Tak, pierwszy miesiąc jest traktowany tak, jakby warunki były spełnione
wikol napisał(a):No i fajnie. Wg mnie konto Przekorzystne może konkurować z Revolutem.
anakin napisał(a):Eurokonto Aktywne Plus. Pekao S.A. Płatność kartą 0, 59 hrk. Wypłata w bankomacie 0,63 PLN/1 HRK
Szok! W życiu nie było takiego przelicznika. Wypłata oczywiście w Zagrebacka Banka (Novalja).
Janusz Bajcer napisał(a):wikol napisał(a):No i fajnie. Wg mnie konto Przekorzystne może konkurować z Revolutem.
Całkiem możliwe, że to Revolut uruchomił Konto Przekorzystne ...
Cropidło napisał(a):Witam.
Dla osób udających się na wyspę Korcula.
Na wyspie nie ma ani jednego bankomatu ZaBa.
Pozostałe oferują przelicznik ok.0,65.
Pozdrawiam.
Marek P.
Bravik napisał(a):Wczorajsze kursy - karta MasterCard do konta Przekorzystnego w Pekao SA .
kuna z bankomatu ZaBa w Metkovič - 0,586 PLN
bośniacka marka BAM z bankomatów UniCredit w Čaplijnie i w Sarajewie - 2,21 PLN.
Nic dodać , nic ująć.
Notabene - bank UniCredit jest bardzo popularny w BiH - wszędzie pełno ich bankomatów.
sergiuszchojnacki napisał(a):Bravik napisał(a):Wczorajsze kursy - karta MasterCard do konta Przekorzystnego w Pekao SA .
kuna z bankomatu ZaBa w Metkovič - 0,586 PLN
bośniacka marka BAM z bankomatów UniCredit w Čaplijnie i w Sarajewie - 2,21 PLN.
Nic dodać , nic ująć.
Notabene - bank UniCredit jest bardzo popularny w BiH - wszędzie pełno ich bankomatów.
Też karta MasterCard - konto Przekorzystne w Pekao SA. W Orebicu najtaniej w w bankomacie ZaBa przy dużym Konzumie, ale aż 0,63 PLN za kunę. Wybierałem opcję bez konwersji. Nie wiem skąd takie tanie przeliczenia w innych miejscach. Generalnie większość bankomatów w Orebiciu oferowała kunę po 0,65 PLN, a bankomat przy markecie Tommy bandycki przelicznik 0,75 PLN.
Następnym razem nie będę słuchał bajek o korzyściach kont walutowych, ale zakupię dużą ilość kun na wyjazd w kantorach w Polsce. Trochę oldschool, ale chyba pewniejsze niż jakieś lewe bankomaty w Chorwacji.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne