napisał(a) czarna.perla » 30.07.2019 22:00
Mam konto za zero w pko bp. W aplikacji iko konta walutowe między innymi w kunach. Kurs taki sobie, na pewno lepszy niż w kantorach. Zakup walut i płacenie kartą jest bardzo proste ale niestety nie mogę wypłacić pieniędzy z bankomatu. Wczoraj byłam zmuszona sprzedać w kantorze euro by mieć jakiekolwiek kuny choćby na lody czy parking.
Próbowałam wypłacać w bankomatach Euronet ale nie zakonczyłam transakcji bo bankomat policzył ponad 670 zł za 1000 kun.
W innych bankomatach liczyło 640 zł za 1000 min.
Zgodnie z informacją z banku jedyny koszt jaki powinnam ponieść to prowizja 3% czyli przy 1000 kun powinno to być ok 18 zł. W takim razie nie powinno to być więcej niż 610 zł. Aktualny kurs 5.90.
Próbowałam wypłacić w zagrebacka banka ale nie dość że liczyło 640 zł (nie mam pojęcia czy w tym była już ta prowizja czy nie) to finalnie dostałam komunikat, że nie wypłaci bo nie mam środków na koncie. Środki oczywiście były.
W jakich bankach wypłacacie kuny kartą visa pko bp?
Już nie mam walut które mogłabym sprzedać w kantorze a kuny będą potrzebne bo jest wiele miejsc, w których nie można płacić gotówką. Szczerze powiem, że bardzo mnie to martwi bo taniej wyszłoby gdybym kupiła kuny w kantorze w Polsce.