Miken77 napisał(a):PETERENZO napisał(a):W banku Splitska Banka dokładnie o 19:14 kurs 1PLN = 1,7226 HRK
Mam w planie wymienić ojro na kuny w jednym z banków w Cakovcu. W Zagrebacka Banka płacą dzisiaj 7,44 HR za 1 ojro. Przy obecnym kursie PLN/EUR, to ok. 0,56 PLN za 1 HRK...ale do rzeczy...czy w banku wołano od Ciebie paszport?
kropi napisał(a):Dowiedz sie w Nordei jakie masz oplaty za korzystanie z karty za granica. W eurobanku wyplata z bankomatu kosztuje 5 zlotych niezaleznie od kwoty,transakcje bezgotowkowe sa bez prowizji.
3grosze napisał(a):kropi napisał(a):Dowiedz sie w Nordei jakie masz oplaty za korzystanie z karty za granica. W eurobanku wyplata z bankomatu kosztuje 5 zlotych niezaleznie od kwoty,transakcje bezgotowkowe sa bez prowizji.
hmm wypłaty w bankomacie - 3% + 1% minimum 15 zł za przewalutowanie (przewalutowanie z kun na euro i z euro na zł)
płatność kartą - 1% za przewalutowanie
zubek59 napisał(a):Słuchajcie. Mam pytanie. Czy nie lepiej w Polsce od razu kupić kuny, czy lepiej wziąć euro i tam wymienić? Rok temu miałem trochę PL i trochę EUR i po prostu wymieniałem w kantorze:) Dzięki:)
kropi napisał(a):Najprościej - wziąć awaryjnie w kieszeń te 50 euro, kuny wyciągnąć z bankomatu, gdzie się da płacić kartą a nie truć sobie wakacje różnicą kursu na drugim miejscu po przecinku...
kropi napisał(a): gdzie się da płacić kartą a nie truć sobie wakacje różnicą kursu na drugim miejscu po przecinku...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne