W mBanku przy Mastercard Debit Gold nie ma opłat za wypłaty z bankomatów poza granicami.
Proponuję wziąć tą kartę na wyjazd.
Pozdrawiam.
raulinio75 napisał(a):tyle tego ,że już się pogubiłem to która obecnie z kart debetowych do wypłaty kun w bankomatach jest najlepsza???
Idziol napisał(a):Dobry myk zrobili w tym Alior Sync, że przed wakacjami wprowadzili bezpłatne płatności i wypłaty za granicą ....
Natomiast w mbanku pobierana jest prowizja 3%, miniumalna prowizja 9 zł. Jeżeli macie włączoną usługę wypłaty we wszystkich bankomatach na świecie to wydaje mi się , że żadnych opłat przy płatności nie ma ale co miesiąc kasują za to 5 zł a w sync za free
pablosnet napisał(a):Idziol napisał(a):Dobry myk zrobili w tym Alior Sync, że przed wakacjami wprowadzili bezpłatne płatności i wypłaty za granicą ....
Natomiast w mbanku pobierana jest prowizja 3%, miniumalna prowizja 9 zł. Jeżeli macie włączoną usługę wypłaty we wszystkich bankomatach na świecie to wydaje mi się , że żadnych opłat przy płatności nie ma ale co miesiąc kasują za to 5 zł a w sync za free
Jeżeli chodzi i mban- prowizja 3% to się zgadza.
Opłata 9 zł nie jest pobierana przy karcie MC Debit Gold. Opłata za tą kartę to 9,9 miesięcznie (chyba, że dokonasz transakcji na 2 000 zł to zwracają).
Dodatkowo posiadając tą kartę masz ubezpieczenie podróżne (koszty leczenie i transportu oraz NNW).
Jak ktoś nie chce zmieniać konta to niech sobie nawet na sam wyjazd zamówi tą kartę.
Pozdro
KrisM napisał(a):pablosnet napisał(a):Idziol napisał(a):Dobry myk zrobili w tym Alior Sync, że przed wakacjami wprowadzili bezpłatne płatności i wypłaty za granicą ....
Jeżeli chodzi i mban- prowizja 3% to się zgadza.
Opłata 9 zł nie jest pobierana przy karcie MC Debit Gold. Opłata za tą kartę to 9,9 miesięcznie (chyba, że dokonasz transakcji na 2 000 zł to zwracają).
Dodatkowo posiadając tą kartę masz ubezpieczenie podróżne (koszty leczenie i transportu oraz NNW).
Jak ktoś nie chce zmieniać konta to niech sobie nawet na sam wyjazd zamówi tą kartę.
Pozdro
można aktywować sobie również pakiet do ekonta - classic lub active. wtedy masz również wypłaty bez prowizji.
ale mBank pobiera opłatę 2% za przewalutowanie. z tymże jak zauważyłem ostatnio, banki które nie posiadają opłaty za przewalutowanie mają nieco wyższy kurs Euro. np PEKAO SA nie pobiera żadnych opłat, jeśli wypłacisz w Zagrebacka Banka (oba należą do UniCredit). ale kurs dzisiejszy sprzedaży euro tam to 4.369. w mBanku 4.352
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne