sdolas napisał(a):Właśnie dlatego rola wielbłąda przestałą mi odpowiadać na wakacjach.
Na te wakacje aparat ma być w kieszeni
Ale to na plenerach .... w RAWach i wogle ...
tego pizdrutem nie zrobisz ...
wolworld napisał(a):Jako Fotograf na poważnie : co nie wybierzesz nie będzie różnicy w jakości zdjęć. Jednak weź aparat znanej marki zwg np na ewentualny serwis
longtom napisał(a):... idealnie leżał w ręku.
Bea.ta napisał(a):longtom napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Weź sprzęt pomacaj, ...
Wbrew pozorom jest to b. słuszna uwaga. Mając kilka faworytów wybrałem tego jednego (Canon 60d) właśnie ze względu na na to, że idealnie leżał w ręku.
pzdr
To jest bardzo bardzo słuszna uwaga
Nie czytajcie, nie liczcie pikseli upchanych, nie słuchajcie teoretyków - tylko aparat w łapę, z normalnym obiektywem a nie bez albo jakimś naleśnikiem, potem nie będzie płaczu, że sprzęt ciężki
Swoją drogą ..... lustro z gripem i długim obiektywem i jakoś nie jojcę, że mi ciężko a jakimś mutantem wielkim nie jestem a czasem mam parę godzin robienia zdjęć i nabijania kilometrów ze sprzętem, plus cholernie ciężki statyw
Koenig napisał(a):Wstąpiłem do sklepu po pracy i akurat mogłem "pomacać" A5000. Całkiem przyzwoite wrażenie robi nawet z podstawowym obiektywem (biorąc pod uwagę moją dość podstawową wiedzę w temacie). Co prawda w sklepie kosztuje prawie 1600zł ale znalazłem w necie za 1380zł. Mieści się w moim budżecie, bo zaplanowałem na ten cel max 1500.
Pytanie czy różnica między A5000 i A6000 jest spora czy ogranicza się do drobiazgów? I czy ten obiektyw jest wystarczająco jasny?
wolworld napisał(a):Polecam Ci statyw Manfrotto Befree Carbon, wspaniały na podróże:) Lekki, niewielki, w zasadzie doskonały.
Statyw może i fajny ale kosztuje połowę ceny aparatu więc nie wiem czy autorowi się spodoba
sdolas napisał(a):Bea.ta
Ja tu mam podejście wakacyjne a Ty bardziej komercyjne a to inne światy
sdolas napisał(a):Pogrzebałem dzisiaj trochę w necie, przeryłem trochę sampli i przyznam że ... jeden wooj , aparaty bardzo podobne zdjęcia generują. Canon jakby trochę mniej szumiał na wysokiej czułości. Za to bardziej zniekształca na najmniejszej ogniskowej. Trochę do Panasa ciągnie mnie przez wizjer który w Cro raczej się przyda.
Na razie ciągle 50/50
sdolas napisał(a):Albo nawet 3 trzy .....
Dorzucę jeszcze Nikona S9900
do wcześniejszych, Canona sx-710 i Panasonica TZ-60
Powrót do FotoCroClub - dyskusja