Alauda napisał(a):Odświeżam delikatnie temat. Jak w tym roku wygląda sprawa z PKO konto wielowalutowe w kunach? Nie ma żadnych istotnych zmian?
semen74 napisał(a):Jedna wazna rzecz dla konta wielowalutowego w pkobp, przy otwarciu większej ilości walut (w moim przypadku euro, korony i kuny) trzeba ustawić walutę główną, u mnie pomimo tego, że miałem konto zasilone kunami, ściagalo w bankomacie z polskiego. Inaczej to się ustawia w IOS i Androidzie. Przecwiczylem wiele bankomatów i tylko z Erste Bańka bez prowizji Stari Grad w Marinie, ZB prowizja 22kuny.
Bravik napisał(a):niuniek napisał(a):Bravik napisał(a):
Ludzie, przecież dostaliście alternatywne wyjścia jak na tacy. Tym bardziej, że bankomaty np. OTP Banka są praktycznie wszędzie. Jak takowego nie ma, są inne bankomaty bez tej dopłaty.
Wczoraj wypłacałem z Raiffeisenbank Hrvatska, policzyło bez prowizji, po 0,588. Dzięki kolego.
Nie ma za co. Sprawdziłem jeszcze te bankomaty: OTP Banka, Angram Banka, SperBank i Hrvatska poštanska banka (HPB) oraz bankomaty MoneyGet. Jeszcze tydzień temu nie pobierały żadnej dodatkowej opłaty. Jak jest dzisiaj - na to muszą odpowiedzieć inni. Ja już swoją Chorwację w tym roku zaliczyłem.
semen74 napisał(a):Jedna wazna rzecz dla konta wielowalutowego w pkobp, przy otwarciu większej ilości walut (w moim przypadku euro, korony i kuny) trzeba ustawić walutę główną, u mnie pomimo tego, że miałem konto zasilone kunami, ściagalo w bankomacie z polskiego. Inaczej to się ustawia w IOS i Androidzie. Przecwiczylem wiele bankomatów i tylko z Erste Bańka bez prowizji Stari Grad w Marinie, ZB prowizja 22kuny.
rocker napisał(a):zbliża się czas wyjazdu i zastanawiam się nad sposobem płacenia i wypłacenia pieniędzy.
posiadam konto mBank i otworzone konto w Kunach ( w chwili obecnej kurs 0,61zł) dodatkowo mam Revolut'a z kontem w HRK(kurs dziś 0,60zł). I tu się zastanawiam co robić? czym płacić? ma ktoś może podobne opcje i testował? jeśli nie pozostaje mi przetestować za tydzień
empire13 napisał(a):Można korzystać z obu kart.
Ja w tym roku używam revoluta i Curve.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne