Też masz rację , trochę jestem zepsuty przez HDR-SR11
Bawiłeś się już może w slow motion z 60kl/sek, jakieś składanie krótkich filmików ?
yzedef napisał(a): Co do oglądania... czy to 42 cale czy 55 to liczy się rozdzielczość i jakość matrycy, teraz mam telefon z matrycą 2K i filmiki w 4K wymiatają, jak idę do kina to drażni mnie ta pikseloza na ekranie .
bluesman napisał(a):yzedef napisał(a): Co do oglądania... czy to 42 cale czy 55 to liczy się rozdzielczość i jakość matrycy, teraz mam telefon z matrycą 2K i filmiki w 4K wymiatają, jak idę do kina to drażni mnie ta pikseloza na ekranie .
Ciekawe ...... nie wiedziałem co jest najważniejsze, teraz wiem, a co to rozdzielczość ?. Po uj kupować aparat zwykły np. Canon, czy lustrzankę ino telefon się liczy, im większy tym lepszy bo ludzie widzom! Pal licho zasady optyki 4 k alleluja i do przodu
Ile masz lat ? i czy nosisz okulary ?(co wiąże się z wiekiem) bo nie wiem jak s tom pikselozom bo może zamiast okularów masz teleskop Hubble-a ?:mrgreen:
Bea.ta napisał(a):Pikseloza z peselozą zaczyna się Wam mylić
Bluesman, zrozum ludzi ... czasem ktoś musi zadzwonić a nawet z najbardziej wypasionego lustra tego nie zrobi
bluesman napisał(a):To akurat rozumiem ale nie rozumiem jak można porównywać telefon z aparatem. Mam na myśli oczywiście pewną klasę i specjalizację oraz ograniczenia techniczne Z jednej strony 2k, a można robić 4k . Widocznie za stary jezdem Zawsze, od wielu lat robiłem 1k dziennie i było ok.
bluesman napisał(a):jak można porównywać telefon z aparatem
bluesman napisał(a):Bea.ta napisał(a): nawet filmami się brzydzę i nie robię jak nie muszę
Cuś za bardzo obrzydliwa jezdeś ...
Bea.ta napisał(a):bluesman napisał(a):To akurat rozumiem ale nie rozumiem jak można porównywać telefon z aparatem. Mam na myśli oczywiście pewną klasę i specjalizację oraz ograniczenia techniczne Z jednej strony 2k, a można robić 4k . Widocznie za stary jezdem Zawsze, od wielu lat robiłem 1k dziennie i było ok.
Dla mnie aparat to coś do robienia zdjęć, nawet filmami się brzydzę i nie robię jak nie muszę
Nie przeszkadza mi torba z obiektywami i zmienianie ich.
Ale znam ludzi co potrafią całe wakacje mieć na komórce i strzyka ich jakaś głębia ostrości ... a 1,8 to już całkiem, bo czemu tak mało
yzedef napisał(a):...musisz poszukać sklepu... może w EuroAGD ?, tam nie powinni robić problemu.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja