Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kupno mieszkania w cro?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 13.08.2006 08:41

FUX napisał(a):
*p*a*t*i* napisał(a):Mając taka kasę lepiej wynająć sobie jakiś ciekawy apartamencik i siedzieć całe lato bez żadnych obowiązków (bez konieczności podlewania ogródeczka :lol: )

DOKŁADNIE TAK.

Po co Ci krowa, aby napić się mleka. O Browarze nie wspominam......

FUX

:lol: :lol: :lol: :lol:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 13.08.2006 08:53

Oj ludzie :!: Każdy ma prawo swoją kasę(czy małą,czy dużą) wydawać jak mu się podoba.Może sobie kupować krowę,browar czy motorówkę wedle swojego uznania.I myślę,że to chyba nie podlega dyskusji.Tak samo jak to że na forum są zawsze mile widziani Ci ,którzy mają do powiedzenia coś sensownego ,bez względu na to czy posiadają czy nie, wyżej wymienione dobra :lol:
Pozdrav.
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 13.08.2006 08:55

Ale My nikomu nie zaglądamy do portfela i nie wyliczamy co robi z tą kasą, tylko wyrażamy swoje opinie na temat jej spożytkowania :lol: :lol: :lol:
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 13.08.2006 10:58

Plumek napisał(a):Hehehehe! No - pomysł raczej kiepski. Po pierwsze ten ogródek, to najpierw trzeba wydrzeć skałom. Po drugie nawadniać, bo inaczej zeschnie. Po trzecie z widokiem też różnie morze być - zwłaszcza z okna ogródka

Jeśli masz taki kapitał, że po zakupie nieruchomości w Chorwacji nie będziesz musieć pracować, żeby się utrzymać (razem z ogródkiem) - to pomysł jest całkiem fajny... Ja bym się chyba zanudziła, gdybym miała dzień w dzień kopać w ogródku i nic więcej nie robić...

Hehehe. Pisząc ogródek miałm na myśli ze trzy drzewa co by cień dawały ,
nie mam zapędów rolniczych :D
Kapitału niestety nie mam jak na razie , ale coś wymyślę bo pomysłowa jestem.Też umarłabym z nudów więc myślałm o jakiejś agencji turystcznej :wink:
w końcu zdrowa konkurencja się przyda :D

Pozdrawiam Plumka
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.08.2006 15:28

Żeby nie robić Plumkowi i Vedranowi konkurencji, proponowałbym może agencję ....................... towarzyską............... :lol: :lol:

FUX
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 13.08.2006 15:40

osiołek ze Shreka napisał(a):Żeby nie robić Plumkowi i Vedranowi konkurencji, proponowałbym może agencję ....................... towarzyską...............

masz na myśli burdel?
nie , burdel odpada, nie tak dawno na Bałkanach był niezły burdel
więc chyba by się nie przyjęło :oczko_usmiech:
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 13.08.2006 16:27

Z tym "mieszkaniem" to nie jest taka całkiem głupia sprawa.
My dość często jeżdzimy na Wyspy Kanaryjskie. Raz że mamy pewne rodzinne możliwości, a ponadto to lubimy. prosze nie piszczie że szpanuje bo to nie ma sensu.
Chorwacja za "chwile" wejdzie do Unii, i ceny gruntów i nieruchomości pójdą mocno do góry.
Byc może będziemy obserwować wariant kanaryjski, tam buduje się tysiące apartamentów pod wynajem.
Budowy są finansowane z kredytów bankowych (oprocentowanie na poziomie 2,6%). Dany właściciel kupuje apartament na kredyt bankowy i od razu podpisuje umowe wieloletnią z firmą która zobowiązuje sie do wynajmowania tegoż np przez 11 miesięcy w roku, za określoną stawkę, własciciela nie obchodzi sprzątanie , naprawy i etc.
Taki system pozwala na pewien zarobek, wyższy niż lokata bankowa.
Znam ludzi z Polski którzy mają po kilka takich apartamentów.
Myśle że ten system bedzie powoli wkraczał tez do CRO.
Popatrzcie tylko co dzieje się na autostradzie do Splitu, i weźcie pod rozwage ostatnie wydarzenia w Londynie.
TU JEST BLISKO !!!!!!!
[/b]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.08.2006 17:17

Japona napisał(a):
osiołek ze Shreka napisał(a):Żeby nie robić Plumkowi i Vedranowi konkurencji, proponowałbym może agencję ....................... towarzyską...............

masz na myśli burdel?

i odpowiada
włącz na luz, Japona. Agencja towarzyska to nie zaraz burdel :wink:
Przecież nie napisałem, żeby osobiście prowadzić interes. Można doglądać. Sporo knajp należy do ludzi, którzy raz w tygodniu przyjeżdżali po kasę. Na miejscu mieli młodziaków, którzy pilnowali interesu.

Andrzej jestem
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 13.08.2006 19:44

FUX napisał(a):
Japona napisał(a):

masz na myśli burdel?

i odpowiada
włącz na luz, Japona. Agencja towarzyska to nie zaraz burdel :wink:
Przecież nie napisałem, żeby osobiście prowadzić interes. Można doglądać. Sporo knajp należy do ludzi, którzy raz w tygodniu przyjeżdżali po kasę. Na miejscu mieli młodziaków, którzy pilnowali interesu.

Andrzej jestem

No patrzcie :!: Nie wiedziałem ,że "osiołek ze Shreka" ma tak samo na imię jak ja.Oj narobiło się tych Jędrusiów na forum (i dobrze) :lol: :lol:
Pozdrav nie tylko dla Jędrusiów.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 13.08.2006 20:11

teraz w Chorwacji (nad morzem) najlepszy business, budowa-sprzedaz apartamentow
zarobek 100%

na Istri poszukiwane sa luksusowo remontowane kaminie stare istarske domky, dalej od morza

pozdrawiam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.08.2006 09:10

Japona napisał(a):
Plumek napisał(a):Hehehehe! No - pomysł raczej kiepski. Po pierwsze ten ogródek, to najpierw trzeba wydrzeć skałom. Po drugie nawadniać, bo inaczej zeschnie. Po trzecie z widokiem też różnie morze być - zwłaszcza z okna ogródka

Jeśli masz taki kapitał, że po zakupie nieruchomości w Chorwacji nie będziesz musieć pracować, żeby się utrzymać (razem z ogródkiem) - to pomysł jest całkiem fajny... Ja bym się chyba zanudziła, gdybym miała dzień w dzień kopać w ogródku i nic więcej nie robić...

Hehehe. Pisząc ogródek miałm na myśli ze trzy drzewa co by cień dawały ,
nie mam zapędów rolniczych :D
Kapitału niestety nie mam jak na razie , ale coś wymyślę bo pomysłowa jestem.Też umarłabym z nudów więc myślałm o jakiejś agencji turystcznej :wink:
w końcu zdrowa konkurencja się przyda :D

Pozdrawiam Plumka

Ależ dzięki za pozdrowienia :)
Nawet jak masz trzy drzewka, to i tak musisz je nawadniać. Co kilka dni. Trawe codziennie, jeśli ma być zieloniutka.
Akurat turystyka, to taki biznes, który rządzi się innymi prawami niż cała reszta. Ciekawi mnie tylko, czemu wiekszość, jak już wymyśli biznes w Cro, to zawsze ten turystyczny :o Chyba to łatwy chleb :o Ale próbuj :) Życzę powodzenia w interesach! :)
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 15.08.2006 12:12

Plumek napisał(a):Akurat turystyka, to taki biznes, który rządzi się innymi prawami niż cała reszta. Ciekawi mnie tylko, czemu wiekszość, jak już wymyśli biznes w Cro, to zawsze ten turystyczny

No dobra, to pytam osoby, która długo przebywa w Chorwacji .
Jeśli nie turystyka to co? Co można robić w Chorwacji poza wynajmowaniem apartamentów czy prowadzeniem własnego biura turystycznego?Wiem, że można wszystko, ale może jest na coś zapotrzebowanie? Szkoły językowe np.?
Kiedyś słyszłam , że można chodować pszczoły :wink:
ale tak się składa , że jestem uczulona :D więc to nie wchodzi w rachubę.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.08.2006 17:32

Japona napisał(a):
Plumek napisał(a):Akurat turystyka, to taki biznes, który rządzi się innymi prawami niż cała reszta. Ciekawi mnie tylko, czemu wiekszość, jak już wymyśli biznes w Cro, to zawsze ten turystyczny

No dobra, to pytam osoby, która długo przebywa w Chorwacji .
Jeśli nie turystyka to co? Co można robić w Chorwacji poza wynajmowaniem apartamentów czy prowadzeniem własnego biura turystycznego?Wiem, że można wszystko, ale może jest na coś zapotrzebowanie? Szkoły językowe np.?
Kiedyś słyszłam , że można chodować pszczoły :wink:
ale tak się składa , że jestem uczulona :D więc to nie wchodzi w rachubę.

Nie wiem, jak jest tu z hodowlą pszczół, bo się tą gałęzią rynku nie interesuję. Najlepiej to chyba zrobić sobie wcześniej badanie rynku i wejść w dziedzinę, która nie jest nam obca. A nie wymyślić sobie, że bedę chirurgiem, a mam chorobę Parkinsona... Są tu tacy, którzy robią biznes w przemyśle meblarskim, kaletniczym, spożywczym... I pewnie w wielu innych. Ostatnio widziałam w sklepie polskiej produkcji węże ogrodowe i zestawy do zraszania trawy :)
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 17.08.2006 17:21

A ja poznałam faceta, który na Wyspach Kanaryjskich chciał sprzedawac watę cukrową 8O Ludzie różne pomysły mają...Najważniejsze żeby się udało :D
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne