Jacek S napisał(a)::D
Fata - tyle pisania i nic konkretnego Dzięki
No przepraszam...
Z takimi wątkami tak bywa.
Ale za to w innych wątkach masz sporo konkretów ode mnie.
Jacek S napisał(a)::D
Fata - tyle pisania i nic konkretnego Dzięki
Sorge napisał(a):Fujifilm FinePix HS10
Fujifilm FinePix S200EXR
weldon napisał(a):Jeżeli nowe, to:Sorge napisał(a):Fujifilm FinePix HS10
Fujifilm FinePix S200EXR
S200 ma lepszy zakres tonalny, ale nie ma filmów HD, ruchomego wyświetlacza i ma mniejszy zakres ogniskowych.
HS10 ma szeroki kąt może nie mistrzowski, ale za to zaj..cie szeroki, świetną długą ogniskową, macro, oczywiście filmy full HD, wyświetlacz ruchomy i większy, oraz niezłą stabilizację.
Obydwa są trochę wymagające - tzn. same zdjęcia nie zrobią, ale za to,
jak się trochę podedukujesz, to nic im nie podskoczy, nawet większość tanich luster z kitami.
S200 jest też sporo cięższy i większy - musiałbyś pomacać.
Natomiast, jeżeli to pod wyjazdy wakacyjne, to masz też takiego Panasa na giełdzie, poprzednika FZ100 zdaje się
- ale to już tam się wczytasz w szczegóły.
iwc1 napisał(a):Posłuchaj Weldona bo On naprawdę przykłada się do odpowiedzi a tak będziesz miał 100 propozycji i wrócisz do punktu wyjścia.
Sorge napisał(a):No OK... Uffff...
Udało mi się dobrnąć do końca tego fascynującego tematu!
I wiecie co...? Dalej nie wiem jaki aparat mam kupić!
Sorge napisał(a):Dobra... Tak serio - chcę kupić aparat hybrydowy do ok. 1500,- zł.
Wielkiego talentu do robienia zdjęć raczej nie mam. Chęci do targania torby ze szpejem fotograficznym też nie ...Chciałbym jednak coś lepszego. Myślę, że jak dla mnie "hybryda" to będzie "to" lub nawet aż nadto.
janniko napisał(a):
Zobacz sobie zdjęcia, które Weldon i Mariusz wykonali HS10 i sam zdecyduj. Mnie przekonują, są naprawdę niezłej jakości!
I to mi wystarczy.
Bo tak jest.janniko napisał(a):Ale Wieldonie, nie zgodzę się z tym utartym i wyświchtanym powiedzonkiem, że "body jest mało ważne", że "najważniejsze, to szkło" itp.
Dla Janusza też ...janniko napisał(a):Dla amatorów (like me) bardzo ważna jest puszka.
Tym się zainteresujjanniko napisał(a):Dziś, jeśli już lustro, to kupiłbym coś znacznie-znacznie mniejszego, nawet kosztem jakości zdjęć, bo za cholerę nie odnajduję w sobie pasji targania ciężarów (torba z artykułami fotograficznymi itp), nawet jeśli potem miałbym wygrać konkurs roku w kategorii "złota matryca".
Zły przykład. Przecież wiesz, że dobry fotograf to i z obcasa fotkę strzelijanniko napisał(a):Zobacz sobie zdjęcia, które Weldon i Mariusz wykonali HS10 i sam zdecyduj. Mnie przekonują, są naprawdę niezłej jakości!
Jacek S napisał(a):Szanowny Panie Janie!
Jacek S napisał(a):Na wstępnie prosiłem o trochę czasu do namysłu.
Jacek S napisał(a):Teraz mnie Poganiasz.
Jacek S napisał(a):A na końcu Piszesz żeby kupujący dobrze się zastanowił.
Gdzie sen?
Gdzie logika?
Powrót do FotoCroClub - dyskusja