Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kultura jazdy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.11.2014 14:15

w tym roku pod względem zdarzeń na drodze urlop minął naprawdę przyjemnie;
na zaliczone ponad 4tysie km i 6 krajów, spotkaliśmy się 1 raz z dziwnym zachowaniem niestety naszego rodaka, kierowcy autobusu, którego przypadek opisałem tutaj (kierowców albańskich nie wliczam :mrgreen: )

btw: do polskich drogowych hydraulików przetykających korki sił już nie mam, jakie oni mundre, a nie jakieś tam zamki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.11.2014 14:34

Mam nagrane kamerką trzech debili na kieleckich numerach, które jechały w grupie i kurczowo, nie zważając na nic musiały trzymać się w grupie...jełopy nie patrzyły zupełnie na nic - innych uczestników, tłok itd...cel był jeden - dotrzymać pozostałym kroku co by później mógł z miną wytrawnego kierowcy wspomnieć przy wódeczce jaki to on był dzielny...jeden z tych debili - w Octavii, miał dogłębnie nierówno pod kopułą...na pamiątkę zachowałem sobie te wyczyny... :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.12.2014 08:03

pozdrowienia dla Pana z czarnej meganki kombi w Katach (może to Ktoś stąd), który najpierw marudził 70/80km/h na lewym, a potem jak już po 1,5km raczył zjechać, nie pozwalał dać się wyprzedzić, to jest chore...
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 09.12.2014 08:35

alechandro

Mam nagrane kamerką trzech debili na kieleckich numerach, które jechały w grupie i kurczowo, nie zważając na nic musiały trzymać się w grupie...jełopy nie patrzyły zupełnie na nic - innych uczestników, tłok itd...cel był jeden - dotrzymać pozostałym

Często spotykany widok wśród naszych rodaków - jada w tzw konwoju przyklejony jeden do drugiego.
Też byłem świadkiem trzech Audi na dolnośląskich numerach. Ci dopiero dawali popis na drodze w okolicach Primosten - Rogoźnica. Buracki lans i przynoszenie wstydu ale może ich jedynym dorobkiem życia były właśnie te samochody.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.12.2014 10:49

alechandro napisał(a):Mam nagrane kamerką trzech debili na kieleckich numerach....... na pamiątkę zachowałem sobie te wyczyny... :lol:

Dawaj!!! wymaż numery na filmie i podziel się wyczynami tych debili :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.12.2014 10:17

W ostatni weekend (jak pewnie większość z nas) miałem tę przyjemność kręcić się przy hipermarketach, centrach handlowych. Obserwacje parkingowe bezcenne.
Ale żeby aż tak.... :|
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.12.2014 10:37

Vjetar napisał(a):W ostatni weekend (jak pewnie większość z nas) miałem tę przyjemność kręcić się przy hipermarketach, centrach handlowych. Obserwacje parkingowe bezcenne.
Ale żeby aż tak.... :|

Znajomy dwa lata temu zwrócił uwagę przy Auchanie kilku facetom, że przytarli mu samochód.
Efekt dwa wybite zęby.

Jechał za nimi !!!

Efekt: Ugoda 10 tys i pokrycie kosztów leczenia, czyli implantów ( wybrał najdroższe jakie znalazł ). Co z tym zrobiła policja nie wiem i czy poszedł za tym jakiś wyrok, nie sądzę, biorąc pod uwagę ugodę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.12.2014 10:58

Chyba nie po to się godzili żeby chodzić z tym na policję :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.12.2014 11:04

Bocian napisał(a):Chyba nie po to się godzili żeby chodzić z tym na policję :)

Jadąc za nimi był w kontakcie z policją, to policja ich zatrzymała, on nie chciał stracić więcej zębów, mimo, że kawał chłopa, ale ich było 3 nie mniejszych więc oprócz ugody mogło się jeszcze coś wydarzyć.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.12.2014 11:06

kaszubskiexpress napisał(a):

Jadąc za nimi był w kontakcie z policją, to policja ich zatrzymała, on nie chciał stracić więcej zębów, mimo, że kawał chłopa, ale ich było 3 nie mniejszych więc oprócz ugody mogło się jeszcze coś wydarzyć.

Prawdopodobnie przy policji sprawcy spuścili z tonu i stwierdzili, że się dogadają a poszkodowany to przyjął i nie zgłaszał oficjalnie tematu.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.12.2014 11:10

Bocian napisał(a):Prawdopodobnie przy policji sprawcy spuścili z tonu i stwierdzili, że się dogadają a poszkodowany to przyjął i nie zgłaszał oficjalnie tematu.

Pewnie tak to wyglądało.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.12.2014 18:28

Bocian napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):

Prawdopodobnie przy policji sprawcy spuścili z tonu i stwierdzili, że się dogadają a poszkodowany to przyjął i nie zgłaszał oficjalnie tematu.

Szkoda kumplu, że nie mieszkasz we Wrocku, bo jeździłbym z Tobą pod zatłoczone "Auchany" :wink: :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.12.2014 18:40

Znaczy, że mieliby mi wybijać jedynki? :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.12.2014 19:31

Bocian napisał(a):Znaczy, że mieliby mi wybijać jedynki? :mrgreen:

Nieee.... "przy policji sprawcy spuściliby z tonu...i nie wybijali jedynek"... :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.12.2014 19:32

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):Znaczy, że mieliby mi wybijać jedynki? :mrgreen:

Nieee.... "przy policji sprawcy spuściliby z tonu...i nie wybijali jedynek"... :lol:

Tam sytuacja była taka, ze wybili mu przed policją :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi