Martinb33 wszystko się zgadza.
pekao.com.pl/binsource/f/50/27/6/bin_P1K0cda4da12dfb676e450276,ATTACHMENT,PL,1,20,0/Taryfa_Prowizji_i_Oplat_rachunki.pdf
Sam wczoraj analizowałem Pekao i z tego co ja wyliczyłem to doszedłem do takich wniosków:
Analizowałem dodatkowo właśnie konto w Pekao SA gdzie wiele osób chwali raz za wypłaty z bankomatów a dwa za przeliczanie przy płatnościach. Faktycznie konto jest za free i karta za free ale jest mały szczegół:
1. Prowadzenie rachunku płatniczego (opłata pobierana z góry za kolejny miesiąc) - 6,00 zł lub 0,00 zł *2
2. wypłaty za granicą w tym transgraniczne transakcje płatnicze przy użyciukarty debetowej do płatności gotówkowych (od kwoty transakcji) - 2% min 5,00 zł lub 0,00 zł *9
*2 to W przypadku wpływu na rachunek w poprzednim miesiącu kalendarzowym wynagrodzenia lub innych regularnych zasileń na kwotę jednorazowo min 500 zł (z wyłączeniem wpłat gotówkowych,
*9 W przypadku wpływu na rachunek w poprzednim miesiącu kalendarzowym wynagrodzenia lub innych regularnych zasileń na kwotę jednorazowo min 500 zł (z wyłączeniem wpłat gotówkowych.
Czyli w moim przypadku niestety oferta kiepska bo nie będę specjalnie jeszcze u pracodawcy zmieniał konta. Chyba że coś źle doczytałem w cenniku.
Może użytkownik Hercklekot coś sprostuje bo widać tematyka tego banku jest mu znana