Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kuny najlepiej z bankomatu?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablosnet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablosnet » 14.06.2013 13:45

W mBanku przy Mastercard Debit Gold nie ma opłat za wypłaty z bankomatów poza granicami.
Proponuję wziąć tą kartę na wyjazd.
Pozdrawiam.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 14.06.2013 18:57

dokładnie albo Gold albo World i po sprawie :)
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 14.06.2013 21:01

tyle tego ,że już się pogubiłem to która obecnie z kart debetowych do wypłaty kun w bankomatach jest najlepsza???
pablosnet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablosnet » 14.06.2013 21:16

raulinio75 napisał(a):tyle tego ,że już się pogubiłem to która obecnie z kart debetowych do wypłaty kun w bankomatach jest najlepsza???

Debetowa to Mastercard Debit Gold, ta co kolega podał wcześniej czyli World to jest kredytowa.
PS. Zerknij sobie na stronę banku co by się przekonać na własne oczy :)

Pozdro
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 15.06.2013 09:28

Witajcie,

A co sądzicie z Alior Sync - tam piszą wszystko za free łącznie z wypłatami z bankomatów poza granicą.

Wszystko za zero. Tak pięknie,że aż nieprawdopodobnie. Macie jakieś doświadczenia z tym bankiem ? ktoś używa i wskaże ewentualne haczyki !

Pozdrawiam
Piotr
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 15.06.2013 09:34

pisałem dość sporo w różnych wątkach o Alior Sync, ja osobiście używam tego konta około roku i jestem zadowolony a w związku z tym iż prowadzili bezpłatne bankomaty na całym świecie od 1 kwietnia 2013 właśnie kartę z tego banku zabieram na wakacje :) na ich stronie możesz sobie porozmawiać na czacie z konsultatnem, kolega z forum też założył tam konto na wakacje po rozmowie z nimi
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2013 10:15

Kilka lat temu na pierwszy wyjazd do Cro znajomy z banku namówił mnie na dodatkowe konto w PKO BP "Konto bez granic"
w 2012 za każdy wypłacony tysiak ze ściany płaciłem 540 pln :oczko_usmiech:
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... ez-granic/
i tak już pozostało :mrgreen:
Piotr-B
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr-B » 15.06.2013 11:00

Witam

Posiadam konto w Alior Sync i jestem bardzo zadowolony.
Rozmawiałem na czacie z konsultantem i potwierdził, że brak jest opłat za płatności i wypłatę. Nie jest też nic pobierane za przewalutowanie.
Jak to będzie w praktyce przekonam się już 1 lipca.

Pozdrawiam
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 15.06.2013 11:13

Dobry myk zrobili w tym Alior Sync, że przed wakacjami wprowadzili bezpłatne płatności i wypłaty za granicą ....

Natomiast w mbanku pobierana jest prowizja 3%, miniumalna prowizja 9 zł. Jeżeli macie włączoną usługę wypłaty we wszystkich bankomatach na świecie to wydaje mi się , że żadnych opłat przy płatności nie ma ale co miesiąc kasują za to 5 zł a w sync za free
pablosnet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablosnet » 15.06.2013 11:46

Idziol napisał(a):Dobry myk zrobili w tym Alior Sync, że przed wakacjami wprowadzili bezpłatne płatności i wypłaty za granicą ....

Natomiast w mbanku pobierana jest prowizja 3%, miniumalna prowizja 9 zł. Jeżeli macie włączoną usługę wypłaty we wszystkich bankomatach na świecie to wydaje mi się , że żadnych opłat przy płatności nie ma ale co miesiąc kasują za to 5 zł a w sync za free

Jeżeli chodzi i mban- prowizja 3% to się zgadza.
Opłata 9 zł nie jest pobierana przy karcie MC Debit Gold. Opłata za tą kartę to 9,9 miesięcznie (chyba, że dokonasz transakcji na 2 000 zł to zwracają).
Dodatkowo posiadając tą kartę masz ubezpieczenie podróżne (koszty leczenie i transportu oraz NNW).
Jak ktoś nie chce zmieniać konta to niech sobie nawet na sam wyjazd zamówi tą kartę.

Pozdro
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 15.06.2013 12:51

pablosnet napisał(a):
Idziol napisał(a):Dobry myk zrobili w tym Alior Sync, że przed wakacjami wprowadzili bezpłatne płatności i wypłaty za granicą ....

Opłata 9 zł nie jest pobierana przy karcie MC Debit Gold. Opłata za tą kartę to 9,9 miesięcznie (chyba, że dokonasz transakcji na 2 000 zł to zwracają).
Dodatkowo posiadając tą kartę masz ubezpieczenie podróżne (koszty leczenie i transportu oraz NNW).
Jak ktoś nie chce zmieniać konta to niech sobie nawet na sam wyjazd zamówi tą kartę.

Pozdro

można aktywować sobie również pakiet do ekonta - classic lub active. wtedy masz również wypłaty bez prowizji.
ale mBank pobiera opłatę 2% za przewalutowanie. z tymże jak zauważyłem ostatnio, banki które nie posiadają opłaty za przewalutowanie mają nieco wyższy kurs Euro. np PEKAO SA nie pobiera żadnych opłat, jeśli wypłacisz w Zagrebacka Banka (oba należą do UniCredit). ale kurs dzisiejszy sprzedaży euro tam to 4.369. w mBanku 4.352
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 15.06.2013 13:28

KrisM napisał(a):
pablosnet napisał(a):

Pozdro

można aktywować sobie również pakiet do ekonta - classic lub active. wtedy masz również wypłaty bez prowizji.
ale mBank pobiera opłatę 2% za przewalutowanie. z tymże jak zauważyłem ostatnio, banki które nie posiadają opłaty za przewalutowanie mają nieco wyższy kurs Euro. np PEKAO SA nie pobiera żadnych opłat, jeśli wypłacisz w Zagrebacka Banka (oba należą do UniCredit). ale kurs dzisiejszy sprzedaży euro tam to 4.369. w mBanku 4.352

to chyba się nie oplaca bo dzisiaj w kantorze sa po 4,25
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 15.06.2013 18:19

to chyba się nie oplaca bo dzisiaj w kantorze sa po 4,25[/quote]
zgadza się - ale pamiętaj, że skup euro w chorwacji jest również po zaniżonej cenie. więc czy Ty kupisz tu taniej euro, czy bank Ci sprzeda trochę drożej to i tak na jedno praktycznie wychodzi
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 15.06.2013 20:00

dzisiaj troszke podzwoniłem i popytałem a wiec konto pestige w eurobanku wszystkie wypłaty z bankomatów oraz płatności za granicą za darmo !!!!! Konto godne polecenia !

0 zł za prowadzenie konta, wystarczy, że: miesięczne wpływy na konto wyniosą min. 3000 zł lub
średnie miesięczne saldo konta wyniesie min. 50 000 zł lub
rachunek jest wykrzystywany do spłaty rat pożyczki/kredytu
na kwotę min. 30.000 zł, udzielonego przez eurobank

oprocentowanie konta 2,0% niezależnie od wysokości salda i bez utraty odsetek przy wpłatach i wypłatach (promocja obowiązuje do 31.08.2013r.)
0 zł za przelewy zwykłe i zlecenia stałe w placówce, w serwisie eurobank online oraz przez Telefon
0 zł za wypłatę gotówki w dowolnym bankomacie w Polsce
0 zł za wypłatę gotówki w dowolnym bankomacie za granicą
0 zł za wydanie karty debetowej
0 zł za posiadanie karty – jeśli na rachunku zostaną rozliczone minimum trzy transakcje bezgotówkowe w miesiącu to do 15 dnia miesiąca następnego otrzymasz zwrot naliczonej opłaty
możliwość uruchomienia limitu w koncie, nawet do 100 000 PLN
możliwość założenia konta dla dziecka
sprawdź porady eksperckie dotyczące kont w sekcji doradzamy
możliwość otrzymania karty debetowej do konta od ręki - bank wydaje kartę do konta podczas jednej wizyty w placówce dzięki czemu możesz od razu z niej korzystać
środki zgromadzone na koncie są gwarantowane przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny
bądź na bieżąco dzięki powiadomieniom SMS i e-mail
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 15.06.2013 20:16

To Aliorem warto zainteresować się choćby na wakacje.
Chyba się skuszę, dzięki Croanie (wakacyjni mieszkańcy Chorwacji) :)

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Kuny najlepiej z bankomatu? - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone