Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kuny w Warszawie - wiem ze było ale....

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 08.08.2005 11:09

nie mogę chorobcia znaleźć.... gdzie w Wawie można kupić kuny po dobrym kursie - chce wziąść troche na pierwsze tankowanie i na winiety (bede wjezdzał do Cro nad ranem. Dzieki za odp.
hannulcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hannulcia » 08.08.2005 14:12

Galeria Mokotów ale nie wiem jaki w tej chwili jest kurs
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 08.08.2005 14:21

Wiem, że było - ale napiszę.
Za benzynę zapłać kartą i to najlepiej jeszcze w Słowenii. Zresztą gdzie być nie płacił to kartą. W bankomacie w Splicie (wliczając w to prowizję) za 1 HRK wyszło mi 0,58 PLN.
Na pewno nie warto kupować kun w Polsce - ale to już klasyk wśród postów na forum. Potrzebujesz gotówki na początek - kup euro i wymień. Tylko nie przy autostradzie - niby po 7,23, a po obcięciu prowizji - po 7.
Wróciłem 02.08.
PZDR
F.
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 08.08.2005 16:59

A czy te kantory na granicy są cąłodobowe??? I jaki tam jest kurs????Będę wjeżdzał do Chorwacji albo wczesnie rano albo jeszcze w nocy i szukanie w Zagrzebiu kantoru całodobowego nie za bardzo mi sie jakoś widzi. W galerii kurs po 0,62 więc troszke sporo.... ale... ktoś kiedyś coś pisał o kantorze na Grochowskiej z dobrym kursem??? A co do paliwa jade na LPG więc tankowanie na Słowenii raczej odpada....
appaloosa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) appaloosa » 08.08.2005 17:13

Tomek O. napisał(a):A czy te kantory na granicy są cąłodobowe??? I jaki tam jest kurs????Będę wjeżdzał do Chorwacji albo wczesnie rano albo jeszcze w nocy i szukanie w Zagrzebiu kantoru całodobowego nie za bardzo mi sie jakoś widzi. W galerii kurs po 0,62 więc troszke sporo.... ale... ktoś kiedyś coś pisał o kantorze na Grochowskiej z dobrym kursem??? A co do paliwa jade na LPG więc tankowanie na Słowenii raczej odpada....

Weź karty płatnicze (jakiekolwiek :Visa, Maestro) nie bierz zadnych kun,moze kilka euro wszedzie zapłacisz karta lub ew wyciągniesz z bankomatu(mnie wyniosło 0,57 )Nie potrzeba Ci zadnego kantoru.Na autostradzie w chorwacji zapłacisz kartą (na pierwszy odcinek do Zagrzebia potrzeba ok 2 euro)potem do Zadaru ok 100 kun(płaciłam kartą )Co do LPG :nie ma w Austrii a w Słowenii w Mariborze jest jedna stacja(przyjmuje karty tylko Maestro/Master Card-nieczynna w niedziele ,w dni powszednie czynna do 19 a w sobote do 12)W Chorwacji tuz za Zagrzebiem na autostradzie jest LPG nie ma sensu jezdzic po Zagrzebiu i szukać stacji -chociaż nam sie udało znalesc)Im niżej tym więcej stacji
Kinia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kinia » 09.08.2005 09:29

Ja to dokładnie sprawdziłam i najlepszy kurs kuny w całej Warszawie, jest w Galerii Mokotów, aktualny kurs sprzedaży to 0,62.
Polecam ten kantor mają stos walut i dobre kursy, z tym, że euro mają drogie, najtaniej kupisz w kantorze w intraco.
Aktualne kursy na stronach internetowych masz właśnie tylko w Galerii i w Intraco w pozostałych kantorach są spore rozbierzności.
Pozdrawiam,

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone