jara napisał(a):Vjetar napisał(a):weldon napisał(a):A jaka reakcja na łamanie przepisów jest dopuszczalna?
Jak się zrównacie to trzeba takiemu z uśmiechem pomachać małym paluszkiem.
Małym czy środkowym?
JackDaniels;) napisał(a):hrupek666 napisał(a):Bocian napisał(a):Jak na policjanta, bardzo pouczające.Bocian napisał(a):Na pewno nie.
A to ciekawe
Panie Bocian, siedzi ci koleś metr na dupie, wylatuje mysz na jezdnię wciskamy delikatnie hamulec, facet z tyłu nie zareagował w odpowiednim momencie wali cię w doope, i czyja wina Panie kochany jest
Bocian napisał(a):weldon napisał(a):Bocian napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):Ja mam patent na takich debili delikatne dotknięcie pedału hamulca redukcja, gaz w podłogę zobaczyć przerażoną mordę debila w lusterku. BEZCENNE
Takie zachowanie jest niezgodne z przepisem.
A jaka reakcja na łamanie przepisów jest dopuszczalna?
Zapewne nie poprzez łamanie przepisów.
weldon napisał(a):Bocian napisał(a):weldon napisał(a):Bocian napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):Ja mam patent na takich debili delikatne dotknięcie pedału hamulca redukcja, gaz w podłogę zobaczyć przerażoną mordę debila w lusterku. BEZCENNE
Takie zachowanie jest niezgodne z przepisem.
A jaka reakcja na łamanie przepisów jest dopuszczalna?
Zapewne nie poprzez łamanie przepisów.
Hamowanie nie jest łamaniem prawa. Tak samo, jak użycie czegokolwiek, co się znajduje na wyposażeniu samochodu.
Może to być uzasadnione użycie lub nieuzasadnione, ale nie musi być zaraz łamaniem prawa.
A jak mi na przykład gaśnica wyleci przez okno?
Bocian napisał(a):Kierujący jest zobowiązany:
hamować w sposób niepowodujący zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;
To jest nieuzasadnione hamowanie.
Co nie oznacza, ze nie należy zachować bezpiecznego odstępu od poprzedzającego pojazdu.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi