niuniek napisał(a):Może to jest tak, że koleżanka gusia- s wybierała, jak pisała 15.07. a pisano również , że ta prowizja weszła na dniach i mogła się jeszcze załapać na nienaliczanie 22 kun?
anakin napisał(a):Odpowiedź z banku Pekao S.A.
Szanowny Panie,
przy "Koncie Przekorzystnym" w przypadku wpływu na rachunek w poprzednim miesiącu kalendarzowym wynagrodzenia lub innych regularnych zasileń na kwotę jednorazowo min 500 zł (z wyłączeniem wpłat gotówkowych, wpływów z tytułu rozliczenia depozytów terminowych lub udzielonych kredytów i pożyczek oraz przelewów pomiędzy rachunkami własnymi klientów) oraz dokonania w poprzednim miesiącu kalendarzowym minimum jednej transakcji bezgotówkowej kartą debetową wydaną przez Bank Pekao S.A. lub PeoPay, w kolejnym miesiącu kalendarzowym bank nie pobierze opłat za pierwsze 2 transakcje wypłaty gotówki z obcych bankomatów w kraju i za wszystkie wypłaty gotówki z bankomatów za granicą.
W przypadku Eurokonta Aktywnego Plus, wypłata gotówki kartą debetową z bankomatów banków grupy UniCredit za granicą wynosi 0 zł.
Pytałem o te dwa konta, bo syn ma Przekorzystne i zastanawiałem się czy nie przelać na czas urlopu kasy na jego konto.
Niclaus napisał(a):Bank Pekao S.A.
konto - Eurokonto 24 PLUS
karta - Maestro
Pani z infolinii pekao przed chwilą bez wątpliwości potwierdziła, że wypłaty w bankomatach grupy Unicredit (np. Zagrebacka Banka) ciągle nie podlegają prowizji.
niuniek napisał(a):Niclaus napisał(a):Bank Pekao S.A.
konto - Eurokonto 24 PLUS
karta - Maestro
Pani z infolinii pekao przed chwilą bez wątpliwości potwierdziła, że wypłaty w bankomatach grupy Unicredit (np. Zagrebacka Banka) ciągle nie podlegają prowizji.
Dwa posty wyżej, jest napisane, że jednak pobiera. Mi też pani w banku tak powiedziała, ale jak widać życie pokazuje inaczej. Zresztą nie tylko kolega Bravik to potwierdza, ale inne osoby również.
empire13 napisał(a):No to ja bym sprawdził tabele prowizji itp. Jeśli gdziekolwiek jest napisane, że wypłaty z bankomatach grupy UniCredit są za free, to można składać reklamację.
Rozmowy infolinii też są nagrywane. Na tej podstawie też można składać reklamacje.
Bravik napisał(a):Niclaus, empire 13, niuniek, marcello 78
Zastanawiam się po co są to dywagacje?
Bravik napisał(a):Opłata pobierana przez ZB zasadniczo nie jest prowizją, gdyż jest wielkością stałą, niezależną od kwoty wyciąganego cashu. Wynosi zawsze 22 kuny i tyle. To bardziej opłata manipulacyjna.
Bravik napisał(a):A że na opłatę tą żadnego wpływu nie ma Pekao SA
Bravik napisał(a):Dla zainteresowanych we wcześniejszych postach podałem nazwy kilku banków, w których nie są pobierane żadne dodatkowe opłaty