Lawliet napisał(a):Można jeszcze spróbować zmienić miesiąc rozliczeniowy tak aby "zmiana" następowała podczas wyjazdu. Wtedy jest szansa na podwojenie limitu czyli 400E. Osobiście nie próbowałem, wyjazd dopiero przede mną.
rocker napisał(a):empire13 napisał(a):Można korzystać z obu kart.
Ja w tym roku używam revoluta i Curve.
to że można to ja wiem tylko Revolut jeśli masz wersję darmową to limit wypłat z bankomatów to 800zł na miesiąc, potem dobija już prowizja, to samo z płaceniem w weekendy tą kartą. (na tych transakcja właśnie zarabiają i dlatego jest darmowy).
Pozostaje mi samemu się przekonać
buona sera napisał(a):PKO BP, w apce na tel otworzyłem konto wielowalutowe w kunach.
Wszystkie bankomaty w tym wskazany erste bank doliczały wczoraj prowizję za wypłatę.
Najniższa prowizja wyszła w raifaisen - 22 kn. W innych ok 30 kn.
Każdy bankomat proponuje przeliczenie na złotówki - tu się nie zgadzamy i wypłacamy bez przeliczenia na złotówki. W przypadku 1000 kn różnica to 60 zł i więcej.
Przy okazji dziękuję za polecenie wskazanego powyżej konta wielowalutowego i kantoru do konta w PKO BP - nie wiedziałem że jest taka opcja, a już zaoszczędzone 300 zł dzięki temu.
Edit: Nie próbowałem w OTP bo akurat był nieczynny - jak spróbuje to dam znać.
vin napisał(a):Już był ten pomysł na forum, ale chyba poza jednym forumowiczem wszyscy inni dyskutanci stwierdzili, że to niemożliwe, a żadnej odpowiedzi od niego już potem nie było chyba. Masz jakieś potwierdzone źródło, że tak się da? Bo chętnie też bym skorzystał, ale póki co nie znalazlem takiej możliwości.
Lawliet napisał(a):vin napisał(a):Już był ten pomysł na forum, ale chyba poza jednym forumowiczem wszyscy inni dyskutanci stwierdzili, że to niemożliwe, a żadnej odpowiedzi od niego już potem nie było chyba. Masz jakieś potwierdzone źródło, że tak się da? Bo chętnie też bym skorzystał, ale póki co nie znalazlem takiej możliwości.
Powiem Ci po powrocie czy działa.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne