam lat wstecz pracowałem w różnych miejscach na świecie czy to w Usa czy na wyspach Irlandia czy Anglia. W kazdym z tych miejsc był ten sam problem cholernie drogie przesyłki. A na wyspach to już w ogole był dramat poczta szła 3 tygodnie i kosztowała krocie. Ale też w kazdym z tych miejsc jak już się poznało klimat można było skorzystać z nonejmowych kurierów. Cena ich to mniej wiecej 10% ceny normalnych kurierów. Dla przykladu paczka do 30kg kosztowała 20 funtow. Ja rozumiem, że tacy przewoźnicy biora sie glownie z popytu na prace. Busy na wyspy jezdza i dowoza pracownikow z europy wschodniej i nie maja za bardzo z czym wracac. Ale czy nie ma czegos podobnego z chorwacji ? ktos drążył temat ?
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 09.06.2023 20:31

Po prostu jedź większym autem.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.06.2023 20:37

Esc napisał(a):Dla przykladu paczka do 30kg kosztowała 20 funtow. Ja rozumiem, że tacy przewoźnicy biora sie glownie z popytu na prace. Busy na wyspy jezdza i dowoza pracownikow z europy wschodniej i nie maja za bardzo z czym wracac. Ale czy nie ma czegos podobnego z chorwacji ? ktos drążył temat ?

Zerknij tutaj
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.06.2023 20:42

A może wynajmij/pożyć boxa od kogoś?
Esc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esc » 13.06.2023 21:24

te kiero napisał(a):Zerknij tutaj

O widzisz. To już wyglada dość sensownie.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies