Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kupno aparatu pomóżcie.

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.03.2011 20:03

Brawo Księżniczko.

To jest coś, co dawno mnie nie spotykało, a co musi być niesamowitym przeżyciem
- oczekiwanie na wywołanie i zrobienie odbitek :D

To aż się prosi o jakąś relację :wink:

A efekt? Nie masz tam pod ręka jakiegoś skanerka albo chociaż jakiejś małpki, żeby się pochwalić?
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 15.03.2011 20:13

Ulcia - analogowe sympatie rozumiem i podzielam :D Nie znam starych korpusów nikona, ale jak ten model ma AF i TTL (pomiar światła przez obiektyw) to... nie widzę przeciwwskazań :wink:

W sumie tylko te rzeczy (plus jeszcze wizjer optyczny) są potrzebne do robienia zdjęć 8)

Skany też bym chętnie obejrzał.

Pzdr
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 15.03.2011 20:30

Ach Chłopaki!!! Co za przeżycie :lool:

Piotrze!
Bardzo chciałam się pochwalić, bo efekty są (dla mnie) niesamowite!!! Nigdy w życiu cyfrówką czegoś takiego nie zrobiłam :D No i właśnie - to przebieranie nogami w oczekiwaniu na to, co wyszło :D

Ale robiłam tym cudem portrety i nie chcę publikować twarzy osób, które raczej tego sobie nie życzą. Ale mówię Ci - jakie oczy wychodzą (no tych portretowanych, bo moje to z orbit wyszły ;) ) i w ogóle! Szok!
Następnym razem - jak znów mi pozwolą popstrykać - to zrobię coś tak, żeby można tu było pokazać :D

Rafał! :lool: (ale jestem palma kokosowa :lol: )
Ja nie miałam dotąd żadnych analogowych sympatii :D Masz rację - niewiele trzeba wiedzieć. I ten model ma AF i TTL.
Tylko, że mnie to tak podrajcowało, bo nie wiedziałam, jaki może być efekt. Z nudów poprosiłam o pożyczenie i wyszły taaakie łaaaaadne rzeczy :D

Aaaa - i do tego jak ktoś mi wmawia coś tam o czymś tam "legendarnym", to mi się genetyczny opozycjonista włącza, ale tu "legendarny dźwięk migawki" zadziałał na mnie rrrówno :lool:
Pozdrawiam Was ciepło :)
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 15.03.2011 22:40

U-la napisał(a):.. ale tu "legendarny dźwięk migawki" zadziałał na mnie rrrówno :lool:

Pewnie taki jak w "Femme fatale" (de Palmy) z Antkiem Banderasem, co nie :sm:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.03.2011 22:49

Narobiliście mi smaka, jutro kupię film do mojej 630tki ;)
tylko jak się zmieszczę na tych 36 klatkach?
:)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.03.2011 00:17

Są tacy, co do dzisiaj uwielbiają cykać prawie legendarnym Nikonem FM2, lub jego wersją tytanową.
Aparat manualny, ale....fantastycznie działający, precyzyjny i NIEZAWODNY w warunkach ekstremalnych.
Jednym z tych, którzy zawsze go wozili i może nawet nadal wożą w wysokie góry, jest jeden z najlepszych fotografów wysokogórskich - Francuz Pascal Tournaire.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.03.2011 09:34

Ulcia, pójdź dalej :lol: Velvia. Zdjęcia oglądane na ścianie to jest magia :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 16.03.2011 21:29

A ja mam Samsionka EX1
hm... niezły kieszonkowy kompakcik
godny polecenia... ale
Na razie widzę więcej inplusów niż inminusów

tylko tyle chciałem powiedzieć .. dziś

pzodro
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.03.2011 21:41

janniko napisał(a):A ja mam Samsionka EX1

Brawo Jasiu, jogibaboooo ... :wink:

A tutaj się dopisałeś? :D
Sorge
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sorge » 22.03.2011 08:43

Sprzęt... sprzęt...
Sam sprzęt nie wystarczy. Liczy się talent i aranż! Zwłaszcza na plaży...

Obrazek

:wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.03.2011 17:12

weldon napisał(a):... A tutaj się dopisałeś? :D

Oczywiście..

PS
Sprzęt sprzętem, ale nie ma idealnego za niewielkie kwote..

Gdyby tak połączyć G11 z EX1, a jeszcze lepiej G12 z EX2 (który dopiero co będzie wchodził na nasze rynki) to może i byłbym jako tako zadowolony..

Ale prawdą jest, że im bardziej wypasiony kompackik, tym większych umiejętności fotograficznych wymaga.
G11 jeszcze jako tako radził sobie w trybie "auto" (choć nie najlepiej), a już EX1... jeśli ktoś nie lubi trybu "M" (ewent. A lub S) to niech zapomni o tego typu aparatach), bo b. przeciętne zdjęcia wychodzą.
Ale jeśli przez chwilę pobawić się manualnymi ustawieniami i jeśli ktoś wie o co w tym interesie "kamon", to naprawdę umiejętności tego Szajsunga robią wrażenie.
Niestety ja nie należę jeszcze do tej grupy ludziów, co się dobrze czują w manualu.. ale się uczę.. uczę..

8)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 22.03.2011 17:31

janniko napisał(a):... to może i byłbym jako tako zadowolony..

Co Ty tak Janie wybrzydzasz i wybrzydzasz. Nie słyszałeś, że wszystkie aparaty są dobre? :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.03.2011 13:11

Sorge napisał(a):Sprzęt... sprzęt...
Sam sprzęt nie wystarczy. Liczy się talent i aranż! Zwłaszcza na plaży...

Obrazek

:wink:

...ale nie tylko na plaży

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.03.2011 13:20

To ja też się dołączę ... Jak (nie) robić ... :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.03.2011 13:55

Jacek S napisał(a):Obrazek

Mam taki efekt w swoim nowym eiksiejeden, który wyostrza centrum kadru i rozmywa to co poza centrum!
Tutaj (na tym zdjenciu) by sie przydał jakwsamraz!
U mnie umieszczony on jest w aparacie w grupie "filtry inteligientne" i nazywa się nie wiedzieć czemu "miniaturka"
Pokażę jak pstryknę.. :)
:sm:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Kupno aparatu pomóżcie. - strona 46
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone